Menapoz

Menapoz

Son dakika menapoz haberleri ile ilgili Milliyet'e eklenen tüm haberler bu sayfada yer almaktadır. Geçmişte yaşanan menapoz gelişmeleri, bugün yaşanan en flaş gelişmeler ve çok daha fazlası sürekli güncel olan menapoz haber sayfamızda...

Menapoz

haber başlıkları altta listelenmiştir. Son dakika haberleri de dahil olmak üzere şu ana kadar eklenen toplam 141 menapoz haberi bulunmuştur.
Doğumu kontrol altına almak için kullanılıyor: Akıllardaki o soru: Zararı var mı?
Doğumu kontrol altına almak için kullanılıyor: Akıllardaki o soru: Zararı var mı? Gebelikten korunmanın birçok yöntemleri bulunuyor. Aslında hepsi kullanılmakla birlikte bazı kadınların bünyesine uygun olmayan yöntemler karşımıza çıkabiliyor. Gebeliği önleyen tüm yöntemlerin ortalama % 1’lik kısmı için mutlaka risk taşımaktadır.
26.07.2023 Kadın Sağlığı
Sistosel Nedir, Neden Olur? Sistosel Tedavisi Nasıl Yapılır?
Sistosel Nedir, Neden Olur? Sistosel Tedavisi Nasıl Yapılır? Pek çok sağlık sorunu ve hastalık vardır. Fakat bazı hastalıklar cinslere özgüdür. Tıpkı prostatın erkeklere özgü bir hastalık olması gibi sistosel de kadınlara özgü bir rahatsızlıktır. Sistosel hakkında araştırma yapılmakta ve neden olduğu araştırılmaktadır. İşte sistosel nedir, neden olur, sistosel tedavisi nasıl yapılır ve konu hakkında çok daha fazlasını sizler için derledik.
19.07.2022 Sağlık
Erken menopoz gebe kalmaya engel değil
Erken menopoz gebe kalmaya engel değil 40 yaşında altında olan ve 3 ay süreyle adetlerinde düzensizlik yaşayan kadınların mutlaka bir uzmana başvurması gerektiğini söyleyen Kadın Hastalıkları ve Tüp Bebek Uzmanı Op. Dr. Sabri Çolak; "Erken menopoz teşhisi konulan ve çocuk sahibi olmak isteyen kadınlar yardımcı üreme teknikleri konusundaki ilerleyen teknolojik gelişmelerle beraber gebelik elde edebilir” dedi.
20.04.2022 Sağlık
Yumurta dondurmaya giden yol
Yumurta dondurmaya giden yol Son yıllarda yaygınlaşan yumurta dondurma sürecinin tüm detaylarını, bu işlemi uygulayan merkezlerden Zeynep Kamil Kadın ve Çocuk Hastalıkları Eğitim ve Araştırma Hastanesi Tüp Bebek Merkezi’nden Prof. Dr. Ebru Çöğendez’le konuştuk.
17.04.2022 Pazar
Kış aylarında kalp damar hastalıkları daha mı sık görülüyor?
Kış aylarında kalp damar hastalıkları daha mı sık görülüyor? “Kış aylarında kalp krizleri daha sık görülür. Sadece kalp krizleri değil damar tıkanıklıkları ile ilgili tüm hastalıklar daha sıktır” diyen Kalp ve Damar Cerrahisi Uzmanı Prof. Dr. Barış Çaynak, kış aylarında görülen kalp-damar hastalıklarıyla ilgili önemli bilgiler paylaştı.  
7.02.2022 Genel Sağlık
‘Online diyetler ne kadar güvenilir?’
‘Online diyetler ne kadar güvenilir?’ Artan online diyet listelerinin güvenirliğine dikkat çeken diyetisyen Tezcan, hasta bilgilerinin sosyal medyada paylaşılmasının da etik olmadığını söyledi.
28.12.2021 Gündem
Hekimlerden Vegan Akademi
Hekimlerden Vegan Akademi Türkiye’nin ilk ‘Vegan Akademisi’ni kurmak üzere yola çıkan hekimler, vegan beslenmenin sağlık üzerindeki etkilerini araştırmayı ve bilimsel kanıtlarla bunu ortaya koymayı hedefliyor.
31.10.2021 Pazar
Kadın Hastalıkları Nelerdir? Jinekoloji Bölümüne En Çok Gelen Kadın Hastalıkları Hangileri?
Kadın Hastalıkları Nelerdir? Jinekoloji Bölümüne En Çok Gelen Kadın Hastalıkları Hangileri? Kadın hastalıklar denildiğinde birçok sorun akla gelmektedir. Bunlardan en başlıca olanları meme kanseri, ağrılı adet görme, normal olmayan vajinal akıntılar, adet düzensizlikleri gibi sorunlardır. Peki kadınların bu sorunlara karşı karşıya kalmasındaki sebep nedir? Günlük hayatta hayatımızın başköşesinde yer alan sinir, stres ve sıkıntı bu gibi problemlere yol açsa da genetik de olabiliyor. İşte, merak edilen tüm detaylar...
