Beşiktaş Loris Karius'un kaderi

Loris Karius'un kaderi

03.09.2018 - 02:30 | Son Güncellenme:

Beşiktaş formasını ilk kez Bursa’da giyen Alman file bekçisi, 10. dakikada müthiş bir kurtarış yaparken, Sakho’nun golünde savunmasıyla birlikte önemli bir hata yaptı.

Loris Kariusun kaderi

Beşiktaş’ın, İngiltere Premier Lig ekibi Liverpool’dan satın alma opsiyonuyla birlikte 2 yıllığına kiraladığı Loris Karius, siyah-beyazlı formayı ilk kez Bursaspor deplasmanında giydi. Teknik Direktör Şenol Güneş’in, Utku Yuvacan’ın yerine ilk 11’de forma verdiği 25 yaşındaki Alman file bekçisi ilk sınavını bir gol yiyerek kapattı.

Haberin Devamı

Loris Karius kalesindeki ilk ve en önemli tehlikeyi henüz 10. dakikada yaşadı. Bursaspor kontratağında bir anda Beşiktaş savunmasının arkasına sarkan Lima ile karşı karşıya kalan Alman kaleci kendi sağına müthiş uzanarak Brezilyalı oyuncuya gol şansı tanımadı.

Karius yan toplardaki hakimiyeti ve yüksek motivasyonuyla dikkat çekerken genelde olumlu puan topladı. Hakem Cüneyt Çakır’ın 79. dakikada zaman geçirmeye yönelik davranışı nedeniyle sarı kart gösterdiği Karius, Bursaspor’un Diafra Sakho ile bulduğu golde boşa çıkarak önemli bir hata yaptı. Yeni transfer Sakho, Karius’un boşalttığı kaleye topu göndererek takımını beraberliğe taşıdı.

Bu arada Bursaspor’da da Okan Kocuk bu sezon ilk kez Beşiktaş’a karşı forma giydi. Teknik Direktör Samet Aybaba’nın, Fenerbahçe’ye transfer olan Harun Tekin’in yerine ilk 11’de şans tanıdığı 23 yaşındaki file bekçisi yediği golde hatasızdı.

Haberin Devamı

‘Üzücü bir sonuç oldu’

Loris Karius üzücü bir sonuçla sahadan ayrıldıklarını söyledi. Alman kaleci, “İlk yarıda en iyi oyunumuzu oynayamadık, şanslıydık ve gol yemedik. İkinci yarıda ise çok iyi oynadık, golü de bulduk. Maçın son dakikalarında gol yiyip, puan kaybetmek çok üzücü. Golden sonra da pozisyonlar yakaladık ama ikinci golü atamadık” dedi.

Takım arkadaşlarını yeni tanımaya başladığını da kaydeden Karius, “Daha fazla birlikte antrenman yapmamız gerekiyor. Birlikte çalıştıkça kendi aramızdaki iletişimimiz de daha iyi olacaktır” yorumunu yaptı.