Lahana

Lahana

Son dakika lahana haberleri ile ilgili Milliyet'e eklenen tüm haberler bu sayfada yer almaktadır. Geçmişte yaşanan lahana gelişmeleri, bugün yaşanan en flaş gelişmeler ve çok daha fazlası sürekli güncel olan lahana haber sayfamızda...

Lahana

haber başlıkları altta listelenmiştir. Son dakika haberleri de dahil olmak üzere şu ana kadar eklenen toplam 1.979 lahana haberi bulunmuştur.
İran'ın İsrail saldırısından kim kârlı çıktı?
İran'ın İsrail saldırısından kim kârlı çıktı? İran’ın İsrail’e düzenlediği misillemeyi Milliyet’e değerlendiren uzmanlar, bu saldırının daha çok Tel Aviv’in hanesine yazılacağını belirtti.
15.04.2024 Gündem
Mor sebzelerin ‘sihirli’ gücü
Mor sebzelerin ‘sihirli’ gücü Mor sebzelerin sadece çarpıcı görünümleriyle değil, aynı zamanda zengin besin içerikleriyle de öne çıktığı bildirildi.
5.04.2024 Dünya
NASA’dan Ay’da tarım hamlesi
NASA’dan Ay’da tarım hamlesi  Süper güçlerin hâkimiyetlerine almak için yarıştığı Ay’da, NASA tarafından kurulacak seralarda tere, su mercimeği ve lahana ekileceği ortaya çıktı.
3.04.2024 Dünya
Limonda fiyat makası 4.8 kat
Limonda fiyat makası 4.8 kat Türkiye Ziraat Odaları Birliği (TZOB) Başkanı Şemsi Bayraktar, üretici ile market arasındaki makasa işaret ederek “Üreticide 3 lira 50 kuruş olan limon markette 16 lira 73 kuruşa satıldı” dedi.
30.03.2024 Ekonomi
“Üreticide 3 lira 50 kuruş olan limon markette 16 lira 73 kuruşa satıldı”
“Üreticide 3 lira 50 kuruş olan limon markette 16 lira 73 kuruşa satıldı” Türkiye Ziraat Odaları Birliği (TZOB) Genel Başkanı Şemsi Bayraktar, üretici ile market arasındaki makasa işaret ederek, arasındaki “Üreticide 3 lira 50 kuruş olan limon markette 16 lira 73 kuruşa satıldı” dedi.
29.03.2024 Ekonomi
Akşener'den Özel' yanıt: Türk siyasetinde bu şekilde bir cıvıklık olmamıştır
Akşener'den Özel' yanıt: Türk siyasetinde bu şekilde bir cıvıklık olmamıştır Geçtiğimiz günlerde Özgür Özel, İYİ Parti'nin Balıkesir, Edirne ve Ordu adaylarını çekilmesini istemişti. İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener'den Özgür Özel'in bu sözlerine çok sert tepki geldi: Türk siyasetinde bu şekilde bir cıvıklık, bir ayıp asla olmamıştır. Bu kaçıncı.
27.03.2024 Haberler
Özel'in 'adaylarınızı çekin' çağrısına Akşener'den yanıt: Türk siyasetinde bu şekilde bir cıvıklık olmamıştır
Özel'in 'adaylarınızı çekin' çağrısına Akşener'den yanıt: Türk siyasetinde bu şekilde bir cıvıklık olmamıştır Geçtiğimiz günlerde Özgür Özel, İYİ Parti'nin Balıkesir, Edirne ve Ordu adaylarını çekilmesini istemişti. İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener'den Özgür Özel'in bu sözlerine çok sert tepki geldi: Türk siyasetinde bu şekilde bir cıvıklık, bir ayıp asla olmamıştır. Bu kaçıncı.
27.03.2024 Galeri
Akşener'den Özel'e: Bunun adına 'Yan gel Osman' denir
Akşener'den Özel'e: Bunun adına 'Yan gel Osman' denir İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener, partisinin Edirne Belediye Başkan Adayı Hamdi Sedefçi'nin CHP lehine çekilmesini isteyen Özgür Özel'e tepki gösterdi.
26.03.2024 Gündem
Unutkanlığın doğal ilacıymış! B12 eksikliğini gideriyor, salataların baş tacı oldu
