SAĞLIK
YEMEK
ASTROLOJİ
GÜZELLİK

Kuşburnu'nun inanılmaz faydaları!

Kuşburnu, genellikle turuncu ve kırmızı renklerde yetişen ancak cinslerine göre siyah ve mor da olabilen bir yemiştir.

|

Kuşburnu yüzyıllardır hasat edilen ve her mevsim yetişebilen bir meyvedir. Kuşburnunun çiçekleri tıbbi ilaç olarak kullanılır, yemişleri ise bitkisel çaylar başta olmak üzere C vitamini içeriği nedeniyle tercih edilirdir. Kuşburnundan marmelat ve reçel de yapılır.

Sağlık yönünden etkili bir yiyecek olmasının yanı sıra kuşburnu aşçılar tarafından da eşi benzeri olmayan bir besin maddesi olarak tanımlanır. Tatlı bir tadı ile kurutulmuş, taze ve dondurulmuş olarak kullanılabilir. Bazı türleri tatlandırıcılara eklenir veya çayı yapılır.

Genel olarak kuşburnu çiçekleri ilk don olayı yaşanana kadar dalında bırakılır. Bu sayede daha yumuşak ve kırmızı olmaları sağlanır.

Her türlü şurubu yapılabilen kuşburnu içecekler ve yiyeceklerde bol miktarda kullanılır.

Kuşburnundan elde edilen doğal ürün seçenekleri için Tıklayınız....

Yıllardır sağlığa iyi geldiği gerekçesiyle tüketilen kurşburnunun pek çok faydası bulunur.Kuşburnu, idrar yolları enfeksiyonunu önler, böbreklere iyi gelir, baş ağrısını geçirir, antioksidan madde olarak işlev görür, iyi bir antidepresandır.

Ayrıca C vitamini yönünden de oldukça zengindir.

Narin doğası ve kendine özgü toplanma biçimi sebebiyle kuşburnunun buzdolabında saklanması gereklidir. Diğer sebze yağlarına oranla daha faydalı olan kuşburnu yağı, özellikle yaşlanmaya karşı güçlü etkisiyle bilinir.

Kuşburnu A vitamini açısından zengin oluşuyla cildin elastikiyetini korumasını sağlar ve antiaging özellik gösterir. Kolajen seviyesini de artırır.

Kuşburnu yağında bol miktarda E vitamini ve yağ asitleri bulunur. İyi bir nemlendirici olan bu yağ, direkt olarak cilde uygulanabilir ya da krem,losyon vb. nemlendirici ürünlerin içeririne katılabilir.

Kuşburnu yağı hem kolay erişilebilir hem de etkili bir doğal yağdır.

© Copyright 2024

Türkiye'den ve Dünya’dan son dakika haberler, köşe yazıları, magazinden siyasete, spordan seyahate bütün konuların tek adresi milliyet.com.tr; Milliyet.com.tr haber içerikleri izin alınmadan, kaynak gösterilerek dahi iktibas edilemez, kanuna aykırı ve izinsiz olarak kopyalanamaz, başka yerde yayınlanamaz.