Ekonomi Mavinin her tonu bu fuarda

Mavinin her tonu bu fuarda

23.02.2019 - 08:15 | Son Güncellenme:

Deniz tutkunlarının merakla beklediği CNR Avrasya Boat Show başladı. Amatöründen profesyoneline kadar her kesime hitap eden fuarda en pahalı teknenin fiyatı 36 milyon lira...

Mavinin her tonu bu fuarda

Denizseverlerin merakla beklediği tekne fuarı CNR Avrasya Boat Show 2019 başladı. CNR EXPO Yeşilköy’de düzenlenen fuarda amatör denizcilerden, okyanusları aşmak isteyen profesyonellere kadar her kesime hitap eden tekneler bulunuyor. Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Mehmet Cahit Turhan’ın açılışını yaptığı fuarın en pahalı teknesi 36 milyon TL’ye satılan San Lorenzo SL 86.

4 bin TL’ye de var

Her yıl deniz tutkunlarının büyük heyecanla beklediği CNR Avrasya Boat Show-4. Uluslararası Deniz Araçları, Ekipmanları ve Aksesuarları Fuarı başladı. 3 bin 500’ün üzerinde deniz aracının yer aldığı fuarda 4 bin liradan 36 bin TL’ye kadar her bütçeye uygun tekne, yat ve yelkenliler bulunuyor. Dünyanın en prestijli mega yatlarının sergilendiği fuarın açılışını Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Mehmet Cahit Turhan yaptı. CNR Holding Yönetim Kurulu Başkanı Ceyda Erem’in ev sahipliğinde yapılan VIP açılış törenine ayrıca, İMEAK Deniz Ticaret Odası Yönetim Kurulu ve TİM Yönetim Kurulu Üyesi Başaran Bayrak ve Deniz Endüstrisini ve Denizciliği Geliştirme Derneği (DENTUR) Yönetim Kurulu Başkanı Alparslan Sirkecioğlu katıldı.

Mavinin her tonu bu fuarda

17.5 milyar dolar

Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Turhan, “Denizcilik sektörünün hak ettiği noktaya gelmesi için gerekli düzenlemeleri yapıyoruz. ÖTV’yi kaldırdık, KDV’yi yüzde 1’e indirdik. Gemilerimiz dünyanın bütün sularında seyahat ediyor. Bayrağımız dünyanın dört bir yanında dalgalanıyor. Yaptığımız düzenlemeler sonucun 6 bin 208 tekne Türk bayrağına geçti. Yat turizminde 25 bin olan bağlama kapasitemiz 50 bine çıkardık. Bu rakamı daha da yukarılara taşıyacağız. Denizcilik sektörümüzün büyüklüğü 17.5 milyar dolara yükseldi” dedi.

Mavinin her tonu bu fuarda

En pahalısı San Lorenzo

Türkiye’nin en önemli marinalarının boy gösterdiği fuarda, Princess, San Lorenzo, Prestige, Cranchi, Azimut, Numarine, Hanse, Chris Craft gibi markaların lüks yelkenli ve teknelerinin de aralarında olduğu 3 bin 500’ün üzerinde deniz aracı sergileniyor. Olta başta olmak üzere amatör balıkçılık malzemeleri, deniz tekstil ürünleri, dalgıç malzemeleri, şişme bot, jet ski gibi denizcilik sektörüne ait tüm aksesuar ve ekipmanlar da büyük ilgi görüyor. CNR Avrasya Boat Show’a aralıksız katılan Trio Deniz’in 24 teknesinden biri olan 27 metre uzunluğundaki San Lorenzo SL 86 aynı zamanda fuarın en büyük teknesi. Şimdiye kadar yapılan fuarlarda kapalı alanda sergilenen en büyük tekne özelliğinde de olan mega yat 6 kamarası ve 4 bin beygirlik 2 MTU makinesi ile dikkat çekiyor. 36 milyon TL’ye satılan tekneyi bir Türk işadamının aldığı öğrenildi.

Deniz kokan paylaşımlar

Fuara maketiyle katılan tamamen yerli üretim Numarine 45XP ise 45 metre boyu ve 102 milyon liradan başlayan fiyatı ile dikkat çekiyor. CNR Avrasya Boat Show’da özellikle Amerika, Avrupa, Arap Yarımadası başta olmak üzere dünyanın dört bir yanından gelecek alıcılarını bekliyor. Türk firması Safter’in ürettiği Safter 450 ise 7 bin TL’den satışa sunulurken mavi hayallere yelken açmayı hedefliyor. 3 Mart’a kadar sürecek fuarda; Savaş Karakaş, Aksona Mehmet Baş, Hülya Leigh, Cumhur Gökova, İlker-Gülhun Gürbüz gibi ünlü isimler denizi anlatan sunumlar yapacak.