Siyaset Memurlara bayram öncesi bin 500 lira

Memurlara bayram öncesi bin 500 lira

24.05.2019 - 01:30 | Son Güncellenme:

AK Parti İstanbul Büyükşehir Belediyesi Başkan adayı Binali Yıldırım, dün Avrasya Gösteri ve Sanat Merkezi’nde Belediye Özel İdare çalışanları Sendikası’nın düzenlediği iftar programına katıldı.

Memurlara bayram öncesi bin 500 lira

İftar programında BB ile belediye çalışanları arasında Sosyal Denge Sözleşmesi imzalandı. Yıldırım, “12 yıl bakanlık yaptım tüm ülkeye çağ atlatan projeleri çalışma arkadaşlarımla gerçekleştirdim. Memurlarla gerçekleştirdim. Onun için memurların canla başla 15 milyon İstanbul için çalıştığını biliyorum. İstanbul Büyükşehir Belediyemizle Memur-Sen bir sözleşme imzaladı. Her ay sosyal denge adı altında bin 500 lira. Ramazan ve Kurban bayramından öncede bin 500 lira ödeme yapılacak. Bundan İETT, İSKİ ve Büyükşehir Belediyesi’nde çalışan memurlar yararlanacak” diye konuştu.

Haberin Devamı

‘Haksızlık giderilecek’

Yıldırım, “İBB’de 84 bin çalışan var. Bir kısmı benim başbakanlık dönemimde taşerondan KHK ile kadroya geçtiler. Ancak 30-70 hesabından dolayı bazı arkadaşlarımız bundan yararlanamadı. Bu haksızlık giderilecek. KHK ile geçenlerin enflasyon farkı verilmiyor idi belediye başkanlarımıza söyledik. Nihayet bir karar alındı o karar da 635 lira ücretlerine ilave olacak” dedi.

Yazarlar