Meme kanseri sonrası meme onarımı neden önemli?
Meme kanseri sonrası meme onarımı neden önemli? Meme dokusu dişiliğin, üretkenliğin, anneliğin ve cinselliğin bir simgesi. Bu dokunun en korkulan hastalığı ise elbette meme kanseri. Meme kanseri giderek artış göstermekte ve özellikle Batılı toplumlarda her sekiz kadından birinde hayatının herhangi bir döneminde ortaya çıkmakta. Plastik, Rekonstrüktif ve Estetik Cerrahi Uzmanı Prof Dr Reha Yavuzer, meme kanseri ameliyatı olan hastaların göğüs bölgesinde yaşadıkları deformasyonu meme rekonstrüksiyonu ameliyatları ile memeyi tekrar yaparak düzelttiklerini anlattı.
12.10.2020 Estetik
Nekrotizan fasiit tehlikesi!
Nekrotizan fasiit tehlikesi! 2 çocuk annesi bir kadın kanser riskini önlemek için iki memesini de aldırmaya karar verdi ancak operasyondan sadece 38 gün sonra ölümcül teşhis karşısında şoke oldu.
16.10.2017 Genel Sağlık
Kanserin izlerini gururla taşıyor
Kanserin izlerini gururla taşıyor Ericka Hart isimli kadına 2014 yılında, 28 yaşındayken meme kanseri teşhisi konuldu. Üstelik iki memesinde de vardı. Mastektomi yaptıran aktivist, sosyal medya hesabında göğsündeki izleri gururla sergiliyor. Kendini garip bir kanser savaşçısı olarak tanımlayan Ericka dünyaya, kanseri yenen bir kadından fazlası olduğunu kanıtlamak istiyor.
20.09.2017 Kadın Sağlığı
Kanser hastası kadının göz yaşartan paylaşımı
Kanser hastası kadının göz yaşartan paylaşımı Kanser hastası kadın büyük bir cesaret örneği göstererek göğüslerinin mastektomiden önceki ve sonraki halini paylaştı.
28.04.2017 Kadın Sağlığı
Sütyen tahriş etti sandı ama kanser çıktı
Sütyen tahriş etti sandı ama kanser çıktı 32 yaşındaki koşucu kadın göğsünde fark ettiği kırmızılığın sporcu sütyeninden kaynaklandığını düşündü ancak meme kanseri olduğunu öğrenince şok oldu.
18.08.2016 Kadın Sağlığı
Mastektomi fotoğrafları
Mastektomi fotoğrafları Hollywood'da yaşayan 32 yaşındaki oyuncu Aniela McGuinness, mastektomi(memelerin alınması) ameliyatı sürecini adım adım fotoğrafları.
28.10.2015 Kadın Sağlığı
Böyle ameliyat hazırlığı görülmedi
Böyle ameliyat hazırlığı görülmedi ABD'nin San Francisco kentinde, göğüs kanseri tanısı konduğu için, iki göğsünü de aldırmak zorunda kalan iki çocuk annesi Deborah Cohan, ameliyat olmadan sağlık ekibiyle birlikte Beyonce'nin 'Get Me Bodied' adlı şarkısı eşliğinde dans etti.
11.09.2019 Haberler