Meditasyon İnsan Beynini Gerçekten Değiştiriyor mu?

Uzun yıllardır meditasyon yapan insanların ve yoga eğitmenlerinin meditasyonun insan ruhuna faydaları konusunda yazdığı onlarca makaleyi okumuş, yüzlerce konuşmayı dinlemiş ve hatta bunu deneyimlemiş olabilirsiniz.

Meditasyonun sakinleşme, farkındalık ve mutluluk üzerindeki olumlu etkilerini deneyimlemiş olabilirsiniz. Ancak bunu etrafınızdakilere anlatmakta zorlanıyor olabilir hatta “hııı hıı evet eminim, sen yapmaya devam et ama bana uymuyor” cevapları alıyor olabilirsiniz.

Biliyor musunuz? Yalnız değilsiniz.
Ben de aynı durumdayım.

Haberin Devamı

Hayatımın rutinine soktuğum meditasyonun, hayatıma kattığı güzellikleri sürekli dile getirmeme, bana kattığı şifayı anlatmama rağmen hala tam olarak nokta atışı bir ispat gösterememem bilim insanı olmamamdan kaynaklanıyor sanırım :)

Bu durumda “siz bilirsiniz, yapmayın” demekten başka çare bulamıyor insan. Ancak deneyimlediklerim karşısında sessiz de kalamadığım aşikar.

Bu yüzden bu sabah karşılaştığım bir yazıyı sizinle paylaşmak istedim. Yani eğer “spiritüel” olduğunu düşündüğünüz doğa yasalarına ve sistemlerine inanmıyorsanız -ki meditasyon kesinlikle spiritüel bir şey değildir- bilimin insan beyni üzerinde yaptığı araştırmalarda meditasyonun yerini bir araştırın ve okuyun derim.

Elbette bu bir ısrar değil, yalnızca bir öneri.

Her gün 15-15 toplamda 30 dakikanızı kendinize ayırmak ve sadece susmak hayatınızda gözle görülür değişimler yaratacak” diyorum.
Kendinize bu şansı vermek istemiyorsanız.. siz bilirsiniz.

Bilim tarafından ispatlanan meditasyonun faydaları hakkındaki yazıya aşağıdaki linkten ulaşabilirsiniz…

Keyifli okumalar.

http://blog.meditasyon.co/meditasyon-insan-beynini-nasil-degistiriyor/

Papatya Somer