Geri Dön

Madımak yemeği tarifi

İç Anadolu’nun en meşhur yemeklerinden birisi olan madımak yemeği tarifi ile sebze yemekleri hakkındaki önyargıları yıkacaksınız. Havaların ısınması ile birlikte ağır yemekleri rafa kaldırmanın zamanı geldi. Madımak yemeği tarifi ile hem lezzetli hem de hafif bir yemek ile tanışacaksınız. İnsan sağlığı için birçok faydası olduğu bilinen madımak ile yapacağınız yemek tarifini akşam yemeği menünüze ekleyebilirsiniz. Madımak yemeği tarifi nasıl yapılır, hangi malzemeler ile yapılır, ne kadar sürede pişir bu soruların cevabı yazımızın devamında yer alıyor gelin birlikte göz atalım.

Madımak yemeği tarifi
  • Ocakta
  • 6+ Kişilik
  • 30 dk (Hazırlanma Süresi)
  • 40 dk (Pişirme Süresi)

Malzemeler

-1 kilo madımak
-2 yemek kaşığı tereyağı
-4 yemek kaşığı bulgur
-1 tatlı kaşığı tuz
-3 tane sarımsak
-1 tane küçük boy soğan
-Bir miktar su

Madımak Yemeği Nasıl Yapılır?

1.adım: Madımağı ince ince doğrayın, iyice yıkayın.
2.adım: Orta boy bir tencerenin yarısına kadar su doldurun, su kaynadıktan sonra madımağı ekleyin ve düşük ateşte pişirin. Madımak ocakta pişerken içine bulguru ve tuzu da ekleyin.
3.adım: Küçük bir tavada yağı eritin, ince ince doğradığınız sarımsak ve soğanları tavaya ekleyin, pembeleşinceye kadar kavurun.
4.adım: Kavrulan karışımı madımağın içine ekleyin ve tencerenin kapağını kapatıp suyunu çekene kadar pişirin. Üzerini yoğurt ile süsleyebilirsiniz.

Madımak otu faydaları

Özellikle Sivas’ta yetişmesi ile bilinen bir bitki türü olan madımak otunun birçok faydası bulunuyor. İnsan sağlığına olan faydaları ile tercih edebileceğiniz madımak otu faydaları nelerdir, gelin birlikte göz atalım.

İshale iyi gelir

İshal önemli sağlık sorunlarından birisi. Eğer kısa süreli ishal sorunu yaşıyorsanız madımak otunu kullanabilir ve bu hastalıktan kısa sürede kurtulabilirsiniz. Kaynar suyun içinde demleyeceğiniz madımak otunu çay olarak tüketerek ishali durdurabilirsiniz.

Karın ağrısını önler

Günlük hayatta en sık karşılaşılan sağlık sorunlarından birisi olan karın ağrısı sosyal hayatınızı cehenneme çevirebilir. Madımak otunun faydaları arasında karın ağrısına iyi gelmesi de yer alıyor. Karın ağrısı çekiyorsanız sık sık madımak otu tüketmelisiniz.

Adet dönemi kanamalarını durdurur

Adet dönemlerinde yoğun bir biçimde kanamanız oluyorsa madımak otu kullanımı ile kanamalarınızı durdurabilirsiniz. Madımak otu yalnızca adet kanamalarına değil doğum sonrası kanamalar için de etkili olan mucizevi bir bitki.

Mide ve bağırsak hastalıklarını önlüyor

Mide ve bağırsak hastalıklarından muzdarip birisiyseniz madımak otundan çay yapabilir, düzenli aralıklar ile tüketebilirsiniz. Madımak çayı bağırsak solucanlarının atılmasında oldukça etkilidir.

Şeker hastaları için mucizevi bir bitki

Antiseptik ve antioksidan özellikleri ile dikkat çeken madımak otu şeker hastaları için mucizevi özelliklere sahip bir bitki.

Böbrek taşı düşürülmesinde etkili

Böbrek taşı hastaları için oldukça yararlı olacak madımak otu ile böbrek taşlarınızın düşme hızı artacak. Böbreklerin çalışmasında oldukça etkili olan madımak otunu düzenli aralıklar ile tüketmeniz öneriliyor.

Kan şekerini düşürür

Kan şekerinizde dengesizlik varsa en etkili doğal çözüm madımak otu kullanımı olacak. Madımak otunu ister yemek olarak ister çay olarak tüketebilirsiniz.

Yediğim İçtiğim Sizin Olsun | İlk Defa Ekşili Levrek Yaptık Yediğim İçtiğim Sizin Olsun'un yepyeni bölümünde Gülşah Karaman, Şef İbrahim Bayraktar ile birlikte Ekşili Levrek yaptı ve dünyanın en iyi tatlısı olarak seçtiği Kestaneli Helvaniyi tattı! Keyifli seyirler...
Yazarlar

Sıradaki Haber