Kurban Bayramı Tüyoları!

Bayramlar bütün ailenin bir araya geldiği, paylaşımların arttığı özel günlerdir. Kurban bayramı bu yıl da geldi çattı. Peki akıllarda aynı soru: Kurban bayramında nasıl besleneceğim? Kilomu nasıl koruyacağım? Gelin birlikte kurban bayramında nasıl beslenmemiz gerektiğini ele alalım, bu konuya açıklık getirelim.

Kurban eti kesildikten sonraki 24 saat boyunca sertliğini korur. Bekletilmeden tüketilen kurban eti hazımsızlığa neden olabilir. Özellikle sindirim problemleri yaşayan kişilerde daha büyük problemlere yol açar. Bu nedenle kurban eti 1-2 gün bekletilerek tüketilmelidir. Buzlukta dondurularak saklanan kurban eti çözdürülünce tekrardan dondurulmamalıdır. Bu nedenle tüketeceğiniz kadarını çözdürün. Eğer hazımsızlık yaşıyor iseniz papatya, rezene gibi sindirimi rahatlatan bitki çayları tüketebilirsiniz.

Haberin Devamı

Kırmızı et demirden zengindir. Demirden yararlanabilmemiz için yanına bol yeşillik bir salata tercih edebilirsiniz. Böylece salatadan alacağınız C vitamini demirin emilimini arttıracaktır. Ayrıca salata sindirimi daha zor olan etin yanında hafif bir alternatif olacak, aynı zamanda tokluk hissinizi arttırarak tükettiğiniz etin porsiyonunu kontrol etmenize yardımcı olacaktır. Eti kendi yağı ile pişirin. Böylece yağ tüketiminde aşırıya kaçmamış olursunuz.

Etin yanı sıra hepimizin fark ettiği üzere bayramlarda tatlı tüketimi de bir hayli artıyor. Bayram boyunca ağır çikolatalı tatlılar yerine hafif meyveli, sütlü tatlılar tercih edebilirsiniz. Bu sayede kilo artışını da önlemiş olursunuz. Bunların yanı sıra her zamanki gibi su tüketimini de atlamamalıyız. Günlük ihtiyacımız kadar su tüketimine özen göstermeliyiz. Özellikle porsiyonların arttığı bu bayram günlerinde! Eğer fırsatınız varsa egzersiz yapın. Yapamıyorsanız gün içinde mümkün olduğu kadar hareket etmeye çalışın.

Unutmayın ki sağlığınız hayatınızdaki en önemli şey. Onu sağlıklı besinlerle şımartın. Bir yandan da onu dinlemeyi unutmayın. Tatlı istiyorsa ona küçük bir tatlı ikramında bulunun. Fakat hafif tatlılardan olmasına özen gösterin! :)

Haberin Devamı

Fit bir bayram geçirmeniz dileğiyle..

Dyt. Seba Sarıtepe