Unutkanlığın doğal ilacıymış! B12 eksikliğini gideriyor, salataların baş tacı oldu Kanserden diyabete birçok hastalığı önlediği söylenen kırmızı lahana, B12 eksikliğini gidermede de etkili bir rol oynuyor. Uzmanlar, kırmızı lahanana tüketenlerin unutkanlık derdinin kalmayacağını söylüyor. İşte kırmızı lahana hakkında bilinmeyen faydalar.
20.03.2024 Genel Sağlık
Karalahana süper besin
Karalahana süper besin Karadeniz Bölgesi’nin temel gıda kaynakları arasındaki karalahanın, sahip olduğu besin değerleriyle süper bir yiyecek olduğu belirtildi.
5.03.2024 Dünya
CHP Genel Başkanı Özgür Özel, STK temsilcileri ile bir araya geldi
CHP Genel Başkanı Özgür Özel, STK temsilcileri ile bir araya geldi CHP Genel Başkanı Özgür Özel, 31 Mart yerel seçimlerinde Cumhur İttifakı'nın karşısında Millet İttifakı'ndan çok daha güçlü durumda olan Türkiye İttifakı olduğunu söyledi. Özel, "Türkü, Kürdü, Lazı, Çerkezi, Alevi, Sünni ayırmayan Türkiye İttifakı, Türkiye'nin geleceğin garantisidir" dedi.
4.03.2024 Gündem
“Üreticide 2 lira 50 kuruş olan limon, 18 lira 36 kuruşa markette satıldı”
“Üreticide 2 lira 50 kuruş olan limon, 18 lira 36 kuruşa markette satıldı” Türkiye Ziraat Odaları Birliği (TZOB) Genel Başkanı Şemsi Bayraktar, “Üreticide 2 lira 50 kuruş olan limon 18 lira 36 kuruşa, 3 lira 50 kuruş olan portakal 23 lira 53 kuruşa, 115 lira olan kuru incir 506 lira 20 kuruşa, 13 lira 33 kuruş olan kabak 47 lira 90 kuruşa markette satıldı” dedi.
1.03.2024 Ekonomi
Karadenizli hanımlar karalahana sarmasının sırrını verdi! Sarmalar asla dağılmıyor
Karadenizli hanımlar karalahana sarmasının sırrını verdi! Sarmalar asla dağılmıyor Karalahana sarması, Karadeniz'in kış aylarında sıkça tüketilen, besleyici ve lezzetli bir yemektir. Ancak, sarma yaparken en büyük sorun genellikle sarmaların dağılmasıdır. Karadenizli hanımların yıllardır ustalıkla uyguladığı bu yöntemle karalahana sarmanız asla dağılmayacak.
26.02.2024 Yemek
Kütür kütür turşunun sırrı buymuş! Yılların turşucusu püf noktasını verdi
Kütür kütür turşunun sırrı buymuş! Yılların turşucusu püf noktasını verdi Geleneksel Türk mutfağının vazgeçilmez lezzetlerinden biri olan turşuların, özenle hazırlanan tarifleri ve ustalıkla uygulanan tekniklerle elde edilen benzersiz bir lezzet harmanıdır. Yılların turşucusu, bu gizemli lezzetin sırrını paylaşarak, turşu yapımında başarıya ulaşmanın püf noktalarını açıklıyor.
22.02.2024 Yemek
Bağırsaklarınız tertemiz oluyor! Lahanayı sofralarınızdan eksik etmeyin
Bağırsaklarınız tertemiz oluyor! Lahanayı sofralarınızdan eksik etmeyin Kabızlık gibi sindirim sorunları günümüzde sağlıksız beslenmenin artmasıyla sık karşılaşılan problemler arasında yer alıyor. Bu nedenle pek çok kişi bu rahatsızlıklara çare arıyor. İşin en doğal ve sağlıklı çaresi ise lahanadan gelebilir!
Vücudu magnezyuma doyuruyor! Tam bir şifa deposu… Bugüne kadar hep gözümüzün önündeymiş
Vücudu magnezyuma doyuruyor! Tam bir şifa deposu… Bugüne kadar hep gözümüzün önündeymiş Magnezyum, vücudumuz için önemli bir mineraldir ve bir dizi sağlık faydası sunar. Kas ve sinir fonksiyonlarını düzenlemeye yardımcı olurken, kemik sağlığını korumaya da katkıda bulunur. Doğada bulunan bazı besinler adeta magnezyum deposudur. Tam bir şifa deposu olan o besin…
16.02.2024 Sağlık
DNA’nızı bozmayın
