Geri Dön

Kuzu İncik Tarifi

Kuzu incik kuzunun diz ve dirsek eklemi altı olan bölüme verilen isimdir. Kuzu inciği hem kuzu incik tandır olarak hemde kuzu incik haşlama olarak pişirebilirsiniz. Kuzunun en lezzetli yeri olan bu bölümle enfes yemekler yapıp damak tadınızı şenlendirebilirsiniz. İşte enfes lezzette olan kuzu incik tarifi, ve kuzu incik nasıl yapılır sorusunun cevapları…

Kuzu İncik Tarifi
  • Ocakta
  • 4 - 6 Kişilik
  • 20 dk (Hazırlanma Süresi)
  • 60+ dk (Pişirme Süresi)

Malzemeler

Kuzu incik malzemeler:

3 tane kuzu incik
2 çorba kaşığı zeytinyağı
5 adet tane hallinde karabiber
1 adet soğan
1 çorba kaşığı limon
Dilediğiniz miktarda tuz

Kuzu tandır malzemeler:

Malzemeler
2 tane kuzu incik
Karabiber
1 tane soğan
2 adet patates
Deniz tuzu ve su
Zeytin yağı

Kuzu İncik Nasıl Yapılır?

Kuzu incik doğru yöntemlerle pişirildiği takdirde yumuşacık enfes bir yemek olabilir. Ancak kuzu inciği pişirirken bir takım püf noktalarına dikkat etmek gerekir. Kuzu inciği hem haşlama olarak düdüklüde hem de kuzu incik tandır olarak pişirebilirsiniz. İşte iki farklı yöntemle kuzu incik tarifi...

Kuzu incik nasıl yapılır?

İlk tarifimizde kuzu incik haşlamanın nasıl yapıldığı hakkında bilgi vereceğiz. Kuzu incik hem yapımı oldukça basit hem de lezzet açısından oldukça güçlü bir tariftir.

1. adım: İlk olarak kuzu incikleri iyice yıkayın. Daha sonra kuzu incikleri karabiber limon ve yağ ile iyice harmanlayın.

2. adım: Harmanlamış olduğunuz kuzu incikleri derin bir düdüklü tencerenin içerisine yerleştirin.

3.adım: Daha sonra içerisine bütün olarak soymuş olduğunuz soğanı ekleyin. Düdüklünün kapağını kapatarak kuzu incikleri kısık ateşte pişirin.

4. adım: Düdüklüden çıkan ilk seste tencerenin üzerinde yer alan pimi indirin. Daha sonra bu şekilde 1 saat pişirmeye bırakın.

5. adım: 1 saatin sonunda düdüklünüzün kapağı açılmaya müsait hale geldiğinde düdüklünüzü açarak kuzu inciğin salmış olduğu suyu etin üzerinde gezdirin. Dilerseniz yanına pirinç pilavı veya bulgur pilavı yaparak tüketebilirsiniz.

Kuzu tandır nasıl yapılır?

Kuzu incik haşlamanın haricinde, kuzu inciği tandır olarak da pişirebilirsiniz. Kuzu incik tandırı dışarıda yemek yerine evinizde de en lezzetli şekilde pişirebilirsiniz. Kuzu incik tandır tarifini öğrenmekte sabırsızlanıyorsanız işte size kuzu incik tandır tarifi…

1. adım: Kuzu incikleri karabiber ve zeytin yağı ile iyice harmanlayın. Daha sonra kuzu inciklerin üzerine derin çizikler atın.

2. adım: Derin çizikler atmış olduğunuz kuzu incikleri yağ olmayan bir tavanın içerisinde arkalı önlü kavurun. Bu şekilde yaparak etin iyice mühürlenmesini sağlayın. 

3. adım: Patatesleri zeytinyağı ve tuz ile iyice ovun. Daha sonra geniş bir fırın tepsisine incikleri ve sebzeleri ekleyin.

4. adım: Fırın tepsisine koymuş olduğunuz kuzu incikleri ve sebzeleri bir folyo yardımıyla kapatın.

5. adım: 200 derecelik fırında iyice pişmesini sağlayın. Piştikten sonra afiyetle yiyebilirsiniz.

Afiyet olsun. 

 

Yediğim İçtiğim Sizin Olsun | İlk Defa Ekşili Levrek Yaptık Yediğim İçtiğim Sizin Olsun'un yepyeni bölümünde Gülşah Karaman, Şef İbrahim Bayraktar ile birlikte Ekşili Levrek yaptı ve dünyanın en iyi tatlısı olarak seçtiği Kestaneli Helvaniyi tattı! Keyifli seyirler...
Yazarlar

Sıradaki Haber