Mahmud Ahmedinecad

Mahmud Ahmedinecad

Son dakika Mahmud Ahmedinecad haberleri ile ilgili Milliyet'e eklenen tüm haberler bu sayfada yer almaktadır. Geçmişte yaşanan Mahmud Ahmedinecad gelişmeleri, bugün yaşanan en flaş gelişmeler ve çok daha fazlası sürekli güncel olan Mahmud Ahmedinecad haber sayfamızda...

Mahmud Ahmedinecad

haber başlıkları altta listelenmiştir. Son dakika haberleri de dahil olmak üzere şu ana kadar eklenen toplam 741 mahmud ahmedinecad haberi bulunmuştur.
Ahmedinejad: İran'da siyaset yapma imkanı kalmadı
Ahmedinejad: İran'da siyaset yapma imkanı kalmadı Eski İran Cumhurbaşkanı, "Ülkenin iktidarını ellerinde bulunduranlar her siyasi düşünceye bir etiket yapıştırıyor. Siyasetçilere sunulan seçenekler şunlar: Ya cezaevine git ya İran'dan kaç ya da evinde otur ve sesini çıkarma" açıklamasını yaptı.
5.04.2019 Dünya
Son dakika... Ahmedinecad'ın danışmanına vatana ihanetten hapis cezası
Son dakika... Ahmedinecad'ın danışmanına vatana ihanetten hapis cezası İran'da sekiz yıl boyunca Ahmedinecad'ın basın danışmanlığını yapan Ali Ekber Cevanfekr, altı buçuk yıl cezaevinde kalacak.
12.09.2018 Dünya
İran Cumhurbaşkanı iki kadını yardımcılığına atadı
İran Cumhurbaşkanı iki kadını yardımcılığına atadı İran Cumhurbaşkanı Hasan Ruhani, kabinesinin sadece erkeklerden oluşmasına gösterilen tepkiler üzerine iki kadını yardımcısı ve bir kadını insan hakları müsteşarı olarak atadı.
9.08.2017 Dünya
Yüz binlerce İranlı Rafsancani'yi uğurluyor
Yüz binlerce İranlı Rafsancani'yi uğurluyor Başkent Tahran'daki cenaze törenine katılan dev kalabalık, sokaklara sığmadı. AP, Rafsancani'nin kızı Fazeh Haşimi'nin tören sırasında bir otobüsün penceresinden zafer işareti yaptığı fotoğrafı servis etti.
10.01.2017 Dünya
Yüz binlerce İranlı Rafsancani'yi uğurluyor
Yüz binlerce İranlı Rafsancani'yi uğurluyor Başkent Tahran'daki cenaze törenine katılan dev kalabalık, sokaklara sığmadı. AP, Rafsancani'nin kızı Fazeh Haşimi'nin tören sırasında bir otobüsün penceresinden zafer işareti yaptığı fotoğrafı servis etti.
10.01.2017 Dünya
Zencani için yolun sonu idam sehpası
Zencani için yolun sonu idam sehpası İran’ın petrol parasından 2.7 milyar doları zimmetine geçirdiği gerekçesiyle yargılanan işadamı Babek Zencani, ‘yeryüzünde fesat çıkarma’ suçundan idam cezasına çarptırıldı
6.03.2016 Dünya
Suriye’de ölen İran  askerlerine veda
Suriye’de ölen İran askerlerine veda İran’ın başkenti Tahran’da önceki gün binlerce kişinin katılımı ile Suriye’de ölen İranlı askerler Amin Karimi ve Abdullah Bagheri’nin cenazesi düzenlendi.
28.10.2015 Dünya
İran’ın en kötü şöhretli hapishanesi park olacak
İran’ın en kötü şöhretli hapishanesi park olacak Tahran’da siyasi tutukluların kaldığı, infazlarla ünlenmiş 44 yıllık Evin Hapishanesi yıkılacak. Cezaevinin yerine ise 43 hektarlık yeşil alan yapılması planlanıyor
12.05.2015 Dünya
Vatan Partisi heyeti Ahmedinecad’la görüştü
Vatan Partisi heyeti Ahmedinecad’la görüştü Vatan Partisi Uluslararası İlişkiler Bürosu Başkanı İsmail Hakkı Pekin’in başkanlığındaki heyet İran’da temaslarda bulundu.
28.04.2015 Siyaset
Muhafazakârların başkan adayı
Muhafazakârların başkan adayı İran’ın bölgedeki nüfuzunun sembolüne dönüşen Devrim Muhafızları’nın özel birliği Kudüs Gücü’nün kumandanı Kasım Süleymani’nin yıldızı İran siyasetinde de parlıyor.
28.03.2015 Dünya
Ahmedinecad: Şeytanı  birlikle yenebiliriz
Ahmedinecad: Şeytanı birlikle yenebiliriz Eski başbakanlardan Erbakan için düzenlenen anmaya gelen eski İran Cumhurbaşkanı Ahmedinecad, Türkiye ve İran’ın dayanışmasıyla uluslararası sorunların çözüleceğini söyledi
27.02.2015 Siyaset
Ahmedinecad’dan annesine acı veda
Ahmedinecad’dan annesine acı veda İran’ın eski Cumhurbaşkanı Mahmud Ahmedinecad (58), annesinin cenazesi sırasında mezara girdi. Eski liderin annesi Khanom geçtiğimiz çarşamba günü hayatını kaybetti. Ahmedinecad, perşembe günü düzenlenen tören sırasında, annesi mezara koyulmadan önce bir süre içine girip yattı.
13.02.2015 Dünya
Ahmedinecad’ın yardımcısına yolsuzluktan hapis cezası
