Mehmet Şimşek

Mehmet Şimşek

Kürt kökenli Türk siyasetçi. Ankara Üniversitesi Siyasal Bilgiler Fakültesi İktisat bölümünü bitiren Şimşek sonrasında yüksek lisansını İngiltere'de University of Exeter'de tamamlamıştır.  Temmuz 2007 Seçimleri'nde Ak Parti Gaziantep miletvekili, Haziran 2011 Seçimleri'nde Ak Parti Batman miletvekili olarak meclise girdi. 60. hükümette 2007 yılından Nisan 2009'a kadar "Ekonomiden Sorumlu Devlet Bakanlığı" görevini, 2009 Mayıs ayından günümüze kadar ise "Maliye Bakanlığı" görevini üstlenmektedir. Haziran 2013'te twitter üzerinden Harvard Üniversitesi profesörü Dani Rodrik ile girdiği polemikte, büyüme rakamlarının nominal olarak ölçülmesi gerektiğini savunarak iktisat camiasında eleştiri konusu oldu. Kendisinin Türkiye Cumhuriyeti'nin yanı sıra İngiltere vatandaşlığı da bulunmaktadır. ABD'li Emerging Markets dergisi tarafından "Gelişmekte olan Avrupa ülkeleri Yılın Maliye Bakanı" seçildi.

Mehmet Şimşek

haber başlıkları altta listelenmiştir. Son dakika haberleri de dahil olmak üzere şu ana kadar eklenen toplam 7.708 mehmet şimşek haberi bulunmuştur.
Kurum'dan İmamoğlu'na mal varlığı tepkisi: Konforları için villalar yapma derdine düştüler
Kurum'dan İmamoğlu'na mal varlığı tepkisi: Konforları için villalar yapma derdine düştüler İstanbul Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Murat Kurum, Rizeliler ile iftar programında bir araya geldi.
28.03.2024 Gündem
31 Mart'ın iptal edilmesi durumunda yeni seçim tarihi belli oldu
31 Mart'ın iptal edilmesi durumunda yeni seçim tarihi belli oldu Yüksek Seçim Kurulu (YSK), 31 Mart 2024 Pazar günü gerçekleştirilecek Mahalli İdareler Genel Seçimleri'nin bazı yerlerde iptal edilmesi durumunda yeni seçimlerin tarihine ilişkin karar karar Resmi Gazete'de yayımlandı.
28.03.2024 Gündem
‘Yeni dönemi beraber getirelim’
‘Yeni dönemi beraber getirelim’ Cumhurbaşkanı Erdoğan, Diyarbakır mitinginde “Gelin yeni bir dönemin kapılarını birlikte aralayalım. 31 Mart seçiminde partiler yarışmıyor. Burada yarışan eser ve hizmet siyasetiyle istismar ve pazarlık siyasetidir” dedi.
28.03.2024 Gündem
DMM, '1,5 yıllık çok zor bir süreç bizi bekliyor’ iddialarını yalanladı
DMM, '1,5 yıllık çok zor bir süreç bizi bekliyor’ iddialarını yalanladı Dezenformasyonla Mücadele Merkezi, bazı basın yayın organları ve sosyal medyada gündem olan 'Bakan Şimşek, 1,5 yıllık çok zor bir süreç bizi bekliyor’ iddiaların doğru olmadığını açıkladı.
27.03.2024 Gündem
İYİ Parti İzmir adayı Ümit Özlale CNN Türk'te projelerini anlattı! 'İzmir CHP'nin kalesi değil'
İYİ Parti İzmir adayı Ümit Özlale CNN Türk'te projelerini anlattı! 'İzmir CHP'nin kalesi değil' İYİ Parti İzmir adayı Ümit Özlale CNN Türk'te Ahmet Hakan ile Tarafsız Bölge programında projelerini açıkladı. Özlale, "İzmir CHP'nin kalesi değildir. İzmir demokrasinin kalesidir. Sadece CHP'nin değil hiçbir partinin kalesi olduğunu düşünmüyorum. CHP İzmir'de her girdiği seçimde kazanır diye bir şey yok. Kale benzetmesine de şiddetle karşı çıkıyorum." ifadelerini kullandı.
