Geri Dön

Ispanaklı börek tarifi

Çıtır çıtır lezzetli bir ıspanaklı börek tarifi denemeye ne dersiniz? İşte ıspanak sevenlerin bayılacağı pratik ve hafif bir lezzet olan ıspanaklı börek tarifi.

Ispanaklı börek tarifi
  • 4 - 6 Kişilik
  • 30 dk (Hazırlanma Süresi)
  • 30 dk (Pişirme Süresi)

Malzemeler

1 kilo yufka
1 kilo ıspanak
3 adet soğan
100 gram beyaz peynir
4 adet yumurta
1,5 bardak yoğurt
2 çay bardağı sıvıyağ
Su
Tuz
Karabiber

Ispanaklı Börek Nasıl Yapılır?

Geniş bir tavaya yağ ve ince ince kıyılmış 3 adet soğanı koyup soğanlar pembeleşinceye kadar kavurun.

Ispanağı ekledikten sonra ıspanak suyunu salıp çekene kadar kavurmaya devam edin. Kavrulan ıspanağı ocaktan alın.

Peyniri ufalayarak ıspanağa ekleyip karıştırın. Gerekiyorsa biraz tuz ve karabiber ekleyin.

Bir kasede yumurtaları çırpıp içine yoğurt ve 1,5 çay bardağı yağ ekleyin. Bir yandan karıştırırken bir yandan da karışımınız ayran ya da boza kıvamına gelene kadar azar azar su ekleyin.

Geniş bir fırın tepsisini yağlayın. Yufkanızı tezgaha serip hazırladığınız sıvı karışımı her yerine sürün.

Uzun kenarına ıspanaklı iç harcından koyulup rulo halinde sarılır.

Elde edilen uzun rulo, bıçak ile 6 parçaya bölünür ve yağlanmış büyük boy borcam içerisine yerleştirilir (Fırın tepsisinde de yapabilirsiniz). Diğer yufkalarda aynı şekilde hazırlanarak tamamlayın.

Kalan karışımı en son üzerine dökerek ve susam serperek ıspanaklı böreğinizi önceden 220 derecede ısıttığınız fırına verin.

Afiyet olsun!

 

Yediğim İçtiğim Sizin Olsun | İlk Defa Ekşili Levrek Yaptık Yediğim İçtiğim Sizin Olsun'un yepyeni bölümünde Gülşah Karaman, Şef İbrahim Bayraktar ile birlikte Ekşili Levrek yaptı ve dünyanın en iyi tatlısı olarak seçtiği Kestaneli Helvaniyi tattı! Keyifli seyirler...
Yazarlar

Sıradaki Haber