Fenerbahçe Liderlik şansı

Liderlik şansı

01.09.2018 - 02:30 | Son Güncellenme:

Şampiyonlar Ligi’nden elenerek gelen ve 2. torbadan giren Fenerbahçe, Belçika’dan Anderlecht, Hırvatistan’dan Dinamo Zagreb ve Slovakya’dan S.Trnava ile eşleşti.

Liderlik şansı

Şampiyonlar Ligi’nden elenerek gelen ve 2. torbadan giren Fenerbahçe, Belçika’dan Anderlecht, Hırvatistan’dan Dinamo Zagreb ve Slovakya’dan S.Trnava ile eşleşti.

Haberin Devamı

Anderlecht ile hem ülke sıralaması hem de liderlik için savaş verecek sarı-lacivertlileri formda bir rakip bekliyor. Belçika Ligi’ne 4’te 4 yaparak giren ancak son haftada şampiyonluk yarışındaki rakibi C.Brugge’e 2-1 kaybeden Anderlecht, Belçika’nın ünlü çalıştırıcılarından Hein Vanhaezebrouck yönetiminde 4-2-3-1 ile 4-3-3 arası giden bir sistem kullanıyor. Hücumda 21 yaşındaki Belçikalı Simata ile Hırvatistan’dan 29 yaşındaki forvet Santini öne çıkıyor. Yaş ortalaması 24 olan Anderlecht, direkt Avrupa Ligi’ne katıldığı ve ligdeki ilk zorlu sınavında kaybettiği için geleceğe yönetlik güçlü sinyaller vermiyor. Ayrıca Anderlecht’in transfer döneminde de yüksek ölçekli bir yıldız takıma katmaması Fenerbahçe’yi kadro kalitesinde öne çıkarıyor.

Haberin Devamı

Zagreb formda

Hırvatistan’dan Dinamo Zagreb belki de grubun en formda takımı. Şampiyonlar Ligi’nde Young Boys’a elenmeleri şanssızlıkları olurken, ligde 6 maçta 4 galibiyetle 2. sıraya oturdular.

47 yaşındaki antrenör Nenad Bjelica idaresinde şimdiden 11 resmi maçta 7 galibiyete ulaşan D.Zagreb, 4-1-4-1 sistemiyle iki yönlü bir futbol tercih ediyor.

İsviçreli forvetleri Gavranovic, eski Galatasaraylı orta saha Izet Hajrovic ve 21 yaşındaki Bosnalı yıldız Amer Gojak ile 22 yaşındaki Hırvat orta saha Sunjic öne çıkan isimler.

Zayıf halka

Grubun hem en formsuz hem de en zayıf ekibi Slovak S.Trnava hem liginde düşmeme mücadelesi veriyor hem de Avrupa Ligi yoluna Şampiyonlar Ligi’nden geldi. Çek hoca Radoslav Gata ile 4-4-1-1 tercih ediyorlar.