27.03.2024 Gündem
Yaşlı teyzenin Cumhurbaşkanı Erdoğan'la samimi sohbeti duygulandırdı! 'Devletim var yeter bana'
Yaşlı teyzenin Cumhurbaşkanı Erdoğan'la samimi sohbeti duygulandırdı! 'Devletim var yeter bana' Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Diyarbakır'da miting sonrasında kendisini bekleyen yaşlı teyze ile sohbet etti.
27.03.2024 Gündem
Cumhurbaşkanı Erdoğan: Mehmet Şimşek'e tam itimadım var
Cumhurbaşkanı Erdoğan: Mehmet Şimşek'e tam itimadım var Batman'da mitingde konuşan Cumhurbaşkanı Erdoğan, 'Batman'ın bir evladı olan Hazine ve Maliye Bakanımız Mehmet Şimşek'e bu konuda tam itimadım var. İnşallah yılın ikinci yarısından itibaren olumlu yansımaları daha net göreceğiz.' dedi.
27.03.2024 Haberler
Hannover Başkonsolosluğu'na saldırıya Kurtulmuş'tan geçmiş olsun mesajı
Hannover Başkonsolosluğu'na saldırıya Kurtulmuş'tan geçmiş olsun mesajı Hannover Başkonsolosluğu'na saldırıyla ilgili açıklama yapan TBMM Başkanı Numan Kurtulmuş, "Bu alçakça eylemi telin ediyor, vatandaşlarımıza ve başkonsolosluk mensuplarımıza geçmiş olsun dileklerimi iletiyorum." dedi.
27.03.2024 Gündem
Çakarlı araçlarla sokak sokak gezip oy istedi! Muhtara ceza şoku
Çakarlı araçlarla sokak sokak gezip oy istedi! Muhtara ceza şoku Pendik’te mahalle muhtarının konvoy yaptığı çakarlı lüks araç sahiplerine idari para cezası kesildi.
27.03.2024 Gündem
Bakan Yusuf Tekin: 31 Mart’ta, ilk yarısını oynadığımız maçın ikinci yarısı
Bakan Yusuf Tekin: 31 Mart’ta, ilk yarısını oynadığımız maçın ikinci yarısı Milli Eğitim Bakanı Yusuf Tekin, "Bu yerel seçim aslında 14-28 Mayıs'ta başlattığımız, ilk yarısını oynadığımız maçın ikinci yarısını oynuyoruz. Dolayısıyla sadece yerel seçim olarak bakmayın” dedi.
27.03.2024 Gündem
'KOBİ OSB’ler Bursa’yı çok daha rekabetçi bir yapıya kavuşturacak'
'KOBİ OSB’ler Bursa’yı çok daha rekabetçi bir yapıya kavuşturacak' Bursa Ticaret ve Sanayi Odası (BTSO) Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı İsmail Kuş, imalatçı firmaların uzun yıllardan bu yana dile getirdikleri KOBİ OSB projesinin BTSO ve Bursa Büyükşehir Belediyesi işbirliğinde kentin geleceği için dönüm noktası olacak stratejik bir hamleye dönüştüğünü söyledi.
27.03.2024 Ekonomi
Cumhurbaşkanı Erdoğan: Mehmet Şimşek'e tam itimadım var
Cumhurbaşkanı Erdoğan: Mehmet Şimşek'e tam itimadım var Batman'da mitingde konuşan Cumhurbaşkanı Erdoğan, 'Batman'ın bir evladı olan Hazine ve Maliye Bakanımız Mehmet Şimşek'e bu konuda tam itimadım var. İnşallah yılın ikinci yarısından itibaren olumlu yansımaları daha net göreceğiz.' dedi.
