Malatya MALATYA TARIM VE HAYVANCILIK PLATFORMU’NDAN MALATYALI BAKANLARA ZİYARET

MALATYA TARIM VE HAYVANCILIK PLATFORMU’NDAN MALATYALI BAKANLARA ZİYARET

15.12.2015 - 13:21 | Son Güncellenme:

.

MALATYA TARIM VE HAYVANCILIK PLATFORMU’NDAN MALATYALI BAKANLARA ZİYARET

Malatya Tarım ve Hayvancılık Platformu, Hükumette yer alan Malatyalı Bakanlar Çevre ve Şehircilik Bakanı Fatma Güldemet Sarı ile Gümrük ve Ticaret Bakanı Bülent Tüfenkci’yi makamlarında ziyaret ederek hayırlı olsun dileklerinde bulundu.
Malatya Tarım ve Hayvancılık Platformu üyelerinin ilk durağı Çevre ve Şehircilik Bakanlığı oldu. Malatya’nın Darende İlçesi doğumlu olan Çevre ve Şehircilik Bakanı Fatma Güldemet Sarı, Malatya’dan kendilerini ziyarete gelen platform üyeleri ile yakından ilgilenirken ziyaretten duyduğu memnuniyeti dile getirdi. Platform üyelerinden çalışmalarla ilgili de bilgiler alan Bakan Sarı, en kısa zamanda Malatya’ya da geleceğini söyledi. Burada konuşan Platform Başkanı İhsan Akın ise kendilerini kabul eden Bakan Sarı’ya teşekkür ederek, “Bakanımız hem kendi Bakanlığı ile ilgili hem başka Bakanlıklarla ilgili Malatya’nın tarım ve hayvancılık alanında daha iyi yerlere taşınması noktasında bizlere destek olacağını umuyoruz. İnşallah Malatyalı bir Bakanımız olarak inşallah ilk fırsatta Malatya’ya ziyarette bulunacaklardır” diye konuştu. Platform üyelerinin ikinci durağı ise Gümrük ve Ticaret Bakanlığı oldu. Burada da Bakan Bülent Tüfenkci’yi ziyaret eden heyet 19 yıl aradan sonra Malatyalı bir bakanın çıkmasından dolayı memnuniyetlerini dile getirdi. Bakan Tüfenkci, Malatya ile ilgili yeni çalışmalar ve projeler hakkında bilgiler alarak, her zaman Bakanlık olarak desteğe hazır olduklarını söyledi. Platform Başkanı İhsan Akın’da Malatya’nın sorunlarını yakından bilen birisi olan Bakan Tüfenkci’nin kendilerine destek olmalarını isteyerek, Tarım ve Hayvancılık noktasındaki eksikliklerin giderilmesi adına Bakan Tüfenkci’nin her zaman desteğine ihtiyaç duyduklarını söyledi. Akın, Malatya’ya 19 yıl aradan sonra bir bakanlık verilmesi nedeniyle de başta Cumhurbaşkanı Erdoğan ve Başbakan Davutoğlu olmak üzere emeği geçen herkese teşekkür etti. Ziyaretin sonunda platform başkanı ve üyeleri, Bakan Tüfenkci’ye keçi ve koyun yününden yapılan battaniye ile Türk Bayrağı ve (kepenek) keçenin minyatür tablosu hediye etti.
Ziyaretlere, Malatya Tarım ve Hayvancılık Platform Başkanı ihsan Akın başkanlığında, Büyükşehir Belediyesi Başkanlığı Tarımsal Hizmetler Dairesi Başkanı ve Tarım Gönüllüleri Derneği Başkanı Hilmi Öksüztepe, Yazıhan Ziraat Odası Başkanı Yunus Kılıç, Hekimhan Ziraat Odası Başkanı Hacı Parmaksız, Darende Ziraat Odası Başkanı Vedat Ali Kaya, Arguvan Ziraat Odası Başkanı Turan Aslan Türk, Gürün Ziraat Odası Başkanı Hüseyin Aktepe, Süt Üreticileri Birlik Başkan Yardımcısı Şükrü Ayyıldız, Malatya Kırmızı Et Üreticileri Birlik Başkan Yardımcısı Abbas Arslan, Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanlığından Şakir Berk Taş, Yetiştirici Birlik Üyesi Mustafa Mutlu Örnek, Toprak A.Ş Genel Müdürü Murat Kılıç, Hekimhan- Yazıhan- Darende Organik Meyve Üreticileri Birlik Başkanı İbrahim Berktaş, Ziraatçılar Dernek Başkanı Ahmet Tufan, Veteriner Hekim M. Erkan Doğan, Yeşilyurt- Akçadağ- Doğanşehir Organik Meyve Üreticileri Birlik Başkanı İlhan Tursun, Battalgazi Süt Üreticileri Birlik Başkanı İbrahim Nogay, Canlı Hayvan Dernek Başkanı Ramazan Kırma, Darende Ziraat Odası Başkan Yardımcısı ve Belediye Meclis Üyesi Cengiz Özdemir katıldı.