Lenf Koruyucu VASER Liposuction

VASER nedir?
Liposuction öncesinde, liposuction bölgesine cerrah kontrolünde ultrasonografik enerji yayan bir cihazdır. Bu cihaz sayesinde deri altındaki yağ hücreleri, diğer dokulara zarar vermeden seçici bir şekilde parçalanır ve deri altı yağ dokusu liposuction işlemine hazırlanır. VASER’ın bu sayede getirdiği en büyük yenilik, kan ve lenf damarlarının işlem esnasında korunuyor olmasıdır. Kılcal kan damarları liposuction sırasında zarar görmediği için işlem sonrası morluk oluşmaz, lenf damarları hasara uğramadığı için de ameliyat sonrası ödem çok hafiftir ve kısa sürede çözülür.

Haberin Devamı

Lenf koruyucu VASER liposuction’ın özelliği nedir, normal liposuction ile farkları nelerdir?
Klasik liposuction ameliyatında erken dönemde yaşanan en büyük problem birkac haftadan birkaç aya dek sürebilen geçici bir ödem, geç dönemde ise yeterince hassas yapılamayan liposuction sonucunda deride ortaya çıkan düzensizliklerdir. Liposuction’ın yeterince hassas yapılamamasının en önemli iki sebebi, liposuction öncesinde kanamayı azaltmak için işlem bölgesine verilen yüksek miktarda sıvı ve işlem esnasında lenf damarlarının zarar görmesi sonucu ortaya çıkan ödemdir. Bu ödem, cerrahın liposuction sonundaki “touch-up” adı verilen son şekil verici düzeltmelerde yeterince hassas davranmasını engelleyebilir. VASER, hem işlem öncesi verilen sıvı ihtiyacını azaltır, hem de lenf damarlarına zarar vermediği icin daha hassas bitirici “touch-up”lara imkan verir. Ayrıca VASER ile derin yağ dokusunun yanında yüzeyel yağ dokusuna da hassas bir şekilde form vermek mümkün olduğundan yağ dokusunun altındaki kasların daha görünür olması sağlanır.

Lenf koruyucu VASER liposuction hangi amaçla kullanılıyor?
Daha az ödem ve deride daha az düzensizlik riskiyle estetik liposuction yaptırmak isteyen her kadın ve erkek için VASER artık standart bir uygulama haline gelmiştir. VASER ile liposuction sonrası morluklar daha az olmakta, korse kullanım süresi de kısalmaktadır. VASER ayrıca 10 litre üzerinde liposuction uygulamanın hiç de nadir olmadığı lipödem hastalarında da sıkça kullanılmakta ve bu hastalarda komplikasyon oranlarını oldukça düşürmektedir. Özellikle işlem esnasındaki kanamayı azaltması, yüksek hacimlerde liposuction yapılmasını mümkün kılmakta ve klasik yöntemle birkaç seansa ihtiyacı olan hastaların tedavisi VASER ile tek seansta tamamlanabilmektedir.

Haberin Devamı