27.03.2024 Gündem
Bakan Şimşek: Uygun maliyetli finansman desteklerini devreye alıyoruz
Bakan Şimşek: Uygun maliyetli finansman desteklerini devreye alıyoruz Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek, deprem bölgesi için Avrupa İmar ve Kalkınma Bankası (EBRD) tarafından 500 milyon euro finansman sağlanacağını belirterek, "Deprem bölgesinde kullanılmak üzere uluslararası kuruluşlardan uygun maliyetli finansman desteklerini devreye alıyoruz" dedi.
26.03.2024 Ekonomi
İletişim Başkanlığı'ndan 'Cumhurbaşkanı Erdoğan ile Bakan Şimşek arasında tartışma yaşandı' iddiasına yalanlama
İletişim Başkanlığı'ndan 'Cumhurbaşkanı Erdoğan ile Bakan Şimşek arasında tartışma yaşandı' iddiasına yalanlama İletişim Başkanlığı Dezenformasyonla Mücadele Merkezi, 'Cumhurbaşkanı Erdoğan ile Bakan Şimşek arasında elektrik ve doğal gazda yapılan devlet katkısı ile emeklilerin ikramiyeleri konusunda tartışma yaşandı' iddiasının doğru olmadığını duyurdu.
24.03.2024 Gündem
Bakan Şimşek Eskişehir’de
Bakan Şimşek Eskişehir’de Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek, AK Parti Eskişehir İl Başkanlığı ziyaretinin ardından sanayiciler ve iş adamlarıyla gerçekleştirecek olduğu toplantıya geçti.
22.03.2024 Haberler
Bakan Şimşek Eskişehir’de
Bakan Şimşek Eskişehir’de Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek, AK Parti Eskişehir İl Başkanlığı ziyaretinin ardından sanayiciler ve iş adamlarıyla gerçekleştirecek olduğu toplantıya geçti.
22.03.2024 Ekonomi
Gözler Merkez Bankası’nın kritik faiz kararında! Kredi kartlarında değişiklik olacak mı?
Gözler Merkez Bankası’nın kritik faiz kararında! Kredi kartlarında değişiklik olacak mı? Yurt içi piyasalarda gözler kritik faiz kararında. Bugün Merkez Bankası merakla beklenen faiz kararını açıklayacak. Peki karar borsa, altın ve döviz piyasasını nasıl etkiler? Özellikle son haftalarda kredi kartları ve kredilerle ilgili yeni adımlar dikkat çekmişti. Faiz kararı sonrası kredi kartlarına ilişkin bir düzenleme gelir mi? İşte detaylar...
21.03.2024 Ekonomi
Merkez Bankası Mart ayı Para Politikası Kurulu toplantısı ne zaman? 📌 TCMB Mart ayı faiz kararı hangi gün, saat kaçta açıklanacak?
Merkez Bankası Mart ayı Para Politikası Kurulu toplantısı ne zaman? 📌 TCMB Mart ayı faiz kararı hangi gün, saat kaçta açıklanacak? Merkez Bankası faiz kararı için piyasaların bekleyişi sürüyor. Yurt içi piyasaların gözü Merkez Bankası Para Politikası Kurulu toplantısına çevrildi. Enflasyonla mücadele kapsamında Parasal sıkılaşma adımlarının devam edileceğine yönelik mesajlar veren Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek'in açıklamaları sonrasında gözler açıklanacak olan karara çevrildi. Peki Merkez Bankası faiz kararı ne zaman, saat kaçta açıklanacak?
