Merkez Bankası

Merkez Bankası

Son dakika merkez bankası haberleri ile ilgili Milliyet'e eklenen tüm haberler bu sayfada yer almaktadır. Geçmişte yaşanan merkez bankası gelişmeleri, bugün yaşanan en flaş gelişmeler ve çok daha fazlası sürekli güncel olan merkez bankası haber sayfamızda...

Merkez Bankası

haber başlıkları altta listelenmiştir. Son dakika haberleri de dahil olmak üzere şu ana kadar eklenen toplam 38.757 merkez bankası haberi bulunmuştur.
Eurocoin göstergesi yükselişini sürdürdü
Eurocoin göstergesi yükselişini sürdürdü Avrupa'daki mevcut ekonomik durumu gösteren Eurocoin göstergesi mart ayında yükselişini sürdürdü ve 2023 yılı başından bu yana ilk kez pozitif bölgeye geçti.
29.03.2024 Uzmanpara
Küresel hisse senetlerinde güçlü performans
Küresel hisse senetlerinde güçlü performans Küresel hisse senedi piyasaları ABD'de ekonominin yumuşak bir iniş yapacağına dair umutlar ve yapay zeka konusundaki heyecanla son beş yılın en iyi ilk çeyrek performansını kaydetti.
29.03.2024 Uzmanpara
Tokyo'da çekirdek enflasyon yavaşladı
Tokyo'da çekirdek enflasyon yavaşladı Japonya'nın başkenti Tokyo'da çekirdek enflasyon mart ayında yavaşladı.
29.03.2024 Uzmanpara
ECB üyesinden faiz indirimi mesajı
ECB üyesinden faiz indirimi mesajı Avrupa Merkez Bankası (ECB) Üyesi François Villeroy de Galhau, ECB'nin bahar aylarına ılımlı bir faiz indirimi ile başlayacağını ve bunun ABD Merkez Bankası'nın (Fed) zaman diliminden bağımsız olarak gerçekleşeceğini söyledi.
29.03.2024 Uzmanpara
Altın fiyatlarında tüm zamanların rekoru
Altın fiyatlarında tüm zamanların rekoru Altın fiyatları bu hafta itibarıyla sert yükseliş göstermeye devam ediyor. Dün ons altın ve gram altın tüm zamanların en yüksek seviyesini test etti. Peki bugün piyasada son durum ne? İşte detaylar...
29.03.2024 Uzmanpara
Borsada yükselişi engelleyen 5 neden! Seçim sonrası piyasada yön ne olacak?
Borsada yükselişi engelleyen 5 neden! Seçim sonrası piyasada yön ne olacak? Borsa son 1 aylık süre içerisinde kararsız seyrini koruyor. Şubatın sonuna doğru endeks 9450 puan ile tarihi rekor seviyeyi gördükten sonra geri çekilmişti. Endeks 9000 puan seviyesi civarında yön bulmaya çalışıyor. Peki şu anda borsadaki yükselişi engelleyen unsurlar ne? Seçim sonrası piyasada beklentiler neler? Konuyla ilgili tüm merak edilenleri Ekonomist Belgin Maviş, milliyet.com.tr’ye anlattı. Maviş, borsada 10 bin puan seviyesinin görülebilmesi için iki önemli detaya dikkat çekti. İşte detaylar...
29.03.2024 Ekonomi
ABD'nin büyüme rakamları açıklandı
ABD'nin büyüme rakamları açıklandı ABD ekonomisi 2023 yılının son çeyreğinde beklentilerin üzerinde büyüdü.
28.03.2024 Ekonomi
ABD'de büyüme beklentileri aştı
ABD'de büyüme beklentileri aştı ABD ekonomisi 2023 yılının son çeyreğinde beklentilerden daha güçlü büyüdü.
28.03.2024 Uzmanpara
PPK toplantı özeti yayımlandı
PPK toplantı özeti yayımlandı Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası, Para Politikası Kurulu (PPK) özetinde şubat ayı tüketici enflasyonu artışında ücret ve geriye doğru endeksleme davranışının devam eden yansımalarının hissedildiği hizmet fiyatlarının yanı sıra Ramazan ayına özgü unsurların etkisinin belirgin olduğu gıda fiyatlarının öne çıktığı ifade edildi. Bu dönemde özellikle kırmızı et ve bağlantılı işlenmiş et ürünleri ile çiğ süt referans fiyat artışının yansımalarının izlendiği süt ve süt ürünleri fiyatlarında artış oranının belirgin olduğuna işaret edildi.
28.03.2024 Uzmanpara
Merkez Bankası'nın rezervleri azaldı
Merkez Bankası'nın rezervleri azaldı Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası'nın (TCMB) toplam rezervleri 22 Mart ile biten haftada 4 milyar 53 milyon dolar azaldı.
28.03.2024 Uzmanpara
Merkez Bankası'nın rezervleri belli oldu
Merkez Bankası'nın rezervleri belli oldu Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası'nın rezervleri 4 milyar 53 milyon dolar düşüş gösterdi.
28.03.2024 Ekonomi
BoE üyesinden faiz uyarısı
BoE üyesinden faiz uyarısı İngiltere Merkez Bankası (BoE) Üyesi Jonathan Haskel faiz indirimi konusunda acele edilmemesi uyarısını yaptı.
28.03.2024 Uzmanpara
Yabancılar Japon tahvili sattı
