SAĞLIK
YEMEK
ASTROLOJİ
GÜZELLİK

Kusursuz bir çamaşır odası için birbirinden güzel dekoratif fikirler

Çamaşır makinelerini, kurutma makinelerini, ütü düzeneğini ve kirli ve temiz çamaşırları nereye sıkıştırsak diye düşünmenize gerek bırakmayan bu yaşam kalitesini arttıracak dekorasyon tavsiyeleri...

|

Çamaşır makinelerini, kurutma makinelerini, ütü düzeneğini ve kirli ve temiz çamaşırları nereye sıkıştırsak diye düşünmenize gerek bırakmayan bu yaşam kalitesini arttıran odacıklara sahip olmak için elbette evinizde mini bir oda bulunması ya da banyonuzun çamaşır alanını ayıracak kadar büyük olması gerekiyor. Ancak bu özelliklere sahip olan evlerde bile çamaşır odası dizayn etmek o kadar kolay olmayabiliyor. Ne de olsa çok işlevli ve içinde çamaşır yıkamak, katlamak, ütü gibi faaliyetlerden ötürü hareket edilmesi gereken, dolayısıyla da depo gibi tıkış tıkış bir alan olamayacak bir yaşam alanından söz ediyoruz.

Siz de evinizde bir çamaşır odası düzenlemek istiyorsanız ve alanı nasıl kullanmanız gerektiğine dair farklı öneri ve görüşler arıyorsanız, işte bayılacağınız farklı çamaşır odası modelleri...


Dar alanları kullanışlı hale getiren bir dizayn

(Deulonder Arquitectura / homify.com.tr)

Şehir merkezindeki apartman dairelerinin hatırı sayılır bir kısmında pek de kullanışlı olmayan, penceresiz, dar, hiçbir mobilyanın tam olarak sığamayacağı ve yalnızca depo olarak kullanılabilecek mini odacıklardan vardır. Bu odacıklar çoğunlukla apartman boşluğuna bakar ve bu yüzden penceresiz veya her zaman karanlıktır. İşte bu odaları değerlendirmenin en güzel yolu o alanı bir çamaşır odasına çevirmek. İyi bir aydınlatma sistemi, su ve elektrik tesisatı ile evinizin yaşam kalitesini arttıracak bir kullanım kolaylığı oluşturabilirsiniz.

Çamaşır adası

(Deulonder Arquitectura / homify.com.tr)

Tıpkı mutfaklarda kullanılan mutfak adaları gibi bir çamaşır adasına ne dersiniz? Ütü tahtasının ultra modern ve fonksiyonellikle çığır açmış bir versiyonu olan bu çamaşır adası yalnızca çamaşır odalarında değil, yatak odası ya da banyolarda da kullanılabilecek şahane bir fikir.

Kapsamlı ve titiz


(Pauline Kubiak / homify.com.tr)

Tam teşekküllü bir çamaşır odası dizayn etmek istiyorsanız bu örnekteki dekorasyona bayılacağınıza eminiz. Hem son teknoloji ürünü beyaz eşyalarla, hem de kapsamlı bir fonksiyonel ve ergonomik dizaynla oluşturulmuş bu oda, çok çamaşır çıkaran geniş aileler için harika bir örnek.

Pratik çözümler

(Deulonder Arquitectura / homify.com.tr)

Ayrı bir çamaşır odanız yoksa ya da çamaşır odanızın her zaman düzenli görünmesini istiyorsanız (çünkü bu odalar işlevlerinden de ötürü kolay dağılmaya meyillidirler) çamaşır ve kurutma makineleriniz için kapalı bir dolap sistemi yaptırabilirsiniz. Bu dolaplı düzenek örneğinde ise düzenliliğin de bir adım ötesi düşünülerek çamaşır ve kurutma makinelerinin yeri, kullanım kolaylığı sağlayan bir yükseklikte ayarlanmış. Harika değil mi?

Yer tasarrufu sağlayan askı sistemleri

(Deulonder Arquitectura / homify.com.tr)

Eğer çamaşır odanızın minikliği canınızı sıkıyorsa ya da banyoda küçük de olsa bir çamaşır alanı oluşturmakta güçlük çekiyorsanız yaratıcı ve yenilikçi fikirlere açık olun. Basit fikirlerle yer tasarrufu sağlayan şık tasarımlar oluşturmak mümkün. Örneğin bir kitaplık gibi üst üste dizilen telleriyle bu askı sistemleri hem kullanışlı hem de minik alanlar için ideal.

Çok fonksiyonluluk

(Due Architecture / homify.com.tr)

Diyelim ki evinizde kullanışsız mini bir oda var ve bu odayı çamaşır odası mı yapacaksınız yoksa kiler tarzı bir depolama alanı yapacaksınız bir türlü karar veremiyorsunuz... Neden ikisi bir olmasın? Bu örnek dekorasyon, çok fonksiyonlu bir çamaşır odasının mükemmel bir fikir olduğunu da gözler önüne seriyor.

© Copyright 2024

Türkiye'den ve Dünya’dan son dakika haberler, köşe yazıları, magazinden siyasete, spordan seyahate bütün konuların tek adresi milliyet.com.tr; Milliyet.com.tr haber içerikleri izin alınmadan, kaynak gösterilerek dahi iktibas edilemez, kanuna aykırı ve izinsiz olarak kopyalanamaz, başka yerde yayınlanamaz.