Geri Dön

Mantarlı börek tarifi

Değişik ve lezzetli bir börek denemek isterseniz mantarlı börek tam size göre!

Mantarlı börek tarifi
  • Fırında
  • 4 - 6 Kişilik
  • 40 dk (Hazırlanma Süresi)
  • 20 dk (Pişirme Süresi)

Malzemeler

1 paket milföy hamuru
Yarım kilo mantar
1adet yumurta sarısı
1 çay bardağı ayçiçek yağı
1 adet soğan
Tuz ve karabiber
Çörek otu

Mantarlı Börek Nasıl Yapılır?

1 adet soğanı ince ince doğrayın ve yağda kavurun. Bu sırada mantarları doğrayın ve soğanın içine ilave edin.

Tuz ve karabiberi de ekledikten sonra, mantarlar suyunu çekene kadar kavurun. Mantarlı harcınız böylece hazır olacaktır.

Fırın tepsisini fırça ile yağlayın. 1 adet milföy hamurunu alın ve içine hazırladığınız mantarlı karışımdan 1 yemek kaşığı koyun. Ardından milföyleri dilediğiniz şekilde kapatın.

Tüm milföyleri sardıktan sonra üzerine yumurtanın sarısını sürün ve çörek otuyla süsleyin.

Hazırladığınız börekleri önceden ısıtılmış fırında 170-180 derecede 30 dakika pişirin.

Yediğim İçtiğim Sizin Olsun | İlk Defa Ekşili Levrek Yaptık Yediğim İçtiğim Sizin Olsun'un yepyeni bölümünde Gülşah Karaman, Şef İbrahim Bayraktar ile birlikte Ekşili Levrek yaptı ve dünyanın en iyi tatlısı olarak seçtiği Kestaneli Helvaniyi tattı! Keyifli seyirler...
Yazarlar

Sıradaki Haber