Çağın En Popüler Tedavi Yöntemi : Manuel Terapi
Hastaya dokunmanın dahi “tedavi edici” etkisi olduğu bilinen bir gerçektir. Kelime anlamı “el ile yapılan tedavi” olan manuel terapi kas ve iskelet sistemi hastalıklarının, omurgadaki ve diğer uzuvlardaki ağrı, fonksiyon bozukluklarının tedavisinde bugün dünyada çok yaygın olarak uygulanmaktadır. Manipülasyon, mobilizasyon ve masaj tekniklerini içerir. Bu uygulamaların tümü fonksiyonel bozuklukların tedavisi ve ağrının azaltılması için yapılan, olumlu etkileri hemen farkedilen yöntemlerdir.

Haberin Devamı


Herhangi bir cihaza gerek duymadan uygulanan manuel terapi, kas spazmı, kas gerginliği ve eklem kısıtlılığının neden olduğu ağrıları azaltmak amacıyla sorunlu bölgeye elle kontrollü ve ani birtakım bastırma, germe, döndürme gibi manevralar uygulanır. Böylelikle vücuttaki yapıların hareket ettirilmesi, uyarılması ve aktif hale getirilmesi sağlanır. Amacı ise kısıtlanmış alanlarda hareketi en ileri derecede ve ağrısız olacak şekilde arttırıp fonksiyonu sağlayarak beden mekaniğini en uygun şekilde korumaktır. “Hastalık yok, hasta vardır. Bu yüzden her tedavi kişiye özeldir” ilkesine uyan “kişiye özel tedavi “ konsepti ön plandadır.

Manuel Terapi Hangi Hastalıklarda Uygulanır?
Bel ve boyun rahatsızlıkları başta olmak üzere, kas iskelet sistemini ilgilendiren birçok hastalığın tedavisinde kullanılmaktadır. Omurganın kilitlenme sendromları, bel ve boyun fıtıkları, boyun düzleşmesi, Skolyoz (omurga eğriliği), kamburluk , ağrılı kas ve yumuşak doku sendromları, tenisçi dirseği, golfçü dirseği, donuk omuz, el bileği, dirsek ve ayak bileğinde görülen sinir sıkışmaları, diz kireçlenmesi, menisküs ve ön- arka çapraz bağ yaralanmaları, kalça kireçlenmesi hastalıklarında manuel terapi en etkili tedavi yöntemidir.

Neden Manuel Terapi?

*Manuel Terapi hastanın acı çekmeden daha doğal hareket etmesini sağlar.
*Eklemin hareketliliğini arttırır, kas gerginliğini azaltır.
*Kemik yapıların simetrisini sağlar.
*İlk seanstan itibaren oldukça etkili sonuçlar alınır.
*Ağrı ve gerginliğin azalmasına bağlı olarak hareket yeteneği büyük ölçüde artar.
*Herhangi bir alet veya cihaz kullanmaksızın, elle tedavi edildiği için hastanın kendini güvende hissetmesini sağlar.
*Hiçbir yan etkisi bulunmaz.
*Bölgeye kan akımını artırarak gergin olan kasları gevşetir.
*Tüm yaş ve sağlık düzeyinde uygulanabilecek geniş bir yelpazesi mevcuttur.
*Hareket açıklığını kısıtlayan, kasılmış ve kısalmış iskelet kasını gevşetir.

Tüm bu avantajları ile manuel terapi artık çağımızın en popüler tedavi yöntemi haline gelmiş, bir çok kişinin ameliyata gerek kalmadan yıllardır süren inatçı ağrılarını ortadan kaldırmış ve daha ağrısız bir yaşam sürmelerini sağlamıştır.

Manuel terapi ile ilk seanstan itibaren gözle görülür bir ilerleme kaydedildiği gibi kişinin ağrılarında da büyük oranda azalma görülür. Kişinin genel durumu ve sağlık problemi göz önünde bulundurularak kişiye özel bir tedavi programı oluşturulur. Bu süre kişinin yaşadığı sağlık problemine göre değişkenlik göstermekle birlikte ortalama 4-8 seans sürmektedir.

Haberin Devamı