Meme Estetiği ile İdeal Ölçülerinize Kavuşun

Kadınların tercih ettiği estetik operasyonlarının başında meme büyütme gelmektedir. Özellikle yaz aylarının gelmesi ile beraber operasyon sayılarında bariz bir artış yaşanmaktadır. Göğüs büyüklüğünü yetersiz bulan ya da simetrik olmayan göğüslerden şikayet eden kadınların tercih ettiği meme büyütme estetiği, gelişen teknoloji ile beraber kısa bir sürede yapılabilmekte ve kısa sürede istenen sonucu sağlamaktadır.

Kadınlarda meme gelişimi yaklaşık olarak 9 - 14 yaşları arasında başlar. Bu süreçte meme içerisinde yer alan süt bezleri, bağ dokusu ve yağ dokusu gelişerek olgunluğa ulaşır. Bu gelişim genetik ve hormonal faktörlerin etkisi ile olmaktadır. Meme şeklinden hoşnut olmayan ya da doğum, ani kilo alıp verme gibi durumlardan sonra deformasyon yaşayan kadınlar bu operasyon ile istedikleri görünüme kavuşabilmektedir.

Haberin Devamı

Meme Büyütme Ameliyatı Nasıl Yapılır?

Meme büyütme ameliyatları yaklaşık olarak 1.5 - 2 saat içerisinde tamamlanmakta ve genel anestezi altında yapılmaktadır. Bu ameliyatlarda içi silikon jel dolu ya da serum fizyolojik olmak üzere iki farklı protez kullanılmaktadır. Protezin şekline ve büyüklüğüne muayene sırasında hasta ile birlikte karar verilmektedir. Protezin yerleştirilme biçimi ise hastanın anatomik yapısıyla uyumlu şekilde meme altı kıvrımından, meme başı çevresinden ya da koltuk altından yapılmaktadır. Sarkma probleminin görüldüğü hastalarda meme büyütme operasyon esnasında dikleştirme ve toparlama operasyonları da yapılabilmektedir. Operasyon geçiren hastalar genellikle operasyon günü taburcu edilebilmektedir.

Ameliyat Sonrası

Hastalar, operasyondan 2-3 sonra gündelik hayatlarına dönebilmektedir. Ancak iki hafta boyunca ağır kaldırmaktan ya da sportif aktivitelerden uzak durmaları gerekmektedir. Birçok kadının aklına meme protezi deyince, meme kanseri, silikon alerjisi ya da olası bir otoimmun hastalık gelmektedir. Ancak yapılan araştırmalara göre meme protezi herhangi bir şekilde meme kanserine yol açmamaktadır. Silikon alerjisinin görülme olasılığı ise %1 civarındadır. Silikon protezler günlük hayatta kozmetik ürünlerde, ilaçlarda ve hatta yiyeceklerde kullanılan silikondan yapılmaktadır. Meme protezi sonraki dönemde hamilelik ya da emzirme için bir problem oluşturmamaktadır. Ancak operasyondan sonra vücudun tam anlamıyla iyileşebilmesi için hastaların en az 6 ay boyunca hamile kalmaması tavsiye edilmektedir.

Haberin Devamı

Prof. Dr. Şükrü Yazar

Estetik, Plastik ve Rekonstrüktif Cerrahi Uzmanı

www.drsukruyazar.com

Instagram: /drsukruyazar

Facebook: /drsukruyazar