16.03.2021 Sağlık
Erken Menopoz Nedir, Neden Olur? Erken Menopoza Girenler Nasıl Hisseder?
Erken Menopoz Nedir, Neden Olur? Erken Menopoza Girenler Nasıl Hisseder? Menopoz kadınlarda görülen bir tür hastalıktır. Kadın hastalığı olarak da bilinmektedir. Normalden daha önce menopoz gelişimi olabilir. Kadınlarda erken menopoz çeşitli sebeplerden ötürü görülebilir. Erken menopoz için kadınların bu konuda bilinçli olması gerekmektedir. Erken menopoz en çok araştırılan hastalıklar arasına girmiştir. Peki erken menopoz nedir? Erken menopoz neden olur? Erken menopoza girenler nasıl hisseder? İşte erken menopoz ile ilgili tüm detaylar.
5.03.2021 Sağlık
Biorezonans Nedir, Ne İşe Yarar? Biorezonans Tedavisi Nasıl Uygulanır?
Biorezonans Nedir, Ne İşe Yarar? Biorezonans Tedavisi Nasıl Uygulanır? Biorezonans tedavisi 400'e yakın hastalığın tespit edilerek frekans tedavisi uygulanmasına verilen isimdir. Avrupa ve Amerika'da uzun yıllardır bu tedavi yöntemi uygulanır. Problemin gerçek sebebi bulunur ve ağrı ya da acı olmadan bütüncül bir tedavi yöntemi benimsenir. Biorezonans nedir, ne işe yarar? Biorezonans tedavisi nasıl uygulanır? İşte, merak edilen tüm detaylar.
18.02.2021 Genel Sağlık
Varis, estetik bir sorun değil
Varis, estetik bir sorun değil Varislerin ayak sağlığı açısından önemli bir hastalık olduğunu belirten Özel Akut Kalp Damar Hastanesi’nden Op. Dr. Engin Tulukoğlu, “Dopler ultrasound tetkikiyle bacağın toplardamar haritası çıkarılmalı” dedi
24.01.2021 Ege
Guatr Hastalığı Nedir, Neden Olur? Guatr Hastalığının Belirtileri Nelerdir?
Guatr Hastalığı Nedir, Neden Olur? Guatr Hastalığının Belirtileri Nelerdir? Guatr hastalığı oldukça sık gözlemlenen tiroid bozukluklarından biridir. Başlıca nedeni iyot eksikliği olan guatr hastalığının gözlemlenebilen birçok belirtisi vardır. En büyük belirtisi ise boyunda meydana gelen gözle görülebilir şişliklerdir. Peki, guatr hastalığı nedir, neden olur? Guatr hastalığının belirtileri nelerdir? Sizin için Tüm detayları ile derledik.
16.01.2021 Sağlık
İlerlemiş meme kanserine umut
İlerlemiş meme kanserine umut Doç. Dr. Zeynep Madak Erdoğan’ın ilerlemiş meme kanseri hastalarında yeni bir tedavi kombinasyonunu test eden klinik çalışması 2 milyon doların üzerinde fon aldı...
19.11.2020 Gündem
Büyük meme kansere davetiye mi çıkarıyor?
Büyük meme kansere davetiye mi çıkarıyor? Meme kanseri kadınlarda görülen kanser tipleri arasında birinci sırada yer alıyor ve her 8 kadından birinin hayatının bir döneminde meme kanserine yakalanacağı öngörülüyor. Meme kanseri, her regl döneminden sonra elle yapılacak meme muayenesi ve bazı basit tarama testleri ile erken teşhis konulduğunda tamamen tedavi edilebiliyor. Halk arasında ise büyük memeli kadınların diğerlerine oranla daha fazla meme kanseri riski taşıdığına dair bir inanç hakim. Peki, bu inanışın doğruluk payı nedir? Plastik, Rekonstrüktif ve Estetik Cerrahi Uzmanı Prof. Dr. Özay Özkaya, Meme Kanseri Farkındalık Ayı vesilesiyle meme kanseri hakkında bilgi verdi.
23.10.2020 Kadın Sağlığı
Cinsel uyarılma bozukluğu nedir? Cinsel uyarılma bozukluğunu kimler yaşar?
Cinsel uyarılma bozukluğu nedir? Cinsel uyarılma bozukluğunu kimler yaşar? Psikiyatrist/Psikoterapist Yrd. Doç. Dr. Rıdvan Üney cinsel uyarılma konusu hakkında bilgiler verdi.
28.07.2020 Cinsellik
Estradiol Nedir? Estradiol Kaç Olmalı? Yüksekliği Ve Düşüklüğü Nedenleri
Estradiol Nedir? Estradiol Kaç Olmalı? Yüksekliği Ve Düşüklüğü Nedenleri Estradiol vücut için önemli bir hormondur. Yüksekliği veya düşüklüğü insan sağlığı için zararlı olabilmektedir. Bunlardan biriside estradiol testleridir. Peki, estradiol nedir? Estradiol kaç olmalıdır? Yüksekliği ve düşüklüğü nedenleri nelerdir? Sizler için bu konuyu derledik.
