Geri Dön

Mantar kurabiye tarifi

Tatlı severlerin vazgeçemediği lezzetlerden biri olan mantar kurabiye tarifi büyük ilgi görüyor. Çay saatlerinin sevilen yiyeceği mantar kurabiye yapımı nasıl olur? Mantar kurabiyenin malzemeleri nelerdir, nasıl yapılır? İşte en leziz mantar kurabiye tarifi...

Mantar kurabiye tarifi
  • Fırında
  • 6+ Kişilik
  • 30 dk (Hazırlanma Süresi)
  • 30 dk (Pişirme Süresi)

Malzemeler

2 adet yumurta
1 paket oda sıcaklığında margarin(ya da tereyağı)
1 su bardağı pudra şekeri
3 su bardağı buğday nişastası
1,5 su bardağı un
1 paket vanilya
1 paket kabartma tozu
1 çorba kaşığı kakao

Mantar Kurabiye Nasıl Yapılır?

Oda sıcaklığında yumuşamış margarini, pudra şekerini ve yumurtayı bir kapta yoğurun. Sonra üzerine nişastayı ve elenmiş unu yoğurdukça ekleyin. Daha sonra vanilyayı ve kabartma tozunu ekleyerek hamuru harmanlayın.
Hafif sertlikte bir hamur elde edin, yarım saat dinlendirin.

Hamurdan ceviz büyüklüğünde parçalar kopararak yuvarlayın ve yağlanmış veya yağlı kağıt serilmiş tepsiye, aralarında biraz boşluk bırakarak dizin.

Bütün kurabiyeleri tepsiye dizdikten sonra, ufak bir cam şişenin ağzını tabakta bulunan kakaoya batıralım, sonra kurabiyelerin üzerine bastırın.Önceden ısıtılmış 170 derecelik fırında mantar kurabiyeler beyaz kalacak şekilde 25 – 30 dakika kadar pişirin.

Yediğim İçtiğim Sizin Olsun | İlk Defa Ekşili Levrek Yaptık Yediğim İçtiğim Sizin Olsun'un yepyeni bölümünde Gülşah Karaman, Şef İbrahim Bayraktar ile birlikte Ekşili Levrek yaptı ve dünyanın en iyi tatlısı olarak seçtiği Kestaneli Helvaniyi tattı! Keyifli seyirler...
Yazarlar

Sıradaki Haber