Siyaset ‘Manifestoyu özel bir kurul hazırlamış’

‘Manifestoyu özel bir kurul hazırlamış’

19.03.2019 - 08:15 | Son Güncellenme:

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Kanal 7’de gençlerin de katıldığı programda gündeme ilişkin soruları yanıtladı.

‘Manifestoyu özel bir kurul hazırlamış’

Erdoğan, şunları söyledi:

Haberin Devamı

ÖRGÜTLÜ BİR OLAY: (Yeni Zelanda’daki terör saldırısı) Bu bireysel bir olay değil örgütlü bir olaydır. 50 Müslüman şehit edilmiştir. Charlie Hebdo’da dünya bir araya geldi mi? Geldi. Bu olayda Avrupa’nın sesi çıktı mı? Hayır. Batı medyası bu işi sinsice götürüyor. İslam dünyası da sessiz. Sadece Türkiye olarak biz gerekenleri yapıyoruz. 50 Müslüman şehit ediliyor, cezası azami 15 yıl olacak. Bunu kabullenmek mümkün değil.

BU MİLLETİ TANIMAMIŞSIN: Bu terörist Ayasofya’ya minareyi yakıştıramıyormuş. Senin dedelerin bu işi ne kadar kudretle yapabildiyseler, sen onların seviyesine çıkamazsın. Terbiyesiz, önce haddini bileceksin. Sen bu milleti tanımamışsın.

BURASI İSTANBUL: Netanyahu’nun oğlunun benzer ifadeleri var. ‘Konstantinapol’ sıradan ifadeler değil, ruh dünyalarında hala yaşıyor. Burası İstanbul.

Haberin Devamı

BUNLAR BEKA DEĞİL Mİ?: Sınırımıza yapılan saldırılar beka meselesi değil mi? 100’ün üzerinde şehidimiz var. Bunları beka görmeyeceğiz de neyi göreceğiz. Bay Kemal, ‘atılsa bombalar, YPG mi bize saldıracak’ diyor. Biz o terör koridorunu kapatmamış olsaydık, güney sınırımız işgal edilmiş olacaktı.

BUNLAR TAHRİK: (Ayasofya ile ilgili sözleri) Adamın bu manifesto diye yayınladığı şey, bu dangalağın böyle bir manifesto yazması mümkün değil. Özel bir kurul hazırlamış bunu. Ciddi bir kurul var. Bunu hazırlayıp da eline vermişler. Ülkemin adı, benim adım, Ayasofya’nın adı geçiyor. Alacakmış emaneti sıkıysa gel al. Sultanahmet’te bir cumada bir genç geldi; ‘Ayasofya’yı açalım’ dedi. Hocamız da ‘burayı dolduralım da orayı düşünürüz’ dedi. Büyük Çamlıca Camii’ni yaptık. 30 bin kişi alıyor. Bu oyunlara gelmeyelim. Bunlar tahriktir. Dünyanın çok çeşitli ülkelerinde binlerce camimiz var. O camilerin başına ne gelir bunu düşünüyor mu, bunu diyenler.

PETROLÜN ŞIMARIK ÇOCUKLARI: (İslam’a yönelik son dönem bakış) İsrail’de seçim var. Başbakan ve hanımı yargılanıyor. Oğlu da bu olayla aynı derinlikte ifadeler kullanıyor. AP’deki kadını dile dolamaya da gerek yok. AP kararlarının bizi bağlayıcılığı yok. Bunlar dürüst değil, biz Müslümanız, bunlar İslam düşmanı. Sıkıntının kaynağı bu. İslam dünyasına bakın ses var mı, yok. Onlar da petrolün şımarık çocukları. Sipariş, buraya şu, buraya bu aktarmak sureti ile ayakta kalıyorlar. Biz onurumuzla ayaktayız.

Haberin Devamı

ÇOK CİDDİ BEDEL: (Mansur Yavaş’la ilgili iddilar) Bu konuyla ilgili olarak belgelerin ortaya çıkması yargının Sayın Yavaş’la ilgili vermiş olduğu karar, bunlar kenara konulacak bir şey değil. Bu seçime böyle girebilse dahi seçimden sonra çünkü bunun dokunulmazlığı falan da yok bunlar milletin önüne gelecek. Milletin önüne geldiği zaman çok ciddi bedeli kendisi ödeyeceği gibi maalesef Ankaralı hemşerilerimize ödetme durumuna düşürür.

‘Başakşehir şampiyon olursa devrim’

Erdoğan, Fenerbahçe’nin durumuna ilişkin “Çok zor soru. Başakşehir’i ben kurdum. Bursaspor gibi bir şampiyonluk yakalarsa bu devrimdir. Öbür tarafta milyonlarca dolarlar harcanıyor netice yok. Çok daha cüzi rakamlarla kuruluyor Başakşehir, şampiyon oluyor ama tesisler noktasında iyi konumdalar. Fenerbahçe son anlarda bir şeyler yelteniyor da Allah yaşatmasın” dedi. Erdoğan “Diyetisyeniniz var mı?” sorusuna ise “Eşimden daha büyük diyetisyen olamaz” yanıtını verdi.