Gündem Mercimek çorbası nasıl yapılır?

Mercimek çorbası nasıl yapılır?

25.04.2018 - 17:05 | Son Güncellenme:

Mercimek, protein açısından zengin ve birçok rahatsızlığa da iyi gelen bir besindir. Türk mutfağında binbir çeşit mercimek çorbası tarifi bulabilmek mümkündür. Özellikle soğuk havalarda vitamin deposu bir mercimek çorbası sofraların olmazsa olmazıdır...

Mercimek çorbası nasıl yapılır

Bu tarifin içine çeşitli sebzeler katıp sağlıklı bir çorba hazırlayabilmek mümkün. Vitamin deposu bir mercimek çorbası için belirli sebzeler konulacak diye bir kaide yoktur. Neredeyse her sebze, mercimek çorbasına tat uyumu açısından ayak uydurur. Mercimek çorbası en çok soğuk günlerde tercih edildiği için, kış sebzeleriyle daha güzel uyum yakalamaktadır. Mercimek çorbası için verilebilecek en iyi tüyo ise; un koyarken ölçüyü kaçırmamaktır. Un fazla konulursa çorbanın tadını almak zorlaşır. Un az konursa çorbanın kıvamı oluşmaz.

Haberin Devamı

Mercimek çorbası çeşitleri

Mercimek çorbası için birbirinden farklı yüzlerce tarif bulabilmek mümkündür. Süzme mercimek çorbası, yeşil mercimek çorbası, erişteli mercimek çorbası, pirinçli mercimek çorbası, sütlü mercimek çorbası, terbiyeli mercimek çorbası, şehriyeli mercimek çorbası, yoğurtlu mercimek çorbası, sebzeli mercimek çorbası, terbiyeli mercimek çorbası gibi birçok mercimek çorbası tarifi bulabilmek mümkündür.

Vitamin deposu mercimek çorbası malzemeleri

Vitamin deposu mercimek çorbası için şu malzemeler kullanılır;

· 1 buçuk su bardağı kırmızı mercimek

· 1 adet soğan

· 1 diş sarımsak

· 1 adet havuç

· 1 adet patates

· 1 yemek kaşığı un

· Yarım çay bardağı sıvı yağ

Haberin Devamı

· 1 tatlı kaşığı tereyağı

· 2 yemek kaşığı domates salçası

· 1 tatlı kaşığı tuz

· 1 çay kaşığı karabiber

· 1 çay kaşığı nane

· Sıcak su

Mercimek çorbası nasıl yapılır?

Soğan, sarımsak, havuç ve patates ufak ufak doğranır. Tencereye yağlar konulduktan sonra; soğan, sarımsak, patates ve havuç kavrulur. Bu karışıma un eklendikten sonra dibinin tutmaması için kısık ateşte bir kez karıştırılır. Mercimek ılık suda yıkanır. Ardından mercimeklerin de karışıma eklenmesiyle kavurma işlemi tamamlanır. Salça da konulduktan sonra tuz ve baharatlar eklenir. Çorbaya fazla su konursa tadı kaçar, az su konursa tam pişme sağlanmaz ve dibi tutar. Karışıma, boyunu 3 parmak geçecek kadar sıcak su ilave edilir. Kaynayana kadar altı açık olacak şekilde, kaynadıktan sonra da kısık ateşte 30-40 dakika kadar pişirilir. Afiyet olsun!