Menopoz

Menopoz

Son dakika menopoz haberleri ile ilgili Milliyet'e eklenen tüm haberler bu sayfada yer almaktadır. Geçmişte yaşanan menopoz gelişmeleri, bugün yaşanan en flaş gelişmeler ve çok daha fazlası sürekli güncel olan menopoz haber sayfamızda...

Menopoz

haber başlıkları altta listelenmiştir. Son dakika haberleri de dahil olmak üzere şu ana kadar eklenen toplam 1.553 menopoz haberi bulunmuştur.
Fatih'i perişan etmişti, yeniden gündemde! Ağrıdan kıvrandırıyor: Görülme yaşı 20'lere düştü
Fatih'i perişan etmişti, yeniden gündemde! Ağrıdan kıvrandırıyor: Görülme yaşı 20'lere düştü Aşırı et tüketiminin yol açtığı gut hastalığının 'saraylara lâyık bir hastalık' olarak tarihin tozlu sayfalarına karıştığını düşünüyorsanız yanıldınız. Beklenmeyen bir şekilde dünyadaki vaka sayısında yaşanan artış, uzmanları alarma geçirdi. Gençleri bile ağrıdan kıvrandıran hastalığın altında yatan sebep ise hem tanıdık hem de şaşırtıcı.
29.03.2024 Genel Sağlık
2 yıl öne çekiyor! Menopozu hızlandıran 7 hatalı alışkanlık
2 yıl öne çekiyor! Menopozu hızlandıran 7 hatalı alışkanlık Kadınlarda adet döngüsünün ve doğurganlığın sona erdiği dönem ‘menopoz’ olarak adlandırılıyor. Kadın Hastalıkları ve Doğum Uzmanı Dr. Burcu Yılmaz, menopoz sürecini hızlandıran hatalı alışkanlıkları anlatarak, uyarılarda bulundu.
19.03.2024 Genel Sağlık
Eklemlerimiz alarm veriyor! Kireçlenmesine yol açan 5 önemli yanlış
Eklemlerimiz alarm veriyor! Kireçlenmesine yol açan 5 önemli yanlış Modern çağın önemli sorunlarından aşırı kilo ve hareketsizlik başta olmak üzere günlük yaşam alışkanlıklarımızdaki bazı yanlışlar eklemlerimizin hızla kireçlenmesine yol açıyor. Ortopedi ve Travmatoloji Uzmanı Prof. Dr. Fahri Erdoğan, eklem ve kıkırdak aşınmalarına genetik rahatsızlıklar, ilerleyen yaş ve menopoz sonrası kemik erimesi (osteoporoz) gibi birçok etkenin yol açabildiğini belirtirken, bazı yanlışlarımızın da kireçlenme sürecini hızlandırdığını vurguluyor. Prof. Dr. Erdoğan kireçlenmeye yol açan 5 önemli yanlışı sıraladı.
18.03.2024 Genel Sağlık
Kansere yakalanan ünlü oyuncudan duygusal paylaşım! Saçlarını kendisi kazıdı
Kansere yakalanan ünlü oyuncudan duygusal paylaşım! Saçlarını kendisi kazıdı 'Baywatch' (Sahil Güvenlik) dizisinin yıldızlarından Nicole Eggert, geçtiğimiz ocak ayında meme kanserine yakalandığını duyurmuştu. Tedavisi devam eden ünlü isim, son olarak sosyal medya hesabından bir tıraş makinesi ile saçlarını kazıdığı videoyu paylaştı.
16.03.2024 Magazin
Kansere yakalanan ünlü oyuncudan duygusal paylaşım! Saçlarını kendisi kazıdı
Kansere yakalanan ünlü oyuncudan duygusal paylaşım! Saçlarını kendisi kazıdı 'Baywatch' (Sahil Güvenlik) dizisinin yıldızlarından Nicole Eggert, geçtiğimiz ocak ayında meme kanserine yakalandığını duyurmuştu. Tedavisi devam eden ünlü isim, son olarak sosyal medya hesabından bir tıraş makinesi ile saçlarını kazıdığı videoyu paylaştı.
