Dünya Maduro askerleri sınıra yolladı

Maduro askerleri sınıra yolladı

21.02.2019 - 01:30 | Son Güncellenme:

Venezuela askerlerinin, Devlet Başkanı Nicolas Maduro’nun emri doğrultusunda sınır hattında konuşlandırıldığı açıklanırken, ülkenin Hollanda kontrolündeki Karayip adalarıyla olan deniz bağlantısının da süresiz askıya alındığı duyuruldu.

Maduro askerleri sınıra yolladı

ABD destekli Venezuela muhalefetinin, “insani yardımların” giriş tarihi olarak açıkladığı 23 Şubat öncesi sınırda alarm durumuna geçildi. Savunma Bakanı Vladimir Padrino Lopez, diğer hükümetlerden emir almayacaklarını belirterek, “Askerler, topraklarımızın bütünlüğünün ihlal edilmesini önlemek için başkomutanımızın (Nicolas Maduro) talimatı doğrultusunda sınırlar boyunca konuşlu ve alarm durumunda olmayı sürdürecek” dedi.

Haberin Devamı

Kara sınırlarında önlem alan hükümetin diğer bir adımı da denizden geldi. Falcon Bölgesi Sivil Koruma Direktörü Gregorio Jose Montano, Karayiplerler’de yer alan Hollanda kontrolündeki 3 adayla deniz bağlantısının süresiz askıya alındığını açıkladı. Montano, kararın yardım merkezi olarak kullanılacağı açıklanan Curacao ile Aruba ve Bonaire adalarla ulaşımı etkileyeceğini söyledi.

Maduro, yardım tartışmalarının, “ABD’nin işgal stratejisinin bir parçası” olduğunu ve “bu şova izin vermeyeceğini” söylerken, muhalefet, 300 bin kişinin acil yardıma ihtiyacı olduğunu öne sürüyor.

Maduro askerleri sınıra yolladı

Bob Dylan ile uyardı!

ABD Ulusal Güvenlik Danışmanı John Bolton, Venezuela Devlet Başkanı Nicolas Maduro’ya, efsane sanatçı Bob Dylan’ın “The Times They Are a-Changing” (Zaman Değişiyor) şarkısından alıntı yaparak, “Etrafındaki suların yükseldiğini kabul et. Şimdi yüzmeye başlasan iyi edersin, yoksa bir taş gibi batacaksın. Çünkü Venezuela’da zaman değişiyor” ifadelerini kullandı.

Yazarlar