24.03.2020 Sağlık
Vajina kaşıntısına ne iyi gelir? Vajinada kaşıntı ve yanma için ne yapılması gerekir?
Vajina kaşıntısına ne iyi gelir? Vajinada kaşıntı ve yanma için ne yapılması gerekir? Vajina kaşıntısı genellikle rahatsız edici maddeler, enfeksiyonlar veya menopoz nedeniyle oluşan rahatsız edici ve bazen ağrılı bir semptomdur. Vajina kaşıntısı çeşitli sağlık sorunlarına işaret ediyor olabilir. Vajina kaşıntısı neden olur, vajina kaşıntısı tedavisi nasıl yapılır diye soruyorsanız işte vajina kaşıntısı neden olur sorusunun cevapları ve tedavi yöntemleri.
7.02.2020 Kadın Sağlığı
Varis tedavisi hakkında yanlış bilinenler
Varis tedavisi hakkında yanlış bilinenler Kozmetik bir sorun gibi başlayıp ciddi bir damar hastalığına dönüşebilen, tedavi edilmezse yaşamı tehdit edecek boyuta gelebilen bacak varisleri ile ilgili kafalarda birçok yanlış bilgi bulunmakta. Kalp ve Damar Cerrahı Prof Dr Semih Barlas, varis konusunda insanların aklında yer etmiş yanlış bilgiler ile ilgili açıklamalarda bulundu.
14.01.2020 Genel Sağlık
Bu hastalıklar kemik sağlığını tehdit ediyor!
Bu hastalıklar kemik sağlığını tehdit ediyor! Uzmanlar, Osteoporoz yani halk arasında bilinen adıyla kemik erimesinin temelinde genetik ve çevresel kaynaklı pek çok hastalığın olabileceği konusunda uyardı.
20.02.2019 Genel Sağlık
Kadınlar neden orgazm olmakta zorlanıyor?
Kadınlar neden orgazm olmakta zorlanıyor? Kadınlarda cinsel uyarılma bozukluğu çeşitli nedenlere bağlı olarak ortaya çıkmaktadır. Cinsel uyarılma bozukluğunun birçok nedeni olabilir. Yrd.Doç.Dr.Psikiyatrist Rıdvan Üney, kadınlarda meydana gelen cinsel uyarılma bozukluğu ve orgazm olamama problemi hakkında önemli bilgiler verdi.
12.02.2019 Cinsellik
Endometrium (rahim) kanseri nedir?
Endometrium (rahim) kanseri nedir? Kadın Hastalıkları ve Doğum Uzmanı Jinekolojik Onkoloji Doktoru Prof. Dr. Polat Dursun, rahim kanseri konusunda kadınları uyardı.
7.02.2019 Kadın Sağlığı
Stres tip idrar kaçırmadan 10 adımda kurtulun
Stres tip idrar kaçırmadan 10 adımda kurtulun Stres tip idrar kaçırma daha çok kadınlarda görülen ve idrar torbasını taşıyan kaslar ve bunların liflerindeki zayıflık nedeni ile ortaya çıkan bir durumdur. Üroloji Uzmanı Prof. Dr. Haluk Kulaksızoğlu idrar kaçırma hakkında merak edilen soruları yanıtladı.
3.01.2019 Genel Sağlık
Diş eti kanaması için ne yapmalı?
Diş eti kanaması için ne yapmalı? Çok fazla diş eti kanaması yaygın görülen bir durumdur. Farklı nedenleri olmakla birlikte diş eti kanamasının boyutu da değişmektedir. Diş eti kanamasının nedenlerini ve tedavisini haberimizde derledik.
27.12.2018 Genel Sağlık
Varis ameliyatsız tedavi edilebiliyor
Varis ameliyatsız tedavi edilebiliyor Özel Gaziemir Akut Kalp Damar Hastanesi’nden Kalp ve Damar Cerrahisi Uzmanı Op. Dr. Engin Tulukoğlu, aslında ayak sağlığı sorunu olan varisler de ameliyatsız tedavinin mümkün olduğunu ifade etti
26.10.2018 Ege
Hematüri (İdrarda Kanama) nedir, nasıl tedavi edilir?
Hematüri (İdrarda Kanama) nedir, nasıl tedavi edilir? Üroloji ve üroonkoloji uzmanı Prof. Dr. Can Öbek, tıp dilinde hematüri olarak adlandırılan idrarda kan saptanmasının önemli bir bulgu olduğuna dikkat çekiyor. Bu hastalıkta erken teşhis ve tedavi hayat kurtarıcı olduğunu vurgulayan Öbek, Hematüri nedir, nasıl tedavi edilir sorularının cevaplarını açıkladı.
3.10.2018 Genel Sağlık

Benzer Haber Etiketleri

Menapoz ile ilgili olan tüm haber başlıklarını şu an bulunduğunuz sayfa üzerinden takip edebilirsiniz. Haberlerin detaylarını okumak isterseniz haber başlıklarına tıklayabilir, daha eski gelişmeleri görmek isterseniz ise sayfanın altında yer alan sayfa numaralarına tıklayabilirsiniz.