16.03.2024 Cadde
Balinalarda menopozun ömrü uzattığı tespit edildi
Balinalarda menopozun ömrü uzattığı tespit edildi Bilim insanları, dişileri menopoza giren balina türleri üzerinde yaptıkları araştırmalarda, bu balinaların diğerlerinden daha uzun yaşadığını ve bu sayede ailelerine daha uzun süre bakabildiklerini ortaya koydu.
14.03.2024 Dünya
'Vücudum bana kariyerimde yardımcı oldu, güzelliğim dünyaya açılan pasaportumdu!'
'Vücudum bana kariyerimde yardımcı oldu, güzelliğim dünyaya açılan pasaportumdu!' Şimdilerde meslektaşı Joe Manganiello ile boşanmasıyla gündemde olan 'Modern Family' dizisinin yıldızı Sofia Vergara, yıllara meydan okuyan güzelliğiyle ilgili konuştu. Vücudunun kariyerinde kendisine bazı kapılar açtığını kabul eden ünlü isim, dikkat çeken açıklamalarda bulundu.
26.01.2024 Cadde
Menopozu süresiz ertelemek mümkün
Menopozu süresiz ertelemek mümkün ABD’de görev yapan Prof. Dr. Kutluk Oktay’ın menopozun süresiz ertelenerek geç anneliğin kapısının aralanabileceği açıklaması, tıp dünyasında büyük yankı yarattı.
25.01.2024 Gündem
Çocuk istemediği için 8 yıllık evliliği bitmişti! Yıldız futbolcularla eğlenmeye gitti
Çocuk istemediği için 8 yıllık evliliği bitmişti! Yıldız futbolcularla eğlenmeye gitti Sofia Vergara ile Joe Manganiello, geçtiğimiz aylarda 8 yıllık evliliklerini bitirme kararı aldıklarını açıklamıştı. Boşanmalarının sebebini ilk kez geçtiğimiz günlerde açıklayan güzel oyuncu, yıldız futbolcular Lionel Messi, Luis Suarez ve eşleriyle birlikte lüks bir yemek yedi. Ardından, gecenin ilerleyen saatlerine kadar dans edip, eğlendi.
22.01.2024 Cadde
Türk kahvesinin içine 1 kaşık ekleyin! Selülit problemini ortadan kaldırıyor
Türk kahvesinin içine 1 kaşık ekleyin! Selülit problemini ortadan kaldırıyor Pek çok kişi selülit probleminin çözümü için farklı yöntemlere başvururken, bazı doğal alternatifler de dikkat çekiyor. Türk kahvesi selülitin ise en büyük düşmanı. Türk kahvesinin içine bir kaşık ekleyin yeter.
18.01.2024 Yaşam
Erken menopoz çocuğa engel değil!
Erken menopoz çocuğa engel değil! Yapılan araştırmalara göre dünya genelinde kadınların yüzde 1’i erken menopoza giriyor. Ancak korkmayın; erken menopoz anne olmanıza engel olmuyor! Çeşitli tedavilerle bekar kadınlar bile ilerleyen süreçte anneliği tadabiliyor.
13.01.2024 Pazar
Nicole Eggert meme kanserine yakalandı! 'Küçük kızım için mücadele edeceğim'
Nicole Eggert meme kanserine yakalandı! 'Küçük kızım için mücadele edeceğim' 80'lerin komedi dizisi 'Charles In Charge'daki (Charles İş Başında) rolüyle tanınan, 'Summer Quinn' karakterini canlandırdığı 'Baywatch' (Sahil Güvenlik) dizisiyle hafızalarda yer eden Nicole Eggert (51), başlangıçta menopoz olarak düşündüğü belirtiler sonrası meme kanseri teşhisi aldı. 12 ve 25 yaşlarında iki kız çocuğu olan oyuncu, "en büyük korkum" diyerek, duygusal bir açıklamaya imza attı.
