SAĞLIK
YEMEK
ASTROLOJİ
GÜZELLİK

Merdiven boşluğu gibi atıl alanları nasıl değerlendirebiliriz?

İster büyük ister küçük olsun, her evde her zaman daha fazla alana ihtiyaç duyulur. Aynı zamanda çoğu evde atıl kalan, yeterli verimlilikte kullanılamayan bazı boş alanlar vardır. İşte atıl alanları değerlendirmek için fikirler:

|

Kusursuz bir dekorasyon yaratmak istiyorsak, daha fazla alan ihtiyacını gidermek ya da evlerimizin sık kullanılan sosyal odalarını ferahlatabilmek için bu atıl alanları da en iyi şekilde değerlendirmek zorundayız. Merdiven altları, apartman boşluğunda kalan alanlar, iki kolon arasında kalan yerler, tavan araları gibi pek çok atıl alan aslında doğru dekorasyon tercihleri ile hem fonksiyonel açıdan çok faydalı yaşam alanlarına dönüşebiliyor, hem de estetik açıdan göz doldurarak pek çok şekilde yaşam kalitemizi yükseltiyorlar. Sizin de evinizde doğru değerlendiremediğinizi düşündüğünüz böyle alanlar var mı? O halde bu dekorasyon önerilerinden ilham alarak evinizde harika değişimler yaratabilirsiniz...

Pencere çıkıntıları

(Plantation Shutters / homify.com.tr)

Bazı evlerde bu örnekte olduğu gibi standart mimarilerde gördüğümüze benzemeyen, dışarı doğru çıkıntıları olan pencere alanı tasarımları vardır ve pencerelerin bulunduğu bu bölgeye mobilyalar sığmadığı için bu ek alan pek de ek alan gibi değildir. Genellikle bu tarz mimarilerde dışarıya doğru genişleyen bölgenin önüne koltuk gibi mobilyalar konarak aradaki boşluğun işlevsiz hale getirilmesi gibi hatalar sık sık yapılıyor. Oysa bu çıkıntıları, alçak ve geniş pervazlar gibi girintiler yaptırıp üzerine şık bir minder ekleyerek tıpkı bu resimdeki gibi harika ve ferah birer oturma alanına dönüştürürseniz odanız da daha geniş görünecektir.

Kolonla duvar arasında kalan dar bölgeler

(Kapran Design / homify.com.tr)

Özellikle geniş salonlu evlerde sık sık karşılaştığımız şeylerden biri de geniş tavandan ötürü, dört duvar dışında başka taşıyıcı kolonların da olmasıdır ve bazen bu kolonların arasında kalan dar bölgeler atıl kalır. İşte bu gibi durumlarda evinizde neye ihtiyacınız olduğunu belirlemeli ve yaratıcılığınızı konuşturmalısınız. Bu tür alanlar genelde duvara bir tablo asılarak ya da puf, dresuar gibi dekoratif aksesuarlarla kullanışsız bir alan olarak dizayn ediliyorlar. Oysa bu alanlara sığacak mobilyalar yaptırabilir ve bu küçük alanı ihtiyacınıza göre bir mini odacığa dönüştürebilirsiniz. Bu örnekte mini bir çalışma odası görüyoruz.

Merdiven altında mini oda

(Hugh Jefferson / homify.com.tr)

Aynı şey merdiven altında kalan bölgeler için de geçerli. Merdiven altları çoğunlukla atıl ve boş kalan ama aslında oldukça çeşitli ve fonksiyonel potansiyeli olan alanlardır. Bu potansiyellerden biri bu örnekteki gibi mini bir odaya dönüşmek.

Ekstra depolama alanı

(Atelier FB / homify.com.tr)

Elbette ekstra depolama alanı her evin ihtiyacı! Merdiven boşluklarını harika bir şekilde değerlendirmenin yollarından biri de pek tabii ki dolap ve çekmecelerle bu boşluklarda ekstra depolama alanları oluşturmak.

Zen bahçeleri

(HC Interiors / homify.com.tr)

Bahçeli bir eviniz yoksa evinizin içinde küçük bahçeler oluşturmak istemez misiniz? Bunun için bu tip atıl kalmış alanları kullanmak mükemmel bir fikir! Evinizde sosyal ve fonksiyonel olarak kullanamadığınız bölgeleri belirleyin ve oraya bir zen bahçesi tasarlayın!

Tavan araları

(Arch Studio Design / homify.com.tr)

Tavan araları genellikle bakımsız, rutubetli, senelerdir hiç kullanmadığımız eşyaların çürümeye terk edildiği depolar olarak kullanılıyor. Oysa tavan aralarında mucizeler yaratmak mümkün! Biraz yatırımla o karanlık ve loş depodan böyle mükemmel bir yatak odası bile çıkabilir! Tabii daha küçük ve dar bir tavan arasına sahipseniz bu alanı farklı şekillerde de değerlendirebilirsiniz: Mesela giyinme odası, ya da teknolojiden uzakta kafa dinlenebilecek bir kitap okuma odası...

Apartman boşlukları

(GPA Arquitectura / homify.com.tr)

Yatırım yapmanız gereken bir diğer alansa apartman boşlukları. Özellikle bahçesi ve balkonu olmayan evlerde bu tarz alanlar hayat kurtarıcı bir cennet bahçesine dönüştürülebilir.

© Copyright 2024

Türkiye'den ve Dünya’dan son dakika haberler, köşe yazıları, magazinden siyasete, spordan seyahate bütün konuların tek adresi milliyet.com.tr; Milliyet.com.tr haber içerikleri izin alınmadan, kaynak gösterilerek dahi iktibas edilemez, kanuna aykırı ve izinsiz olarak kopyalanamaz, başka yerde yayınlanamaz.