Geri Dön

Yumuşacık poğaça tarifi

Kolayca hazırlayacağınız ve zamanınızı almayan mayasız poğaça tarifi için malzemeleri şimdiden hazırlayın. Mayalı poğaça lezzetini aratmayacak, kıyr kıyır ve yumuşacık olan mayasız poğaça tarifini sizinle paylaştık. Ansızın gelen misafirleriniz için hızlıca yapabileceğiniz bu poğaçayı hemen denemelisiniz. Peki, mayasız yumuşacık poğaça nasıl yapılır? İşte mayasız yumuşacık poğaça tarifi...

Yumuşacık poğaça tarifi
  • Fırında
  • 6+ Kişilik
  • 30 dk (Hazırlanma Süresi)
  • 30 dk (Pişirme Süresi)

Malzemeler

-Yarım su bardağı sıvı yağ
-1 yumurta
-1 su bardağı süt
-1 tatlı kaşığı tuz
-1. 5 tatlı kaşığı toz şeker
-4 su bardağı un (3. Bardaktan sonra kontrollü ekleyelim)
-1. 5 paket kabartma tozu

İçi için:
-1 kase ufaltılmış beyaz peynir
-Yarım demet maydanoz

Üzeri için:
-1 yumurtanın sarısı
-Çörek otu, susam

Yumuşacık Poğaça Nasıl Yapılır?

-Hamur yoğurma kabına un hariç tüm malzemeyi alın.
-Ardından azar azar unu kontrollü bir şekilde ekleyin.
-Hamuru yoğurduktan sonra üzerini streç film ile kapatıp 20 dakika dinlendirin.
-Bu sırada iç harcı için maydanozları yıkayıp saplarından temizleyip ince ince kıyın.
-Peyniri ufalayıp maydanozla karıştırın.
-Dinlenen hamurdan ceviz büyüklüğünde bezeler koparıp el ile açalım, içine harçtan koyup yarım -ay şeklinde kapatın.
-Kapattığınız kısma çatalla bastırarak çizikler atın.
-Yağlı kağıt serili fırın tepsisine yerleştirip üzerine yumurta sarısı sürüp susam ve çörek otu serpin.
-190 derece fırında 25 dakika kadar pişirin.

Yediğim İçtiğim Sizin Olsun | İlk Defa Ekşili Levrek Yaptık Yediğim İçtiğim Sizin Olsun'un yepyeni bölümünde Gülşah Karaman, Şef İbrahim Bayraktar ile birlikte Ekşili Levrek yaptı ve dünyanın en iyi tatlısı olarak seçtiği Kestaneli Helvaniyi tattı! Keyifli seyirler...
Yazarlar

Sıradaki Haber