Kütüphane

Kütüphane

Son dakika kütüphane haberleri ile ilgili Milliyet'e eklenen tüm haberler bu sayfada yer almaktadır. Geçmişte yaşanan kütüphane gelişmeleri, bugün yaşanan en flaş gelişmeler ve çok daha fazlası sürekli güncel olan kütüphane haber sayfamızda...

Kütüphane

haber başlıkları altta listelenmiştir. Son dakika haberleri de dahil olmak üzere şu ana kadar eklenen toplam 4.448 kütüphane haberi bulunmuştur.
Türk Kızılay Genel Başkanı Fatma Meriç Yılmaz depremzede vatandaşlarla iftar yaptı
Türk Kızılay Genel Başkanı Fatma Meriç Yılmaz depremzede vatandaşlarla iftar yaptı Türk Kızılay Genel Başkanı Fatma Meriç Yılmaz, Hatay'da depremzede vatandaşlarla iftar yaptı.
28.03.2024 Gündem
Öğrenci başına 1 kitap düşmüyor
Öğrenci başına 1 kitap düşmüyor Türkiye’deki bazı üniversitelerin kütüphanesi evdeki kitaplık gibi. 4 üniversitede öğrenci başına düşen kitap sayısı 1’in altında. 89 üniversitede ise bu sayı 1 ile 4 arasında.
27.03.2024 Gündem
Ekrem İmamoğlu öğrencilerle iftar yaptı
Ekrem İmamoğlu öğrencilerle iftar yaptı İBB'nin öğrenci yurtlarında kalan öğrencilerle iftar programında buluşan İmamoğlu, "Önümüzdeki yıl, 100 bin öğrenciye karşılıksız, 15 bin lira destek vermeye karar verdik. Bundan yararlanamayan 100 bin gencimize ise ekstra bir 100 binlik kota oluşturup, onlara da ücretsiz ulaşım desteği sağlayarak, desteğimizi bir kısım daha yukarıya taşıyacağız" dedi.
26.03.2024 Gündem
Kapılar ırkçılığa kapanacak
Kapılar ırkçılığa kapanacak Goethe-Institut İstanbul, bu yılki kültür, konuk sanatçı programı, yaratıcı endüstriler ve dil eğitimi programlarını özel bir basın buluşmasıyla duyurdu.
26.03.2024 Kültür Sanat
Kılıçdaroğlu'nun 'Tunç Soyer' şaşkınlığı! Dikkat çeken görüşme
Kılıçdaroğlu'nun 'Tunç Soyer' şaşkınlığı! Dikkat çeken görüşme İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer, aday gösterilmemesinin ardından Kemal Kılıçdaroğlu ile yaptığı görüşmeyi açıkladı.
25.03.2024 Gündem
Haydi herkes kütüphaneye!
Haydi herkes kütüphaneye! 60.Kütüphane Haftası çeşitli etkinliklerle kutlanıyor. 27 Mart’a kadar Rami Kütüphanesi’nde devam edecek Uluslararası Kütüphane ve Teknoloji Festivali’nde katılımcıları yapay zekâ atölyeleri, 3D yazıcı atölyeleri, akıllı kitap atölyeleri, yazılım ve kodlama atölyeleri, robotik atölyeleri ve staj simülasyonları bekliyor.
25.03.2024 Kültür Sanat
Bakan Ersoy'dan turizm mesajı! Hedefi açıkladı
Bakan Ersoy'dan turizm mesajı! Hedefi açıkladı "2019'dan itibaren artık Türkiye rekorlar kıran bir ülke oldu." diyen Kültür ve Turizm Bakanı Mehmet Nuri Ersoy, 'İlk etapta 7'nci, 6'ncı, sonrasında ise 4'üncü sıraya kadar yani dünyada en fazla ziyaretçi alan 4'üncü sıraya kadar geldi. Ama bizim hedefimiz 4'üncü değil, 2028'e kadar hedefimiz 3'üncü sıraya gelmek. Yani dünyada en çok ziyaretçi alan üçüncü ülke olmak istiyoruz" şeklinde konuştu.
23.03.2024 Gündem
Murat Kurum: İki günlük konser parasına 39 ilçeye kent lokantası, kreş ve kütüphane açarım
Murat Kurum: İki günlük konser parasına 39 ilçeye kent lokantası, kreş ve kütüphane açarım İstanbul Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Murat Kurum, Beyaz TV’deki Gündem Özel programında gazetecilerin sorularını yanıtladı.
21.03.2024 Gündem
