Ekonomi Kulaklıklar fora

Kulaklıklar fora

26.05.2019 - 07:50 | Son Güncellenme:

Hareket özgürlüğü sağlayan kablosuz kulaklıklar yeni trend olarak yayılıyor. Kabloluları tahtından eden yeni modeller, artan pil ömürleri, suya dayanıklılık, gürültü engelleme gibi özellikleriyle öne çıkıyor

Kulaklıklar fora

Kulaklıklar fora
Kulaklıklarda kablosuz trendi yayılıyor. Akıllı telefonların yaygınlaşması, internetin ucuzlaması, sosyal medya kullanımı, video içeriklere olan büyük ilgi ve streaming servislerinin erişilebilirliği kulaklığı gerçek bir ihtiyaç haline getirdi. Kabloluyla başlayan akım ise yerini yavaş yavaş kablosuz yeni modellere bırakıyor. Bunların da kulak içi ve kulak üstü olmak üzere iki türü bulunuyor. Hareket özgürlüğü sağlayan kablosuz kulaklıklar, artan pil ömürleriyle de dikkat çekiyor. Müzik zevkini zirveye taşıyan yeni modeller gürültü engelleme özellikleriyle de öne çıkıyor. Su geçirmeyen modelleri de spor yapanları ve tatilcileri cezbediyor. Son dönemde piyasaya çıkan üste segment kablosuz kulaklık modellerine göz attık.

Haberin Devamı

Kulaklıklar fora

Deniz altında müzik keyfi

Sony’nin kulak içi kulaklıkları WF-SP900, kablosuz ve su geçirmez özelliğiyle dikkat çekiyor. 4GB dâhili belleği sayesinde akıllı telefondan bağımsız olarak da kullanılabilen WF-SP900, havuz ve denizde ya da spor esnasında müziğin tadını çıkarmak isteyenlere hitap ediyor. Diğer cihazlara bağlanmadan kullanıldıklarında müzik keyfini 6 saate (şarj durumunda 21 saate) çıkarıyor. NFC ile eşleştirmeye de uyumlu. Tuzlu suya dayanıklılığıyla dikkat çeken SP900 kulaklıklar, IPX5/8 sertifika derecesi ile havuzda veya denizde 2 metre derinliğe kadar dalma imkanı sunuyor. Yüzerken müzik dinlemeyi kolaylaştırıyor. Yıkanabilme özelliğiyle egzersiz sonrası temiz saklanabiliyor ve toz geçirmiyor. Spor esnasında kullanım için de çok uygun olan cihazlar, üç renge sahip. Fiyatı, 1.999 TL.

Haberin Devamı

Kulaklıklar fora
?

Kulaktan hiç düşmüyor

Sennheiser Momentum True Wireless, giyilebilir ses teknolojilerine yeni bir boyut getiriyor. Sıfır kablo ve yüksek kalitede sesi buluşturan model, kulaktan düşmeyen tasarımıyla spor yaparken konfor ve rahatlık sağlıyor. Akustik yeteneği ile müzik tutkunu babalara unutamayacakları bir deneyim yaşatmayı hedefliyor. Zarif metal detaylarla, altın kaplı şarj pinleriyle ve güvenli şarj için geçmeli mıknatısıyla dikkat çekiyor. Kablosuz özgürlüğü kumaş kaplı şık tasarım kutusunda sunan True Wireless, tek şarjla 4 saat kullanılabiliyor. Şarj özellikli kutusu sayesinde ise 8 saatlik ek kullanım süresi sunuyor. Fiyatı, 1.999 TL

Kulaklıklar fora
41 saat pil ömrü

Jabra’nın kulak üstü kablosuz kulaklık modeli Elite 85h de son dönemde Türkiye’de satışa çıkanlardan. Dışarıdan ses geçirmeyen Elite 85h, şarj edildiğinde akıllı aktif gürültü önleme (ANC) özelliği açıksa 36 saate kadar, kapalıysa 41 saate kadar kullanılabiliyor. Üç farklı renk seçeceği sunan Elite 85h’de 8 tane mikrofon var. Bu mikrofonlardan ikisi gürültü önleme amacıyla kullanılırken, dördü ANC özelliğine yardımcı oluyor. Altı tanesi ise telefon görüşmeleri ve dijital asistanlarla etkileşim için kullanılıyor. 40 mm özel tasarım hoparlörleriyle iyi bir akustik deneyim sunuyor. Toza ve suya karşı da dayanıklı. 6 binin üzerinde farklı sesi algılıyor. Fiyatı, 1.999 TL.

Haberin Devamı

Gürültüyü engelliyor

Samsung Electronics, 5 yeni kablosuz kulaklığını Türkiye’de satışa sundu. Adaptif gürültü engelleme özelliğine sahip N700NC ve 33 saate varan pil ömrüyle dikkat çeken Y500 öne çıkıyor.

N200 ve Y100 modelleri ise farklı renk seçenekleri, hızlı şarj teknolojisi ve AAC desteğiyle dikkat çekiyor. AKG’nin üst düzey kablosuz kulaklığı N700NC, neredeyse stüdyo kalitesinde bir ses deneyimi yaşatıyor. Aktif gürültü engelleme ve kablosuz özelliğine sahip cihaz, seyahatler için iyi bir yol arkadaşı olmaya aday. Fiyatı, 2.499 TL. Katlanabilir ve kompakt tasarımı olan N60NC de uzun yolculuklar için 15 saatlik pil ömrüyle geldi. Gelen aramayı tek tuşla cevaplayabileceğiniz N60NC ise sesi kayıp yaşamadan kullanıcılara sunuyor. Fiyatı, 1.999 TL.

Kulaklıklar fora