SAĞLIK
YEMEK
ASTROLOJİ
GÜZELLİK

Kulak delim yerleri seçenekleri

Kulak delim yerleri, kulağın belirli kısımlarına piercing iğneleri veya kulak deldirme tabancaları ile yapılan yerlerdir. Sizde sadece bir kulak deliği varsa ve kulağınızın çeşitli yerlerine küpe takmak istiyorsanız ilk olarak kulak delim yerlerini öğrenmeniz gerekir. İşte açıklamalı anlatımıyla kulak delim yerleri…

|

Kulak delim yerleri, kulağın belirli kısmına küpe takılması amaçlı aranan yerlerdir. Kulak delim yerlerine bakarak nereye küpe takmak istediğinizi belirleyebilirsiniz. Sadece kulağınızı süslemek amaçlı yapılan kulak deldirme operasyonu aynı zamanda tarzınıza ayrı bir hava katmak için başlayacağınız önemli adımlardan biridir. Kulak delim yerlerinde bazı yerler ağrılı ve riskli olsa da her geçen gün kulak deldirme işlemi popülerlik kazanıyor. İşte artı ve eksileriyle tek tek açıkladığımız kulak delim yerleri…

1. Kulak lobu


Kulak lobu çok etli bir bölge olduğundan en az acıyan kulak deldirme yerlerinden birisidir. Bu yüzünden kulak lobunu deldirirken acı hissedilmez. Deldirdikten sonra ise acı hissi çok fazla sürmeyecektir.


2. İkinci Kulak Lobu


İkinci kulak lobunun acı durumu kulak yapısına göre değişkenlik gösterir. Eğer kıkırdağa çok az bir mesafedeyse veya etli bir kısımdan oluşuyorsa acı hissi çok fazla hissedilmeyecektir.

3. Üçüncü Kulak Lobu


Kulak deldirme yerlerinden 3. Kulak lobu, kıkırdağa yakın mesafede bulunmaktadır. Bu nedenden dolayı 3 kulak lobu diğer kulak loblarına göre daha fazla acı hissetmenize neden olabilir.


4. Sarmal


Sarmal adı verilen kulak deldirme yeri, direk kıkırdak bölgesinde yer almaktadır. Bu bölge direk kıkırdak bölgesinde olduğu için piercing yöntemi ile kulak deldirme işlemi uygulanır. Bu nedenlerden dolayı daha fazla baskıya ihtiyaç duyar ve acı hissi diğer kulak deldirme bölgelerine göre daha fazla olur.


5. Çift / Üçlü Sarmal


Bu bölge kıkırdak ve etli bir kısımda bulunur. Acısız denilemez ancak dayanılmaz bir acıya da sahip olduğu söylenemez.

7. Çift İleri Sarmal


Bu kulak deldirme yeri kıkırdak kısmının 3ünin birden deldirilmesi yöntemidir. Acı eşiğim yüksek diyorsanız bu kulak deldirme yöntemini deneyebilirsiniz.


8. Endüstriyel


Kulağın 2 kıkırdak kısmı da delinir ve birbirine bağlı gibi durur. Bu yüzden teknik olarak ilk seferde iki piercing uygulaması yapılmaktadır. Bu nedenlerden dolayı acı hissi biraz fazla olabilir.


9. Tragus

Bu bölge iç kıkırdak bölgesidir. Bu bölgeyi deldirenler delme işlemi sırasında ve sonrasında ağrı hissetmediklerini belirtiyorlar. Ancak yine bu durum kişiden kişiye farklılık gösterecektir.


10. Anti Tragus

Kulak lobuna yakın bir yerde olan anti tragus bölgesi etli bir yapı olduğundan pek fazla ağrı şikayeti hissedilmez.


11. İç Conch

Kıkırdak doğrudan delinmektedir. Bu nedenden dolayı basınç fazla ağrı hisside buna göre şiddetli olmaktadır.

12. Enine lob bölgesi

Bu kulak deldirme yeri yine kulağın yumuşak kısmı olan kulak lobuna denk geldiği için fazla acı hissedilmez. Bu kulak deldirme yerinde piercing iğnesi ile kulak delme işlemi yapılmaktadır.

13. Dış kıkırdak bölgesi

Bu bölge direk kıkırdak kısmına denk geldiği için basınç fazla olur ve ağrı da çok fazla hissedilir.


14. Kale


Kale adı verilen kulak deldirme yeri, kulağın dış kısmında dikine yapılan ve piercing iğnesi ile uygulanan kulak deldirme bölgesidir. Bu bölgede de basınç fazla olur ve ağrı da buna bağlantılı olarak değişmektedir.

Kulak deldirme yerlerinde iyileşme süreci nasıl olur?


Kulak deldirme yerlerini öğrendiğinize göre, kulak delim yerlerinin de iyileşme sürecini merak ediyorsunuzdur. Kulak delim yerlerinde tamamen iyileşme piercing tipine bağlıdır. Kulak loblarında iyileşme süreci 4 ile 5 hafta kadar sürerken, kıkırdak deliminde ki iyileşme süreci bazen 1 yıla kadar da uzayabilmektedir.
Kulak deldirme sonrasında elinizi kulağınıza götürmeyin herhangi bir akıntı veya iltihap durumu söz konuysa steril bir pamuk yardımıyla temizleyin.

© Copyright 2024

Türkiye'den ve Dünya’dan son dakika haberler, köşe yazıları, magazinden siyasete, spordan seyahate bütün konuların tek adresi milliyet.com.tr; Milliyet.com.tr haber içerikleri izin alınmadan, kaynak gösterilerek dahi iktibas edilemez, kanuna aykırı ve izinsiz olarak kopyalanamaz, başka yerde yayınlanamaz.