Ahmedinecad’ın yardımcısına yolsuzluktan hapis cezası İran’da eski cumhurbaşkanı Mahmud Ahmedinecad’ın yardımcısı Muhammed Rıza Rahimi, “yolsuzluk” suçundan 5 yıl 91 gün hapse mahkum edildi.
22.01.2015 Dünya
Ahmedinecad hâlâ dert dinliyor
Ahmedinecad hâlâ dert dinliyor İran haber sitesi ‘Dana.ir’e göre, cumhurbaşkanı olduğu dönemde gittiği her yerde incelemek için halktan mektuplar alan Mahmud Ahmedinecad, başlattığı uygulamaya hâlâ devam ediyor.
28.11.2014 Dünya
İran’da miting gibi cenaze
İran’da miting gibi cenaze İran’ın başkenti Tahran, 2009’da Cumhurbaşkanı Mahmud Ahmedinecad’ın seçilmesine karşı düzenlenen protestolardan bu yana en büyük kalabalığı önceki gün gördü.
18.11.2014 Dünya
İran’ı dünyaya geri döndüren adam: Ruhani
İran’ı dünyaya geri döndüren adam: Ruhani Mahmud Ahmedinecad döneminde nükleer programını yeniden başlatmasının ardından Batı’nın sert yaptırımları nedeniyle krize saplanan İran, Ocak 2013’te yapılan seçimlerde ülkede umut dalgası yaratacak bir ismi zafere taşımıştı. Reformcuların desteklediği ve seçime imam kimliği ile giren tek aday olan Hasan Ruhani, seçildiği günden bu yana yıllardır yalnızlaşan İran’ı dünyaya açmaya devam ediyor.
9.06.2014 Siyaset
Yolsuzluğun cezası idam
Yolsuzluğun cezası idam İran’da eski cumhurbaşkanı Mahmud Ahmedinecad döneminde gerçekleştirilen büyük çaplı yolsuzlukların faturası çok ağır biçimde kesiliyor.
24.05.2014 Dünya
İran’da tesettüre çifte isyan
İran’da tesettüre çifte isyan Tahran’da ‘kadınların düzgün örtünmediğini’ savunan binlerce göstericiyi ilk kez vali dağıttı. Baskıya karşı çıkan kadınlar ise sosyal medyada başları açık fotoğraflarını yayınlamaya başladı
8.05.2014 Gündem
Ahmedinecad’ın sağ koluna yolsuzluktan dava açıldı
Ahmedinecad’ın sağ koluna yolsuzluktan dava açıldı İran’ın eski cumhurbaşkanı Mahmud Ahmedinecad’ın sağ kolu Muhammed Rıza Rahimi hakkında dava açıldı.
17.03.2014 Gündem
‘İran devrimi fiziksel evreden zihinsele geçti’
‘İran devrimi fiziksel evreden zihinsele geçti’ İran Devrimi’nin ardından ve Ahmedinecad’ın liderliği döneminde Türkiye’ye gelenler İran’ın geleceğinden daha umutlu. En genç kuşak ise baskıdan ötürü umudunu yitirmiş.
10.02.2014 Dünya
İran’da yolsuzluk  haberlerine sansür
İran’da yolsuzluk haberlerine sansür İran İstihbarat Bakanı Alavi, Babek Zencani’nin merkezinde olduğu yolsuzluk soruşturması ile ilgili haberlere medyanın yer vermesine ‘gerek olmadığını’ öne sürdü. Alavi ‘Böyle haberlerle yatırımcılar kaçırılıyor’ dedi
17.01.2014 Dünya
Babek Zencani’nin tahliye talebine red
Babek Zencani’nin tahliye talebine red İran'da tutuklanan Reza Zarrab’ın ortağı İranlı milyarder Babek Zencani'nin kefaletle serbest kalma isteği reddedildi. Konuyla ilgili İran makamlarından henüz resmi bir açıklama yapılmadı. Zencani'nin hükümete 3 milyar dolardan fazla borcu olduğu iddia ediliyor.
2.01.2014 Dünya
Bay Z’ye İran’da 3 ayrı soruşturma
Bay Z’ye İran’da 3 ayrı soruşturma Eski Cumhurbaşkanı Mahmud Ahmedinecad döneminde Babek Zencani’ye 138 devlet şirketinden verilen hisseler ve 4 milyar dolara ulaşan yolsuzluk üç farklı davada inceleniyor
24.12.2013 Gündem
‘İran dünya için bir tehdit oluşturmuyor’
‘İran dünya için bir tehdit oluşturmuyor’ BM Genel Kurulu’nda konuşması büyük heyecanla beklenen İran Cumhurbaşkanı Ruhani barış ve ılımlılık vurgusu yapsa da nükleer programla ilgili somut açıklamalardan kaçındı.
25.09.2013 Dünya
Ruhani’yle İran yeni bir başlangıç yapabilecek
Ruhani’yle İran yeni bir başlangıç yapabilecek Eski cumhurbaşkanı Mahmud Ahmedinecad döneminde uluslararası toplumdan dışlanan İran’ın yeni cumhurbaşkanı Hasan Ruhani BM Genel Kurulu’nda ‘temiz bir sayfa’ açabilir.
22.09.2013 Dünya

Benzer Haber Etiketleri

Mahmud Ahmedinecad ile ilgili olan tüm haber başlıklarını şu an bulunduğunuz sayfa üzerinden takip edebilirsiniz. Haberlerin detaylarını okumak isterseniz haber başlıklarına tıklayabilir, daha eski gelişmeleri görmek isterseniz ise sayfanın altında yer alan sayfa numaralarına tıklayabilirsiniz.