Meme Küçültme Ameliyatı ile Sağlıklı ve Estetik Bir Duruş

Haberin Devamı

Kadınlarda göğüslerin aşırı büyüklükte olması estetik problemlerin yanı sıra sağlık problemlerini de beraberinde getirmektedir. Normalden büyük olan göğüslerin cerrahi işlem ile küçültülmesi ile kişinin sağlığını ve estetik görünümünü olumsuz etkileyen göğüsler normal ve vücutla orantılı bir boyuta getirilmektedir.

Meme büyütme kadar meme küçültme operasyonu olmak isteyen kadınların genel şikayetleri
Meme küçültme operasyonu olmak isteyen çok sayıda hasta mevcut. Genel de bu tip hastalar, medikal şikayetler dediğimiz; boyun, sırt ağrısı olanlar, boyun bölgesinde fıtık başlangıcı olan hastalar, postür bozukluğu olan hastalar, memelerin kıvrımları ve altında özellikle sıcak havalarda dolayı pişikler veya cilt rahatsızlıklarından şikayetçi olan hastalar meme küçültme ameliyatına başvurabilmektedirler. Bunun yanında psikolojik olarak giydiklerini yakıştırmamaları, sürekli bol kıyafet giymeleri , daha kilolu görünmelerinden dolayı da önemli sebepler arasında yer almaktadır.

Sosyal çevrenin olumsuz etkisi
Bunun dışında özgüvenleri düşük, sosyal hayatlarında çevresindeki kişilerin memelerine baktıklarını tarif eden hastalarımız da bulunmaktadır. Psikolojik olarak da onları zorlayan ve üzen bir durum olarak karşımıza çıkmaktadır.

Meme küçültme operasyonu ile kişinin hayat kalitesinde olumlu değişiklikler
Meme küçültme ameliyatı 2-3 saat süren bir operasyon olup, hastadan fazla meme dokusu alınmakta olup, geri kalan meme dokusunu yeniden şekillendirerek memeyi dikleştirilmektedir. Hastanın vücut yapısına uygun, daha dik ve diri duran, daha iyi görünen memeler elde etmek amaçlanır. Böylelikle hastanın ilk etapta aşırı bir yükten ve ağırlıktan kurtulduğu için boyna binen yük boyun ağrısı, boyun fıtığı başlangıcı postür bozuklukları zaten ameliyattan hemen sonra olumlu bir şekilde iyileşmeye başlıyor. Ve ameliyat sonrası iyileşme dönemi devam ettikten sonra iyileşme daha iyi görülür. Hastalar ameliyat sonrası dönemlerde daha dar ve istediği kıyafetler giymeye başlamaktadır. Böylece kendilerine olan özgüveni geri geliyor ve sosyal hayatlarında oluşan baskıyı hissetmemeye başlıyorlar ve de daha rahat hareket edebiliyorlar. Vücutlarına oranla daha fit bir vücuda sahip oldukları için kendilerini daha iyi hissediyorlar. Her şeyden en önemlisi vücuttan, yük kalktığı için de ileride bir boyun fıtığı veya kireçlenme gibi riski oluşma durumu da minumum seviyeye iniyor.


Op. Dr. Gökhan Haytoğlu
Estetik ve Plastik Cerrahi Uzmanı

www.gokhanhaytoglu.com