Kuzu incikli nohut tarifi

11.12.2017 Pazartesi
Merhabalar,
 
Genelde herkes tarafından bilinen besleyici ve lezzetli kış yemeğimiz, özellikle İç Anadolu Bölgemizde çok tüketilir.
İçerdiği bol miktardaki vitamin ve mineral deposu olan nohutun  sağlık açısından faydaları ise saymakla bitmez.
Kuru fasulyeden sonra pilav ile birlikteliği tartışılmaz. Hele nohutlu pilavdaki senli benliliği fasulyeye fark atar.:)
Turşu her ikisinin de ortak dostudur. Onsuz asla yapamazlar.:)
 
 
 
MALZEMELER:
 
400 gr. nohut
500 gr. kuzu incik
1 yemek kaşığı salça
Yarım fincan sıvı yağ
1 adet iri soğan
1 tatlı kaşığı tuz
Biraz pul biber
 
YAPILIŞI:
 
Nohut akşamdan bir kabın içinde bolca suda ıslatılır. Nohutu ayrıca haşlamaya gerek yoktur.
 Sabah da  önce  et yaklaşık 15 dakika düdüklüde haşlanır.
 Başka bir kaba boşaltılır.
Daha sonra aynı düdüklü tencereye 1 büyük soğan yemeklik doğranır ve sıvı yağ ile kavrulur.
 Salçayı ve tuzunu ekleyip biraz daha çevirilir.
Ardından haşladığımız eti ve suyunu süzdüğümüz nohutu tencereye koyup, etin suyunu da nohutların üstünü 2 parmak çıkacak şekilde ilave ederiz.
Düdüklünün kapağı kapatılıp şayet nohut iyiyse 30 dakika pişirilir. Nohutlar yumuşayıp, etimiz de pişmişse yemeğimiz olmuş demektir.
 Pul biberle, turşu ile sunabiliriz.
Afiyet olsun. İnstagram takip adresim: http://www.instagram.com/gurmedengecme