Dünya Macron’a yolsuzluk soruşturması

Macron’a yolsuzluk soruşturması

22.11.2018 - 08:15 | Son Güncellenme:

Fransa Cumhurbaşkanı Emmanuel Macron hakkında, 2017’deki seçim kampanyalarında yolsuzluk yaptığı gerekçesiyle soruşturma başlatıldı.

Macron’a yolsuzluk soruşturması

Fransa Kampanya Hesapları ve Politik Finanslama Ulusal Komisyonu’nun, Macron’un kurucusu olduğu Cumhuriyet Yürüyüşü Hareketi’nin (LREM) geçen yıl aldığı 144 bin euro bağışın kaynağını bildirilmediğini vurguladı. Haberlerde, söz konusu komisyonun, bu bağışın çek veya elektronik transfer yoluyla nereden geldiğinin izini süremediği, soruşturmayı yürüten savcıların da bunun üzerine soruşturma kararı aldığı ifade ediliyor.

Haberin Devamı

Macron’un partisi konuyla ilgili açıklamada bulunmazken, bu miktarın, kampanya bağışlarının yalnızca küçük bir bölümünü oluşturduğu belirtildi. Macron, 2017’deki seçim kampanyalarında yaklaşık 16.8 milyon euro bağış toplamıştı. Hakkında aynı sebepten soruşturma açılan sol kanat lideri Jean-Luc Melenchon ise konuyla alakalı attığı tweetinde, “Macron’un evi de aranacak mı? Onun bağışçı ve üye listeleri incelenecek mi? Yoksa bu dava çifte standartlarda mı yürütülecek” dedi.