11.01.2024 Cadde
18'den sonra azalan kalsiyuma dikkat! 'Alınacak basit tedbirler hayati önem taşıyor'
18'den sonra azalan kalsiyuma dikkat! 'Alınacak basit tedbirler hayati önem taşıyor' Menopoz döneminde omurga, kemik, kas ve eklemlerinde hassasiyet yaşayan kadınların sayısı gün geçtikçe artıyor. Ortopedi ve Travmatoloji Hekimi Op. Dr. Evren Fehmi Atay çocukluktan itibaren alınacak önlemlerin ilerleyen yıllarda hayat kurtarabileceğine dikkat çekerek konuyla ilgili önemli noktalara değindi.
10.01.2024 Kadın Sağlığı
Kadınlar da saç ekimi yaptırıyor
Kadınlar da saç ekimi yaptırıyor Saç kaybının kadınlarda duygusal ve psikolojik yıkımı erkeklere oranla daha fazla. Zira toplumda kadınların hayatları boyunca gür saçlara sahip olacağı düşünülüyor. Fakat kadınlar da çeşitli nedenlerle saç dökülmesiyle karşı karşıya.
16.12.2023 Pazar
Saçlarınız yumak yumak dökülüyorsa yanlış kurutuyor olabilirsiniz! Bu hataları yapmaktan vazgeçin
Saçlarınız yumak yumak dökülüyorsa yanlış kurutuyor olabilirsiniz! Bu hataları yapmaktan vazgeçin Saç dökülmesi her insanın başına gelebilecek sorunlardan birisidir. Ancak bu durum oldukça can sıkıcıdır. Saçların az da olsa dökülmesi normaldir Fakat yumak yumak saçlarınız dökülüyorsa problem var demektir. Saç kurutma şekliniz dökülmelere neden olabilir. Bu hataları yapmaktan vazgeçin.
16.11.2023 Saç Bakımı
90 dakika az uyku diyabet için risk
90 dakika az uyku diyabet için risk  Yeni bir araştırma, 6 hafta boyunca her gece 90 dakika az uyuyan kadınların insülin direncinin artmasıyla diyabete (şeker hastalığı) yakalanma riskinin yükseldiğini ortaya çıkardı.
15.11.2023 Dünya
Diyet kişiye özel olmalı!
Diyet kişiye özel olmalı! Diyetin kişiye özel olması gerektiğini, eşlik eden hastalıklar, kan değerleri, boy, kilo ölçümleri, yaşa ve cinsiyete göre değiştiğini belirtilen uzmanlar, son yıllarda sıklıkla başvurulan aralıklı oruç yönteminin de herkes için uygun olmadığı uyarısı yapıyor.
9.11.2023 Gündem
İngiltere’de risk altındaki kadınlara devletten ilaç tavsiyesi: Meme kanserini önleyici tedavi
İngiltere’de risk altındaki kadınlara devletten ilaç tavsiyesi: Meme kanserini önleyici tedavi “Anastrozol” adlı ilaç, normalde meme kanserinin tedavisinde kullanılıyor. İngiltere ise meme kanserine yakalanma riski olan kadınlara bu hapı tavsiye edecek. Söz konusu hap kansere yakalanma riskini yarıya düşürüyor.
9.11.2023 Dünya
Çatlak ve kuru ellerin dostu! Sürünce elleri anında pamuk gibi yapıyor
Çatlak ve kuru ellerin dostu! Sürünce elleri anında pamuk gibi yapıyor Eller, vücudumuzun en önemli ve en çok kullanılan bölgelerinden biridir. Bu nedenle, ellerimiz düzenli bakım gerektirir. Soğuk veya sıcak hava, temizlik ürünleri el çatlamalarına neden olabilir. Eğer sizin de ellerinizde çatlaklar varsa bu yöntemi deneyebilirsiniz. Çatlak ve kuru elleri anında pamuk gibi yapıyor.
