Lohusanın Sendromlusu Makbuldür.

Sendromunda makbul olanı mı olur demeyin. Ayol o kadar taşımışız, sonra bi avazda çıkarmışız (benim ki bayağı bi avaz oldu. Hatta avaz avaz oldu) :) lohusa ya girmişiz. E şimdi emdi emmedi, sütüm geldi gelmedi, hiç uyutmadı, ağladı, pırtladı, gazlandı,o bunu dedi, şu onu dedi, yan yattı çamura battı derken ağız tadıyla bi sendroma da girmeyelim yani?

E hadi girelim..

Bi kere toplumca emziren anne bulma merakımız var. Evet evet, lohusa olan bir kadına şu "emiyor mu?" sorusunu sormazsak sanki bir şeyler eksilecek, hayatımıza kaldığımız yerden devam edemeyecek ve yaşamdaki tüm rutinliğin içine edecekmişiz gibi hissediyoruz. Sanırım bundandır böyle diibe vuruşumuz. (Sıla beni andı!)

Haberin Devamı

Hatta ve hatta o kadar ileri seviyede ki bu merakımız, eşinizin arkadaşları dahil bu soruyu sormak için bu kolonideki yerlerini almışlar.

Bunlar aslında bir çete ve dünyanın her yerine yayılıp bölünerek çoğalmışlar diyim ben size.

-Necati naber yaa, nasıl gidiyor babalık?

*İyi nolsun alışmaya çalışıyoruz. Güzel bir duygu, çok şükür.

-Hadi bakalım, ee hergele nası, geceleri uyuyor mu? (Geliyo asıl soru) süt durumları ne alemde,emiyor mu sıpa?

Süt durumları? Alem de?

Emiyor mu sıpa?!?!?

Yahu o nası şey öyle? Hem sıpa diyince şirin mi oluyosun.

Ayol sanane be adam! Süt geliyor mu gelmiyo mu, emiyo mu emmiyo muu, olsun mu olmasın mı dert sana uğramasın mı (bak burda da Yıldız abla beni andı görüyomusun)

Napıcağğnız yani anlamadık ki? Atıyorum süt geliyor dicez bidon bidon yüklenip kapıda sıraya mı girceksiniz organik ayağına nedir yani?

Hiç unutmuyorum. Bir gün kapı çaldı, iki bayan. Oturduğum yerin belediyesinin bir hizmeti varmış. Bebeğinizin el ve ayak baskısını alıp size çerçeveyle hediye ediyorlarmış kabul eder misiniz dediler. Eşimle bakıştık, gülüştük, sırnaştık (şaka) neyse anlaştık buyur ettik. Derken işte kayda geçmesi için bazı sorular soruldu.

Kaç kilo doğdu? Boyu? Herhangi bir şikayeti var mı? falan derken diğer soru şekli hiç yüze bakmadan şöyle;

Anne sütü alıyor?

Yani kadın çok emin emdiğinden. Emmemesine imkan yok. Sütümde gayet iyi geliyor ona göre.

Haberin Devamı

Dedim Budi sakin ol, cevap ver.

-Anne sütü+mama

Aa neden mama?

Şeyden mama, bak anlatayım sana. Ben kendi sütümden emin değilim gardaş. Yani bazen tarihi geçiyor sütün biliyon mu. SKT ye çok önem veririm de ben. Bir de mamalara karşı ayrı bi sempatim var. Nerde mama görsem dayanamıyorum alıyorum ve dayıyıorum bebeğeee. Sütüm de neymiş mama dururken.! dimi.

diyesim geldiii sora gitti, sora yine geldiiii ve yine gitti.

*Şey sütüm yetmiyor galiba (kusura bakmayın diyesim de gelmedi değil) doymuyor Alya. Doktorumuzunda önerisiyle mama takviyesiyle gidiyoruz.

-Aaaa mama vermeyin. Nası sütünüz yetmiyor. Geliyorsa yetiyodur. Mama şöyle vermeyin böyle zararlı Şöyle diye anlatırken girersin araya.

*Varsa diğer sorunuz onu alayım, çünkü bu konuda yoruma ve bilgiye oldukça kapalıyım ve an itibariyle açılmayıda düşünmüyorum. Yeteri kadar kişiden ve hatta yeterini de geçmiş kişilerden yorum alıyorum. Teşekkürler

!!!!

Yeterini geçmiş kişilerden kastım bir eczacıydı.

Haberin Devamı

Bir gün eşime, gelirken mama almasını söyledim. Bi geldi eli boş. Noldu dedim. Hayatım eczacı yalvarıyor nolur mama kullanmayın. Sütü arttırıcı şeyleri, şunları, bunları, onları içsin. (Ben zaten cahil, vurdum duymaz kör ayvazım, gelmeyen süt için arttırıcı bi çabada da bulunmadım. Öyle oturduğum yerden dua edip bekliyorum bi gün sütüm artar diye zaten.!!!)

Bi dakka ya! Mamalar dünya sağlık örgütünce tü kaka diye belgelenmiş benim mi haberim yok! Şu an mamaya sarılan bi ben miyim yani aman Allahım!!!

-Eczacı mı dedi bunları yok artık! Oraya kadar gitmiş mi bu ayaklanma yaa, vay anasını sayın seyirciler. Pardon sayın okurlar.

Yahu kadına para vericez söyledin mi? Satış yapıyo o orda yani? O konuyu yanlış anlamış söleseydin sen ona.

Neyse orda şunu anladım. Aslında toplum o kadar ne kadar iyiymişiz hee. Hep birbirimizin günahını almışız. Bize kötü diyenler utansın.

Bir kadının sütü için mamasını satmayan eczacı mı ararsın, uyumamış yememiş içmemiş kadının sütü geliyor mu gelmiyor mu diye merak edeni mi ararsın?

Belki sütü getirticek o abi hayret pişiiiii ne karışıonuz adama sorcak tabi.

Sor kardeşim sen sor. Hür hakkın sen özgürsün ya karşındaki ne psikolojide amaaann boşveeerr bidaaamı gelcen dünyaya, sat anasını satıyım.

Ya ben bu yazıya çeşitli sendromlar daha ekleyecektim ama gelgelelim bu süt, diğerini yan kulvarlardan geçerek varış noktasına ulaştı.Neyse başka bir yazıya inşallah, saat 2 oldu ben yatayım artık.

Siz de emziren anneler duyun bak dinleyin beni , sallayın ya benim gibi takılmayın bunlara.

Maksat sütümüz kaçmasın.(Göz kırpan smile) ;)

Sevgiyle,

Twitter @burcu0804murat