Gündem KYK 2. yedek yurt yerleştirme sonuçları hangi tarihte belli olacak?

KYK 2. yedek yurt yerleştirme sonuçları hangi tarihte belli olacak?

21.09.2018 - 10:11 | Son Güncellenme:

KYK yedek yurt yerleştirmeleri sürüyor. Dün 1. yedek yerleştirme sonuçlarının açıklanmasının ardından yüzlerce öğrenci heyecanla ve merakla 2. yerleştirmeleri beklemeye başladı. Peki KYK 2. yedek yurt yerleştirme sonuçları ne zaman açıklanacak?

KYK 2. yedek yurt yerleştirme sonuçları hangi tarihte belli olacak

KYK yedek yerleştirmeleri devam ediyor. 1 yurt yedek yerleştirme sonucu dün açıklandı. Adaylar 2. yedek yurt yerleştirmelerinin açıklanmasını merak ediyor.

Haberin Devamı

KYK YEDEK YURT YERLEŞTİRME TARİHLERİ

Öğrencilerin mağduriyet yaşamaması için ilk üç yedek yerleştirme tarihi açıklandı. Buna göre ilk yedek yerleştirme 20 Eylül’de dün açıklandı, ikinci yedek yerleştirme 24 Eylül’de, üçüncü yedek yerleştirme de 27 Eylül tarihlerinde gerçekleştirilecek.

Başvuru sonuçları kurumun resmi web sitesi https://sonuc.kyk.gov.tr/ adresinden sorgulanıyor.

Ayrıca yıl içerisinde hizmete açılacak yeni yurtlara da kurumsal internet sitesinden duyuru yapılmak suretiyle yurt başvurusu alınarak öğrenciler yurtlara yerleştirilmeye devam edilecek.

KYK YURT YEDEK YERLEŞTİRME SONUÇLARINI SORGULAMA İÇİN TIKLAYINIZ

KAYIT ÜCRETLERİ NASIL ÖDENECEK?

Yurt hakkı kazanan öğrencilerin kendilerine verilen süre içerisinde öncelikle Ziraat Bankası şubelerinden, ATM’lerinden veya http://yurtkur.gsb.gov.tr adresinde yer alan E-ÖDEME ekranından ilk kayıt ücretini ödemeleri gerekiyor. İlk kayıt ücreti içerisinde güvence bedeli, gün bazında yatak ücreti ve yurt kimlik ücreti yer alıyor. Ödenmesi gereken ilk kayıt ücreti, T.C. kimlik numarasıyla ödeme ekranlarından sorgulama yapıldığında otomatik olarak ekrana çıkıyor.

Haberin Devamı

İlk kayıt ücreti, öğrencinin yerleştirildiği yurda ve yerleştirme tarihine göre farklılık gösteriyor. Yerleştirme işlemini takip eden ay itibarıyla sadece aylık yurt ücreti ödenecek. Güvence bedeli ise bir defaya mahsus alınmakta olup yurttan kayıt sildirildiğinde iade ediliyor. KYK yurtlarının aylık ücretleri, 168 TL ile 285 TL arasında değişiyor. KKTC yurtlarında bu rakam 300 TL olarak uygulanıyor.

Süresi içerisinde ilk kayıt ücretini ödemeyen öğrencilerin yurt hakkı geçersiz sayılacak.

KREDİ VE BURS BAŞVURULARI NE ZAMAN?

Kredi burs başvuruları tüm üniversitelerin yatay, dikey geçiş, doktora ve yüksek lisans öğrenci işlemlerini tamamlamasını takiben alınacak.

İl ve yurt müdürlüklerine ait adres ve telefon numaraları yurtkur.gsb.gov.tr adresinden öğrenilebilecek.