Ekonomi ‘Mate 20’ serisine yeni model

‘Mate 20’ serisine yeni model

19.09.2018 - 01:30 | Son Güncellenme:

.

‘Mate 20’ serisine yeni model

Huawei’nin yeni cep telefonu modeli Mate 20 lite, Türkiye pazarına geliyor. Telefon multimedya işlevleri için ideal büyük ekranı ve güçlü pil donanımı ile dikkat çekiyor. 6.3 inç’lik ekranı olan telefon, ince çerçeveli gövdesi ile kullanıcıların oyunlara ve videolara odaklanabilmesini sağlıyor. Dikey simetrisi, video ve oyunlardaki estetik unsurlara da görsel bir düzen getirmeyi hedefliyor.

Haberin Devamı

Sahneleri tanıyor

Huawei Mate 20 lite, daha akıllı bir fotoğraf ve video çekim deneyimi için ön ve arkada dört tane yapay zeka destekli kamerayla donatıldı. Telefonda 24 MP ve 2 MP sensörler içeren çift ön kamera var. Telefon, arka kameralarının mavi gökyüzü, plaj, bitki, gece, sahne, çiçek, kapalı mekan ve kar gibi sekiz kategoride 200’den fazla senaryoyu tanımasını sağlayan yapay zekadan yararlanıyor. Kirin 710 işlemci, 4 GB Ram’e ek olarak, Huawei Mate 20 lite, mobil oyun deneyimleri sunan Game Suite desteğiyle geldi. Hızlı şarj desteği sunan 3750 mAh’lık bataryası var. Android Oreo işletim sistemi ve Emui 8.2 kullanıcı arayüzü bulunuyor.

Gürültülü bir ortamda kullanıcıların aramalarını sorunsuz gerçekleştirmelerini sağlamak ve ortam gürültüsünü azaltmak için de yapay zeka devreye giriyor. Emui 8.2 =ssadece bir iletişim aracı olarak değil, kullanıcı tercihlerini bilen ve anlayan bir dijital sekreter gibi çalışıyor. Huawei Mate 20 lite, eylül ayı sonunda tüm satış noktalarında tüketici ile buluşacak.

Haberin Devamı

3.799 TL tavsiye edilen satış fiyatı ile tüketiciye sunulan Mate 20 lite’ın mavi, altın ve siyah renk seçenekleri bulunuyor. Kameralarındaki sahne tanıma özelliği için telefon, cihaz üzerindeki yapay zeka destekli akıllı sistemi, 100 milyondan fazla görüntü üzerinde çalıştırıldı ve portre, mavi gökyüzü, kar, antik yapılar dahil 22 kategoride 500’den fazla senaryoyu tanıyabilir hale geldi.