DNA’nızı bozmayın Zerdeçal kadar masum sandığımız bir bitkiden tutun da ozon tedavisine kadar ‘zararsız’ diye düşündüğümüz ‘tedavi yöntemi’ DNA’nıza zarar verebilir.
13.02.2024 Gündem
Canan Karatay 'Kavurması inanılmaz faydalı' dedi! Çarşıda, pazarda beyaz olanı alın
Canan Karatay 'Kavurması inanılmaz faydalı' dedi! Çarşıda, pazarda beyaz olanı alın Prof. Dr. Canan Karatay tarafından tavsiye edilen lahana turşusuyla yapılan kavurma lezzetli tarifler arasında yer alıyor. Vücuda birçok fayda sağlayan lahana, kavurma haliyle de çok sağlıklı. İşte detaylar.
8.02.2024 Yemek
Kimçi (turşu) göbeği eritiyor
Kimçi (turşu) göbeği eritiyor Bizdeki lahana turşusunun fermente bir gıda olması nedeniyle sağlığa katkısı daima dile getirilir.
1.02.2024 Gündem
Hangi yaşta hangi gıda?
Hangi yaşta hangi gıda? Uzmanlar, her yaşta vücudun ihtiyaçlarının farklı olduğunu, sağlıklı yaşamak için yaşımıza uygun beslenmek gerektiğini söylüyor. İşte 7’den 70’e beslenme sırları...
26.01.2024 Gündem
Siz onları yedikçe onlar beyni yiyor!
Siz onları yedikçe onlar beyni yiyor! Beslenme alışkanlıklarımız yalnızca kalp hastalıkları, diyabet gibi sorunlara yol açmakla kalmıyor. Beslenmenin beyin sağlığı ile de güçlü bir ilişkisi var. Sağlıksız gıdalar konsantrasyonu düşürüyor, hafızayı etkiliyor. Kalp dostu Akdeniz tipi beslenme ise beyne de dost.
21.01.2024 Gündem
Kabak tatlısı yaparken mutlaka ekleyin! Asla erimiyor ve dağılmıyor
Kabak tatlısı yaparken mutlaka ekleyin! Asla erimiyor ve dağılmıyor Kabak tatlısı, Türk mutfağında özellikle kış aylarında sıkça tercih edilen lezzetli bir tatlıdır. Hem besleyici özellikleri hem de benzersiz lezzetiyle bilinen bu tatlı, aynı zamanda oldukça sağlıklı bir seçenek olarak da öne çıkar. Kabak tatlısının yapımı sırasında eklenen belirli malzemeler, hem lezzeti artırır hem de tatlıyı daha dayanıklı kılar. İşte kabak tatlısını mükemmel kılan o özel malzeme ve yöntemler.
15.01.2024 Yemek
Damak çatlatan laz kızı böreği tarifi! İç malzemesini böyle yapmak gerekiyormuş
Damak çatlatan laz kızı böreği tarifi! İç malzemesini böyle yapmak gerekiyormuş Türk mutfağının zenginliği içerisinde özel bir yere sahip olan börek çeşitleri, farklı bölgelerde farklı tatlarla buluşarak adeta bir lezzet şöleni sunar. Bu şölenin en özel konuklarından biri de laz kızı böreğidir. İsmi kadar iddialı olan bu börek, kendine özgü iç malzemesi ve hamuruyla damakları çatlatan bir lezzet sunar. İşte, bu nefis böreğin sırlarını keşfetmek için adım adım bir tarif.
15.01.2024 Yemek
Dünyanın en iyi üç diyeti
Dünyanın en iyi üç diyeti Yaz gelmeden diyet yaparak kilo vermek istiyoruz. Ama en iyi diyet hangisi?
14.01.2024 Dünya
TZOB Başkanı Bayraktar, üretici ile market arasındaki fiyat farklılıklarını değerlendirdi
TZOB Başkanı Bayraktar, üretici ile market arasındaki fiyat farklılıklarını değerlendirdi Türkiye Ziraat Odaları Birliği (TZOB) Genel Başkanı Şemsi Bayraktar, 2023 yılında ve aralık ayında üretici ile market arasındaki fiyat farklılıklarını değerlendirdi.
3.01.2024 Ekonomi

Benzer Haber Etiketleri

Lahana ile ilgili olan tüm haber başlıklarını şu an bulunduğunuz sayfa üzerinden takip edebilirsiniz. Haberlerin detaylarını okumak isterseniz haber başlıklarına tıklayabilir, daha eski gelişmeleri görmek isterseniz ise sayfanın altında yer alan sayfa numaralarına tıklayabilirsiniz.