İBB adayı Murat Kurum: Oylarımıza sahip çıkmak, İstanbul’a sahip çıkmaktır
İBB adayı Murat Kurum: Oylarımıza sahip çıkmak, İstanbul’a sahip çıkmaktır AK Parti İBB Başkan Adayı Murat Kurum Üsküdar’da avukatlarla iftarda buluştu. Programda konuşan Kurum, “Sizler, 31 Mart’ın demokrasi nöbetçilerisiniz. Sizler, hukuki bilgi ve tecrübenizle, seçimlerin en güvenilir şekilde yürütülmesinde kilit bir rol oynayacaksınız. Adil ve şeffaf bir seçim için sahada olacaksınız ve her vatandaşın oyunun sayılmasını sizler sağlayacaksınız. Çünkü her bir oy çok değerlidir." dedi.
21.03.2024 Gündem
Cumhur İttifakı Aydın Adayı Mustafa Savaş masadaki son anket sonucunu açıkladı! 3 puanlık fark var...
Cumhur İttifakı Aydın Adayı Mustafa Savaş masadaki son anket sonucunu açıkladı! 3 puanlık fark var... AK Parti'nin Aydın Adayı Mustafa Savaş, CNN Türk'te Ahmet Hakan ile Tarafsız Bölge programında projelerini anlattı Öte yandan Mustafa Savaş anketlerdeki son durumu da açıkladı.
21.03.2024 Gündem
Üniversitelere sıfır atık kılavuzu
Üniversitelere sıfır atık kılavuzu Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın eşi Emine Erdoğan’ın himayelerinde yürütülen ve başladığı 2017 yılından bu yana pek çok ülkenin sahiplenmesiyle küresel bir çevre hareketine dönüşen “Sıfır Atık” projesi üniversitelere de yayılıyor.
20.03.2024 Eğitim
Mansur Yavaş: Kamu yöneticileri şeffaf olmalıdır
Mansur Yavaş: Kamu yöneticileri şeffaf olmalıdır Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Mansur Yavaş, seçim çalışmaları kapsamında Yenimahalle ilçesinde Yaşam Demeti Parkı'nın açılışına katıldı.
19.03.2024 Gündem
Cumhurbaşkanı Erdoğan: Felaket tellallığı yapanlar vurgun amaçlıyor
Cumhurbaşkanı Erdoğan: Felaket tellallığı yapanlar vurgun amaçlıyor Keçiören'de Atatürk Cumhuriyet Kulesi Açılış Töreni'nde konuşan Cumhurbaşkanı Erdoğan, ekonomiye ilişkin yeni mesajlar verdi.
18.03.2024 Haberler
Cumhurbaşkanı Erdoğan: Felaket tellallığı yapanlar vurgun amaçlıyor
Cumhurbaşkanı Erdoğan: Felaket tellallığı yapanlar vurgun amaçlıyor Keçiören'de Atatürk Cumhuriyet Kulesi Açılış Töreni'nde konuşan Cumhurbaşkanı Erdoğan, ekonomiye ilişkin yeni mesajlar verdi.
18.03.2024 Gündem
Yüksek lisans ve doktora programları nasıl açılacak? YÖK'ten yeni kriterler
Yüksek lisans ve doktora programları nasıl açılacak? YÖK'ten yeni kriterler YÖK, lisansüstü eğitimin kalitesinin artırılması amacıyla lisansüstü eğitim-öğretim programı açılması ve yürütülmesine dair ilkelerde değişiklik yaptı.
18.03.2024 Gündem
Kütüphanede teknoloji festivali
Kütüphanede teknoloji festivali Kültür ve Turizm Bakanlığı, kütüphane hizmetlerini çağın gereksinimlerine uygun şekilde dönüştürmek amacıyla ‘Uluslararası Kütüphane ve Teknoloji Festivali’ne imza atacak.
18.03.2024 Kültür Sanat
Ölen oğlunun adına 13 kütüphane açtı! Şimdi muhtar adayı
Ölen oğlunun adına 13 kütüphane açtı! Şimdi muhtar adayı Trafik kazasında kaybettiği oğlu için 12 yıl önce ilk kütüphaneyi açan muhtar adayı İbrahim Irmak, zaman içerisinde açtığı kütüphane sayısını 13’e çıkartarak binlerce kitabı kitapseverlerle buluşturdu.
17.03.2024 Gündem
'Son 5 senedir yeni bir belediyecilik anlayışı çıktı, o da algı belediyeciliği'
