Samsun Ladik'ten Yemen'e Yardım

Ladik'ten Yemen'e Yardım

19.12.2018 - 10:06 | Son Güncellenme:

.

Ladikten Yemene Yardım

SAMSUN (AA) - Ladik ilçesinde Yemen için başlatılan yardım kampanyası kapsamında 13 bin 200 lira toplandı.

Haberin Devamı

Ladik Müftüsü Hüseyin Çekin, AA muhabirine yaptığı açıklamada, Diyanet İşleri Başkanlığı ve Diyanet İşleri Vakfı tarafından Yemen için "Yemen'e sessiz kalma" yardım kampanyası düzenlendiğini söyledi.

Yemen'de yaklaşık 4 yıldır devam eden iç savaş nedeniyle dünyanın en büyük açlık krizinin yaşandığına işaret eden Çekin, "Yemen'de son zamanlarda artan şiddet nedeniyle evsiz kalan ve yurtların terk eden binlerce insan, mülteci duruma düşerek komşu ülkelere sığınmaya, barınak, açlık, susuzluk, salgın hastalık tehlikesi karşısında hayatta kalmaya çalışmakta. Müslüman Türk halkı olarak bizler, dinine ırkına bakmadan nerede işkence, şiddet, zulüm varsa oraya yardım elimizi uzatıyoruz." dedi.

Yemen'deki insanların içinde bulunduğu olumsuzluklara da duyarsız kalamayacaklarını aktaran Çekin, "Yemen için Ladik'teki cami ve mescitlerde toplanan 13 bin 200 lirayı ilgili yardım hesabına yatırdık. Yemen'e yardım elini uzatmak isteyenler Diyanet Vakfının banka hesabına veya "bagis.tdv.org" adresinden online bağış yapabilir. Cep telefonlarından da "YEMEN" yazıp 5601'e kısa mesaj göndererek 10 lira bağışta bulunulabilir." ifadesini kullandı.

Yazarlar