Siyaset Meclis, ziyaretçilerine topaçlı nostalji yaşatacak

Meclis, ziyaretçilerine topaçlı nostalji yaşatacak

21.04.2019 - 01:30 | Son Güncellenme:

Anıtkabir’den sonra, en çok ziyaret edilen yer olan TBMM, yılda binlerce ziyaretçiyi ağırlıyor. Meclis yönetimi, 2019’da ziyaretçilerine sürpriz yapmayı planlıyor.

Meclis, ziyaretçilerine topaçlı nostalji yaşatacak

Meclis yönetimi, çevre duyarlılığını da göz önünde bulundurarak plastik ve kimyasal içermeyen, aynı zamanda el sanatlarına da destek olmak amacıyla geleneksel oyuncaklar hediye edecek. 23 Nisan’dan itibaren özel olarak hazırlanmış nostaljik oyuncak topaç ve fırıldak, ziyaretçilere verilecek.

Haberin Devamı

Geçtiğimiz yıllarda, pazartesi, cuma ve cumartesi gruplarla gelen vatandaşları ve öğrencileri ağırlayan TBMM yönetimi, ziyaretçilerine tanıtıcı broşür kitap ve çeşitli materyaller hediye ediyordu. Planlanan sürprizle ilgili olarak TBMM Basın Yayın Halkla İlişkiler Dairesi Başkan Yardımcısı İsmail Fidanay, şu bilgiyi verdi:

“TBMM, bu yıl kimyasal ve teknolojiden uzak oyuncaklarla çocuklar üzerinde farkındalık yaratmak ve aynı zamanda geleneksel el sanatlarının da tanınmasına katkı sunmayı amaçlamaktadır. Bu nedenle Osmaniyeli geleneksel el sanatları ustası Ekrem Demirbaş’ın atölyesinde portakal ağacından ürettiği ve kendi yaptığı kök boyalarla renklendirdiği topaç ve fırıldağı ziyaretçilerimize hediye etmeye karar verdik.”