25.10.2023 El ve Ayak Bakımı
Sadece kadınlarda değil erkeklerde de görülüyor! 'En önemli tedavi egzersiz'
Sadece kadınlarda değil erkeklerde de görülüyor! 'En önemli tedavi egzersiz' Prof. Dr. Nevin Ergun, vücudun temel kemik yapısındaki gizli tehlikenin osteoporoz olduğunu söyledi. 20 Ekim Dünya Osteoporoz Günü nedeniyle açıklama yapan Prof. Dr. Ergun, osteoporozun, düşük kemik kitlesi ve kemik dokusunun mikro mimari yapısının bozulması sonucu kemik kırılganlığı ve kırığa yatkınlığında artış ile karakterize olan bir sistemik iskelet hastalığı olduğunu belirtti.
20.10.2023 Genel Sağlık
Yaşlanmayı önlüyor, metabolizmayı dengeliyor! Hormon dengesini korumanın 5 faydası
Yaşlanmayı önlüyor, metabolizmayı dengeliyor! Hormon dengesini korumanın 5 faydası Hormonal dengenin korunmasının vücudumuzun sağlıklı işleyişi için hayati bir öneme sahip olduğunu söyleyen İç Hastalıkları Uzmanı Uzm. Dr. Ferit Sarı, “Hormonlar metabolizma, üreme, enerji düzenlemesi, ruh hali ve birçok diğer biyolojik sürecin kontrol edilmesine yardımcı olurlar” dedi.
18.10.2023 Genel Sağlık
Bakan Koca 'büyük önem taşıyor' diyerek seslendi: Tüm illerde ücretsiz
Bakan Koca 'büyük önem taşıyor' diyerek seslendi: Tüm illerde ücretsiz "Meme kanseri, en yaygın kanserler arasında artık birinci sırada." diyen Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, toplum tabanlı kanser taramalarının tüm illerde ücretsiz yapıldığını söyledi.
11.10.2023 Gündem
Her 5 kadından 1’inde görülüyor! Miyomlar çocuk sahibi olmayı önleyebiliyor
Her 5 kadından 1’inde görülüyor! Miyomlar çocuk sahibi olmayı önleyebiliyor Ne kadar iyi huylu tümörler olsalar da miyom dokusu içinde 1000’de 1 olasılıkla kanser dokusu bulunabildiğini söyleyen Kadın Hastalıkları ve Doğum Uzmanı Doç. Dr. Cihan Kaya, “Ayrıca rahmin iç duvarında yerleşmiş olan miyomlar embriyonun gelişmesine engel olarak çocuk sahibi olmayı önleyebiliyor” dedi.
9.10.2023 Genel Sağlık
Her 5 kadından birinde görülüyor! Anne olmanın önünde engel teşkil ediyor
Her 5 kadından birinde görülüyor! Anne olmanın önünde engel teşkil ediyor Polikistik Over Sendromu’nun yumurtalıklarda milimetrik boyutlu çok sayıda kist görünümüyle karakterize bir hastalık olduğunu söyleyen Kadın Hastalıkları, Doğum ve Tüp Bebek Uzmanı Doç. Dr. Hale Göksever Çelik, rahatsızlığın anne olmanın önünde engel teşkil ettiğine vurgu yaptı.
6.10.2023 Genel Sağlık
Hormon tedavisi kanser sebebi! İşte menopoz hakkında doğru sanılan 10 hatalı bilgi
Hormon tedavisi kanser sebebi! İşte menopoz hakkında doğru sanılan 10 hatalı bilgi Ülkemizde kadınların ortalama 47-49 yaşları arasında menopoza girdiğini söyleyen Kadın Hastalıkları ve Doğum Uzmanı Doç. Dr. Şafak Yılmaz Baran, menopozla ilgili toplumda doğru sanılan hatalı bilgilerin kadınların menopoz dönemini sağlıklı ve mutlu yaşamalarını önleyebileceğine dikkat çekti.
5.10.2023 Genel Sağlık

Benzer Haber Etiketleri

Menopoz ile ilgili olan tüm haber başlıklarını şu an bulunduğunuz sayfa üzerinden takip edebilirsiniz. Haberlerin detaylarını okumak isterseniz haber başlıklarına tıklayabilir, daha eski gelişmeleri görmek isterseniz ise sayfanın altında yer alan sayfa numaralarına tıklayabilirsiniz.