Mayasız, Kazeinsiz ve Glutensiz Nohut Poğaçası Tarifi

Hem çok doyurucu hem glutensiz+mayasız+kazeinsiz ve besleyici ekmekçikler. Ben diyeyim poğaça (msı) siz deyin ekmekçik.

MALZEMELER

2 bd haşlanmış nohut

1 yumurta

1 yemek kş dolusu sadeyağ

12-15 adet siyah zeytin

1 yemek kş çörekotu

1 yemek kş çiğ susam

1 tatlı kş (tepeleme) mahlep

1 tatlı kş (silme) karbonat

1 yemek kş elma sirkesi

1/2 çay kş tuz

Göz kararı organik mısır unu

YAPILIŞI

Nohutları geceden bol tuzlu ılık suda bekletelim. Mümkünse 12 saatte 1 kez suyunu değiştirerek 24 saat. En az 12 saat olmak üzere gerisi size, imkanınıza kalmış. O suyu döküp yeni suda haşlayalım ve soğuyunca çatalla veya patates ezici ile ezelim.

Haberin Devamı

Sirke ve karbonatı, ayrı yerde köpürtüp aktive edelim. Yumurta, yağ vb tüm malzemelerle karıştıralım. Nohutları da ekleyip elde şekil verebileceğimiz kıvama gelene dek elenmiş mısır unu ekleyelim. (Akdarı vb başka un ile de deneyebilirsiniz.) En son doğranmış zeytinleri de ekleyip şekil verelim ve kürdan testiyle, 170 dereceyi aşmadan pişirelim.

Çok lezzetli, özellikle yemeden hafif ısıtınca harika, doyurucu bir ekmek alternatifi oluyor. Afiyet olsun.

http://www.instagram.com/glutensizdunyacom/