Geri Dön

Kuru fasulye tarifi

Kuru fasulye yapılışı hakkında hazırladığımız haberimiz hepinizin iştahını açacak. Kuru fasulye yapılışı nasıl olur? Malzemeleri ayrıntılı anlatımı ile karşınızda. İşte kuru fasulye yapılışı…

Kuru fasulye tarifi
  • Ocakta
  • 6+ Kişilik
  • 30 dk (Hazırlanma Süresi)
  • 30 dk (Pişirme Süresi)

Malzemeler

*2 bardak kuru fasulye
*1 kaşık sıvı yağ
*1 kaşık tereyağı
*1 soğan
*1 domates
*1 kaşık biber salçası
* 1 kaşık domates salçası
* Tuz
*Baharat
*4 bardak su

Kuru Fasulye Nasıl Yapılır?

Fasulyeleri yapmadan 1 gece önce suyun içine koyup bekletin.

Düdüklü tencerenin içine sıvı yağı koyup üzerine soğanı koyup kavurun.

Üzerine salçaları ve ince ince doğradığınız domatesi ekleyin.

Baharatları ve tuzu da ekledikten sonra fasulyelerinizi süzüp ekleyin.

Üzerine suyunu koyup ağzını kapatın.

Yaklaşık 20-25 dakikada pişecektir.


Afiyet olsun

Yediğim İçtiğim Sizin Olsun | İlk Defa Ekşili Levrek Yaptık Yediğim İçtiğim Sizin Olsun'un yepyeni bölümünde Gülşah Karaman, Şef İbrahim Bayraktar ile birlikte Ekşili Levrek yaptı ve dünyanın en iyi tatlısı olarak seçtiği Kestaneli Helvaniyi tattı! Keyifli seyirler...
Yazarlar

Sıradaki Haber