Mama sandalyesi Seçimi ve Çocuğum Yemek Seçiyor Kitabı

Bebeklerimiz ek gıdaya başlama zamanı geldiğinde hepimiz acaba hangi ve nasıl bir mama sandalyesi almalıyız? diye düşünmeye ve araştırmalar yapmaya başlarız.

Bizde oğlum ek gıda sürecine başlamaya yakın araştırmalara başlamıştık. Özellikle bizimle birlikte beslemeyi düşündüğüm için oğlumun bizim soframızda olmasını istiyordum. Bir yandan da güvenliği yüksek, çok hafif olmamasını istiyordum. Çünkü biraz büyüdüğünde içinde oturmak yerine ayağa kalkmak istiyor. Ve mama sandalyesinin bu anlamda konforlu olmasını istiyordum. Ve biz uzun dönemde kullanıldığı, farklı apartlarla her yaşa uygun bir hale gelmesinden ve bizim masamıza dayayarak aynı anda yemek yiyebildiğimiz Stokke Tripp Tarpp model mama sandalyelerini tercih etmiştik. Altuğ bebekken, babası yurtdışı seyahatine gitmiş ve bize oradan hediye getirmişti. Altug, 6. aynı tamamladıktan sonra ek gıdaya sebze denemeleriyle başladık. İlk başta sebze çorbası ardında meyveler denemeye başlamıştı. Özellikle kahvaltıya geçtiğinde fark etmeden blw yöntemini keşfettik. İşte o günden sonra Tripp Trapp mama sandalyemiz hayatımızı kurtardı. Masamıza yaklaştırıyorduk ve Altuğ bizle birlikte aynı masada yemek yemeye başladı. Kendi kendine yemesini destekleyen bu mama sandalyesini ailecek çok sevdik.

Haberin Devamı

Son dönemlerde Gün yayıncılıktan ''Çocuğum Yemek Seçiyor'' adlı bir kitap çıktı. Kitap, çocuk doktoru Nimali Fernando ile beslenme terapisti, konuşma ve dil patoloğu Melani Potock birlikte yazdığı bir kitap. Bu kitap, sizlerin yemek konusunda ufkunuzu genişletirken, yemek seçme tuzağından nasıl kaçabileceğinizi, aile sofralarının önemini, blw hakkında ve yemek zamanlarının nasıl eğlenceli olacağını detaylı yazmışlar. Çocuğunuz 5-6 yaşına gelene kadar kullanacağınız bilgilere sahip.

Bu kitapta mama sandalyesi seçimi ile çok güzel paylaşımlar var. Biraz alıntı yaparsam;

Bebeği mama sandalyesine oturturken kalçalarından desteklendiğinden emin olunmalı ki öne doğru kayıp düşmesin. İnce motor becerilerin daima kaba motor sabitliğe bağlı olduğu ve bebeğinizin dayanak noktasının kalçalar olduğu anlamına gelir. Gövdesine bir zemin oluşturması için bebeğin leğen kemiğinin hafifçe öne bükülmüş olmasına dikkat edin. Bebeğin ayaklarını bir yere dayanmasını sağlayın. Bebeğiniz, dizleri sandalyenin kenar kısmından bükülecek kadar büyüdüğünde, küçük ayaklarının dayanak üstünde olması çok önemlidir. Çoğu mama sandalyesinde ayaklarının dayanacak bölümü olsa da bebeklerin ayak parmakları ancak değer ilk başlarda.

Haberin Devamı

İşte burada Stokke tripp trapplarda avantaj var. Hem bebeğinizi güzelce destekleyip, kalçasını da istediğiniz formu verebilir, hem de ayaklarını koyacağı desteği bebeğinizin boyuna göre ayarlayabilirsiniz. Şu örnekle daha iyi anlayabiliriz; Bir bar taburesine ayaklarınızı sarkıtarak oturmak zorunda kalmışlığınız varsa, bunun ne kadar yorucu olabileceğini anlayabilirsiniz! Sabit kalmak için hepimiz ayağımızın altında bir şey olmasına ihtiyaç duyarız ve bebeklerin buna daha da fazla ihtiyacı vardır çünkü onlar, bir yetişkini o bar taburesi üstünde dik pozisyonda tutan gövde kaslarını henüz gelişim aşamasındadır.

Haberin Devamı

Bunları göz önünde bulundurarak bir mama sandalyesi seçmek önemli, diye düşünüyorum.

http://www.bebeimgeliyor.com