'Son 5 senedir yeni bir belediyecilik anlayışı çıktı, o da algı belediyeciliği' Bakan Özhaseki, “Son 5 senedir yeni bir belediyecilik anlayışı çıktı, o da algı belediyeciliği. Yapmadığı halde yapmış gibi göstermek, birilerinin emeğinin üstüne yatmak veyahut da sosyal medyacılara trilyonlar verip ‘Beni parlatın ben çok büyük bir adamım, buralara sığmıyorum. Belediye başkanlığı ne ki? Bana küçük geliyor demek’ Ne yazık ki bu dönemde bu başladı” dedi.
16.03.2024 Gündem
Mal varlığını açıklayan Turgut Altınok'a Mansur Yavaş'tan yanıt
Mal varlığını açıklayan Turgut Altınok'a Mansur Yavaş'tan yanıt Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Mansur Yavaş, AK Parti adayı Turgut Altınok'un mal varlığını açıklamasıyla ilgili açıklama yaptı.
16.03.2024 Gündem
Bakan Bayraktar: Hatay’ımızda tüm ilçelerimize doğalgazı kazandıracağız
Bakan Bayraktar: Hatay’ımızda tüm ilçelerimize doğalgazı kazandıracağız Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Alparslan Bayraktar, Hatay'ın Erzin ilçesindeki Cumhur İttifakı Seçim Koordinasyon Merkezi ziyaretinde AK Parti Hatay Büyükşehir Belediye başkan adayı Mehmet Öntürk'e oy isteyerek, "Hatay’ımızda da tüm ilçelerimize doğal gazı kazandıracağız. Burada en büyük görev de siz değerli halkımıza düşmektedir. Sizlere hizmet etmeye talip olan Mehmet Öntürk’e yetkiyi vererek, 15 ilçemizde hizmetlerin önünü açarak Hatay’ımızın kalkınmasını sağlayacağız" dedi.
16.03.2024 Gündem
Tarihi kütüphaneler restore edildi
Tarihi kütüphaneler restore edildi Üsküdar’daki Hacı Selim Ağa Yazma Eserler Kütüphanesi, restore edilerek yeniden hizmete açıldı.
15.03.2024 Kültür Sanat
Mansur Yavaş: Mal varlığımı açıklayan ilk büyükşehir başkan adayı oldum
Mansur Yavaş: Mal varlığımı açıklayan ilk büyükşehir başkan adayı oldum Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Mansur Yavaş, "Ben mal varlığımı tüm detayları ile açıklayan ilk büyükşehir başkan adayı oldum. Göreve başlarken neydi, şimdi ne? Bunların hepsi yazıyor. Bunu duyurmamıza rağmen hala rakiplerimizden tık yok. Dün duydunuz yine, 'Yapacağım, edeceğim' dedi. Herhalde saymakla meşgul daireleri" dedi.
13.03.2024 Gündem
Karadeniz’in en büyük müzesi açıldı! Bakan Ersoy: 1 ay boyunca ücretsiz
Karadeniz’in en büyük müzesi açıldı! Bakan Ersoy: 1 ay boyunca ücretsiz Kültür ve Turizm Bakanı Mehmet Nuri Ersoy, Yeni Samsun Müzesi’nin açılış törenine katıldı.
13.03.2024 Gündem
“Müzecilikte öncü ve örnek alınan bir Türkiye var”
“Müzecilikte öncü ve örnek alınan bir Türkiye var” Yeni Samsun Müzesi’nin açılışında konuşan Kültür ve Turizm Bakanı Mehmet Nuri Ersoy, “Yaklaşık 20 yılda müzecilik sahasında kat ettiğimiz muazzam mesafe, uluslararası alanda en saygın ödüllerle tescillenmiştir. Bugün müzecilikte öncü ve örnek alınan bir Türkiye var” dedi.
13.03.2024 Ekonomi
Tankerler artık kültür taşıyor
Tankerler artık kültür taşıyor Beykoz’daki petrol tankerleri yani Çubuklu Silolar, İBB Miras ve İBB Kültür tarafından kültür-sanat, yaşam alanına dönüştürüldü.
12.03.2024 Kültür Sanat

Benzer Haber Etiketleri

Kütüphane ile ilgili olan tüm haber başlıklarını şu an bulunduğunuz sayfa üzerinden takip edebilirsiniz. Haberlerin detaylarını okumak isterseniz haber başlıklarına tıklayabilir, daha eski gelişmeleri görmek isterseniz ise sayfanın altında yer alan sayfa numaralarına tıklayabilirsiniz.