20.03.2024 Bilgi Rehberi
'Hatay'da 224 milyarlık yatırımımız var'
'Hatay'da 224 milyarlık yatırımımız var' Çevre Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Mehmet Özhaseki, 6 Şubat depremlerinin en çok etkilediği il olan Hatay’a 224 milyar liralık yatırımları olduğunu ve çalışmaların devam ettiğini kaydetti. Özhaseki, Yaralar sarılıncaya kadar. Bütün hak sahibi kardeşlerimiz; 'Evet hakkımızı aldık, sizden Allah razı olsun' deyinceye kadar buralardayız. Sonuna kadar da hizmet etmeye devam edeceğiz dedi.
19.03.2024 Ekonomi
Bakan Şimşek Denizli iş dünyasıyla bir araya geldi
Bakan Şimşek Denizli iş dünyasıyla bir araya geldi Denizli Ticaret Odası (DTO), Denizli Sanayi Odası (DSO), Denizli Ticaret Borsası (DTB) ile Denizli İhracatçılar Birliği’nin (DENİB) başı çektiği Denizli iş dünyası ile sivil toplum kuruluşlarını aynı çatı altında buluşturan Denizli İş Adamları, Tüccarlar ve Sanayiciler Platformu’nun organizasyonuyla gerçekleştirilen Nihat Zeybekci Kongre ve Kültür Merkezi’ndeki Denizli İş Dünyası İle İstişare Toplantısında, Denizlililer 3 saate yaklaşan geniş katılımlı toplantıda, Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek’e merak ettiklerini sorma ve düşüncelerini iletme imkanı yakaladı.
19.03.2024 Ekonomi
Bakan Şimşek, iftar etkinliğine katıldı
Bakan Şimşek, iftar etkinliğine katıldı Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek, Denizli ziyaretinde Büyükşehir’in Sevindik’teki iftar etkinliğine katıldı. İftar yemeği yiyen vatandaşlara konuşma yapan Şimşek, Başkan Osman Zolan’ın hizmetlerinden övgüyle bahsederek, “Denizli önümüzdeki dönemde ülkenin en büyük büyüme motorlarından birisi olacak” dedi.
19.03.2024 Ekonomi
Bakan Şimşek, iş insanları ile buluştu
Bakan Şimşek, iş insanları ile buluştu Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek, Aydın Ticaret Odası'nda iş insanları ile bir araya geldi.
18.03.2024 Ekonomi
Türkiye Bankalar Birliği'nden "faiz artırma talimatı" iddialarına ilişkin açıklama
Türkiye Bankalar Birliği'nden "faiz artırma talimatı" iddialarına ilişkin açıklama Türkiye Bankalar Birliği, Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek'in "faiz artırma talimatı" verdiği yönündeki iddiaların gerçeği yansıtmadığını açıkladı.
18.03.2024 Ekonomi
‘3 Temmuz’dan itibaren enflasyon düşmeye başlar’
‘3 Temmuz’dan itibaren enflasyon düşmeye başlar’ Bakan Şimşek Temmuz’un 3’ünden itibaren enflasyonun düşmeye başlayacağını dile getirdi.
18.03.2024 Ekonomi
Bakan Şimşek'ten dolar, vergi ve kredi açıklaması! 'Bu haberleri yalanlamaktan yorulduk'
Bakan Şimşek'ten dolar, vergi ve kredi açıklaması! 'Bu haberleri yalanlamaktan yorulduk' Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek, katıldığı bir TV programında ekonomi gündemine ilişkin önemli açıklamalarda bulundu. Bakan Şimşek 'yeni vergi olacak mı?' sorusunu yanıtlarken, kredilerle ilgili önemli bir açıklama yaptı.
17.03.2024 Haberler

Benzer Haber Etiketleri

Mehmet Şimşek ile ilgili olan tüm haber başlıklarını şu an bulunduğunuz sayfa üzerinden takip edebilirsiniz. Haberlerin detaylarını okumak isterseniz haber başlıklarına tıklayabilir, daha eski gelişmeleri görmek isterseniz ise sayfanın altında yer alan sayfa numaralarına tıklayabilirsiniz.