Yabancılar Japon tahvili sattı Japon tahvilleri, Japonya Merkez Bankası'nın (BoJ) kısa vadeli politika faizini 17 yıl sonra ilk kez artırmasıyla yabancı yatırımcılar tarafından bir yıldan uzun bir sürenin en ağır satışına maruz kaldı.
28.03.2024 Uzmanpara
'Faiz indirmek için acelemiz yok'
'Faiz indirmek için acelemiz yok' ABD Merkez Bankası (Fed) Başkan Yardımcısı Christopher Waller, faiz oranlarını düşürmek için acele edilmemesi gerektiğini söyledi.
28.03.2024 Uzmanpara
'Hızlı faiz artırımına ihtiyaç yok'
'Hızlı faiz artırımına ihtiyaç yok' Japonya Merkez Bankası'nın (BoJ) mart ayı toplantısının özetine göre birçok politika yapıcısı ultra gevşek para politikasını aşamalı olarak terk ederken yavaş hareket edilmesi gerektiğini düşündüklerini ortaya koydu.
28.03.2024 Uzmanpara
'Yen, dolar karşısında güçlenecek'
'Yen, dolar karşısında güçlenecek' Nomura Holdings'in Ticaret ve Yatırım Bankacılığı Başkanı Christopher Willcox, yenin bu yılın ilerleyen dönemlerinde dolar karşısında güçlenmesini bekliyor.
28.03.2024 Uzmanpara
Dolar ve euroda son durum ne?
Dolar ve euroda son durum ne? Dolar/TL haftanın dördüncü işlem gününe 32.25’in üzerinde başladı.
28.03.2024 Uzmanpara
Altın fiyatları bugün ne kadar oldu?
Altın fiyatları bugün ne kadar oldu? Geçtiğimiz hafta rekor seviyelerden geri çekilen altın fiyatları bu hafta itibarıyla yukarı yönlü seyri ile dikkat çekiyor. Peki piyasada son durum ne? İşte detaylar...
28.03.2024 Uzmanpara
Mevduat sahipleri dikkat: Dövizden dönüş yapana yüksek faiz! Bankalar oranları güncelledi
Mevduat sahipleri dikkat: Dövizden dönüş yapana yüksek faiz! Bankalar oranları güncelledi Merkez Bankası’nın faiz artışı sonrası bankalarda mevduat faiz oranları güncellendi. Bankalarda halihazırda faizler yüzde 57 seviyesine kadar çıktı. Öte yandan döviz dönüşümlü KKM hesaplarından TL mevduata geçiş için bankalar çok daha yüksek faiz oranı sunmaya başladı. Faizlerde yüzde 75’e varan seviye dikkat çekti. Peki 1 milyon TL’si olan ne kazanıyor? Merak edilenler haberin detayında...
28.03.2024 Ekonomi
'Yavaş ve istikrarlı ilerlememiz gerekli'
'Yavaş ve istikrarlı ilerlememiz gerekli' Japonya Merkez Bankası (BoJ) Yönetim Kurulu Üyesi Naoki Tamura, merkez bankasının ultra gevşek para politikasını normalleştirme yolunda yavaş ama istikrarlı bir şekilde ilerlemesi gerektiğini söyledi.
27.03.2024 Uzmanpara
ABD ekonomisinde güçlü büyüme bekliyor
ABD ekonomisinde güçlü büyüme bekliyor S&P Global Ratings, ABD ekonomisinin 2024 yılında ortalama %2,5 büyüme yolunda olduğunu söyledi.
27.03.2024 Uzmanpara
Dolar bugün ne kadar oldu?
Dolar bugün ne kadar oldu? Dolar/TL haftanın üçüncü işlem gününe 32.16’nın üzerinde başladı.
27.03.2024 Uzmanpara
Altın fiyatlarında son durum ne?
Altın fiyatlarında son durum ne? Geçen hafta rekor seviyeyi gördükten sonra gerileyen altın fiyatları yeni haftanın ilk işlem günlerinde de gösterdiği hareket ile dikkatleri üzerine çekiyor. Dün gram altın fiyatı 2277 TL seviyesine kadar yükselmişti. Peki bugün piyasada son durum ne? İşte detaylar...
27.03.2024 Uzmanpara
Bankada parası olanlar dikkat: Mevduat faizleri daha da yükselecek mi?
Bankada parası olanlar dikkat: Mevduat faizleri daha da yükselecek mi? Merkez Bankası'nın politika faizini artırmasının ardından bankalar mevduat faizlerinde artışa gitti. Peki mevduat faizlerindeki yükseliş yatırımcı tercihini nasıl etkiliyor. Borsa, altın ve dövizdeki para mevduata gider mi? Banka mevduat faizlerinde daha da yükselecek mi? Ekonomist Belgin Maviş merak edilenleri cevapladı.
27.03.2024 Ekonomi
'Piyasalar çok sayıda faiz indirimini fiyatlıyor'
'Piyasalar çok sayıda faiz indirimini fiyatlıyor' İngiltere Merkez Bankası (BoE) Politika Yapıcısı Catherine Mann, piyasaların BoE'nin çok fazla faiz indirimi yapacağına dair beklentiye girdiğini düşündüğünü söyledi.
26.03.2024 Uzmanpara

Benzer Haber Etiketleri

Merkez Bankası ile ilgili olan tüm haber başlıklarını şu an bulunduğunuz sayfa üzerinden takip edebilirsiniz. Haberlerin detaylarını okumak isterseniz haber başlıklarına tıklayabilir, daha eski gelişmeleri görmek isterseniz ise sayfanın altında yer alan sayfa numaralarına tıklayabilirsiniz.