Manisa MANİSA’NIN TURİZMİNDE 40 KAVRAM BELİRLENDİ

MANİSA’NIN TURİZMİNDE 40 KAVRAM BELİRLENDİ

15.04.2016 - 17:31 | Son Güncellenme:

.

MANİSA’NIN TURİZMİNDE 40 KAVRAM BELİRLENDİ

Manisa’da 40’ıncı Turizm Haftası etkinlikleri kapsamında Giritligil Otel’de gerçekleştirilen Turizm Haftası açılış programında Manisa’nın turizmden daha fazla pay alabilmesi 40 kavramın belirlendiği ve bu doğrultuda çalışmalar yapılacağı belirtildi.
Giritligil Otel’de düzenlenen Turizm Haftası açılış programı ve turizmciler istişare toplantısına Manisa Valisi Erdoğan Bektaş, Manisa Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreteri Halil Memiş, Manisa İl Emniyet Müdürü Fevzi Bilgiç, Manisa İl Kültür ve Turizm Müdürü İbrahim Sudak ve turizm sektörü temsilcileri katıldı.
Zafer Kalkınma Ajansı tarafından desteklenen ‘Manisa’da Turizm Odağı Olabilecek Tarihi-Kültürel Varlıkların Altyapı Sorunlarının Belirlenmesine Yönelik Fizibilite Çalışması’ projesinin hayata geçtiğini kaydeden Manisa İl Kültür ve Turizm Müdürü İbrahim Sudak, kentte belirlenen 40 turizm odağının Manisa’nın turizm için çok önemli bir değere sahip olduğunu belirterek, "Turizm hareketliğinin sağlanacağı 40 nokta ve bu odakların içinde 180’i aşkın alan tespit ettik. Bu alanlarla ilgili kurum kuruluşlardan, sivil toplum kuruluşlarından görüş aldık. 900’e yakın denekle anketler yaptık. 40 odaktaki alanlardaki incelemeler ve tespitler yaptık. Her ilçeye özel yapılan çalışmalarda problemlerin çözümü için yol haritasını ve özel eylem planlarını hazırlıyoruz." dedi.
Manisa Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreteri Halil Memiş ise Manisa’nın bu kadar zengin kültürel ve doğal mirasına rağmen yeterince tanınmamasını geçmiş yerel ve mülki idare amirlerinin konunun üzerine düşmemelerinden kaynaklandığını dile getirerek, şuanda sorumluluğun kendilerinde olduğunu ve her türlü çabayı gösterdiklerini anlattı.
Manisa Valisi Erdoğan Bektaş da Manisa’nın bir turizm cenneti olduğunu ancak turizmden nasibini alamayan bir bölge olarak tanımlayarak, “Turizm yönünden çalışmalara başladık. Manisa turizmde hak ettiği yerde değil. Manisa çok meşgul bir yer. Ekonomisi çok canlı. Sanayide, tarımda çok büyük işler yapıyor. Büyük potansiyeli var, çok büyük cazibesi var. Ülkenin gelişen alt yapı ağında önemli yerlere sahip. Manisa turizm odakları olarak 40 kavram (mekan, yer, yöre) tespit ettik. Bu yerlerin belirlenmesine yönelik 400 isim geldi, Danışma kurulu bu 400 isim arasından eleme yaparak 40’a indirdi ve bu odakları gruplandırdı, sıraya dizdik." diye konuştu.
Vali Bektaş, “40 nokta aynı anda Manisa’nın turizmine hizmet edecek. Bunu yapabilirsek Manisa bölge turizm kenti olabilir. bütün bu işleri imece usulüyle yapacağız. Bu işler kolay olmuyor. Herkes görevini yapacak. Herkes görevini yapmaktan kaçınmayacak. Bütün bunları başardığımızda Manisa’nın karşısında kimse duramaz” ifadelerini kullandı.
Manisa’da Turizmin geliştirilmesi için belirlenen 40 odak nokta şöyle:
“Manisa Mesir Macunu Festivali. Mesir Yolu: Muradiye Camii, Saruhanbey Türbesi, Sultan Camii ve külliyesi ile Tıp Tarihi Müzesi. Saray-ı Amire: Hatuniye Camii, Kurşunluhan, Hükümet Konağı, Yeni Han, 22 Sultanlar Türbesi. Yiğitbaş Veli Mescidi. Ulutepe: Ulu Cami ve Külliyesi, Saat Kulesi, Darphane, Seyir Terası. Manisa Mevlevihanesi. Niobe ve Ağlayan Kaya: Değirmen Boğazı, Sultan Türbesi, Gülgün Hatun Hamamı, Kabak Tekkesi ve Yedi Kızlar Türbesi. Spil Dağı: At alanı, Yılkı atları, Orman Köşkleri, Teleferik, Manisa Lalesi, Manisa Tarzanı, oteller. Aigai Antik Kenti. Yuntdağı Rotası: Türkmen Şelalesi, OBASYA, taş evler, sarnıçlar, Yenice ve Karakılıçlı Camii, Osmancalı Fosil Ormanı. Karahüseyinli Müze Köy. Gürle Köyü ve Yoğurtçu Kalesi. Tantalos Vadisi, Tantalos Kaya Mezarı. Urganlı Hafsa Sultan Termal bölgesi. Antik ülke Sardes antik kenti: Sart Kilisesi, Kral Yolu. Kurşunluhan Kaplıcaları. Salihli Çamur Kaplıcaları. Alaşehir Phıladelphıa: Sencar Kilisesi, Yıldırım Beyazıt Camii, Alaşehir surları. Tarihi Kula evleri. Kula Jeopark. Emre Sultan Köyü: Tabduk Emre ve Yunus Emre Türbesi. Emir Kaplıcaları. Yedieren Kanyonu. Adala Kanyonu. Sarayiçi Kaplıcaları. Demirci Hisar Kaplıcaları. Demirci Akıncılar Yolu. Bintepeler Lidya Piramitleri. Marmara Gölü. Ravika Müze Köy. Akhisar Thyateira Antik Kenti. Şeyh İsa Çağlak Karşılaması. Akhisar Zeytinliova. Şahinkaya Kalesi. Eski Gördes. Yağhane tarihi zeytinyağı fabrikası. Soma Maden Şehitliği. Soma Darkale. Menteşe Kaplıcaları.”