İzmir Kültürpark Platformu Kamu Binalarının Bedelsiz Tahsisine Karşı

Kültürpark Platformu Kamu Binalarının Bedelsiz Tahsisine Karşı

19.04.2019 - 15:41 | Son Güncellenme:

Kültürpark Platformu kamu binalarının bedelsiz tahsisine karşı

Kültürpark Platformu Kamu Binalarının Bedelsiz Tahsisine Karşı

İZMİR, (DHA)- İZMİR'de, Kültürpark'taki İZFAŞ'ın eski hizmet binasının Tınaztepe Üniversitesi Vakfı'na tahsisinde geri adım atılmasını olumlu karşıladıklarını belirten Kültürpark Platformu, "Bedelsiz tahsisin yine kamuya ait olan Meslek Fabrikası binalarına kaydırılmasına ilişkin değerlendirmeleri doğru bulmuyoruz" açıklaması yaptı.
Büyükşehir Belediyesi eski Başkanı Aziz Kocaoğlu'nun görev yaptığı dönemde, Belediye Meclisi tarafından Tınaztepe Üniversitesi'ne 3 yıllığına bedelsiz olarak devredilen Fuarcılık Hizmetleri Kültür ve Sanat İşleri'nin (İZFAŞ) Kültürpark içerisinde yer alan eski binasının tahsisinin iptali gündeme geldi. İzmir Büyükşehir Beldiye Başkanı Tunç Soyer'i ziyaret eden Tınaztepe Üniversitesi Mütevelli Heyet Başkanı Mehmet Bektur, özellikle meslek odaları tarafından eleştirilen tahsis işlemine dair konuştuklarını söyledi. Soyer'in, üniversite için farklı bir alanın önerilmesi halinde, bunu nasıl karşılayacaklarını sorduğunu söyleyen Bektur, "Sayın Tunç Soyer, 'Farklı bir alan önerilirse ne dersiniz?' diye sordu. Biz de sorun olmayacağını söyledik. Biz, İZFAŞ'ın binasının tahsis edilmemesi halinde de üniversiteyi yapacaktık. Belediyeye güvenerek üniversite yapmadık" dedi.
Bu gelişme üzerine yazılı açıklama yapan Kültürpark Platformu ise tahsisin yine kamuya ait olan Meslek Fabrikası binalarına kaydırılmasına ilişkin değerlendirmeleri doğru bulmadıkları ifade etti. Platform açıklamasında şu ifadelere yer verildi:
"Söz konusu kamu binasının özel bir vakfa tahsisinin iptal edilmesi olumlu olmakla birlikte, bedelsiz tahsisin yine bir kamu yapısı olan Meslek Fabrikası binalarına kaydırılmasına ilişkin değerlendirmeleri doğru bulmadığımızı belirtmek isteriz. İçeriği kamuoyuyla paylaşılmadan Koruma Kuruluna sunulan Koruma Amaçlı İmar Planı'nın geri çekilerek katılımcı ve şeffaf bir yöntemle tekrar hazırlanmasını talip ediyoruz. İsteğimiz, eski İZFAŞ binasının belediyenin Kültürpark ile ilişkili birimlerine tahsis edilmesi, binanın, Kültürpark'ın yönetimi bağlamında, belediye ile meslek odaları ve sivil toplum örgütlerinin buluştuğu bir odak ve bir Kültürpark müzesi olarak zenginleştirilmesidir."

FOTOĞRAFLI