Metabolizmayı Hızlandırın

Kilo vermek ya da verdiğiniz kilolara sonsuza kadar veda etmek mi istiyorsunuz? Eğer öyleyse ne yapmanız gerektiğini biliyorsunuz değil mi? Sağlıklı besleneceksiniz, asla ve asla öğün atlamayacaksınız. Özellikle de sabah kahvaltısını.

Günün bu ilk öğünü son derece önemli. Protein zengini bir sabah kahvaltısı sayesinde hem güne enerjik başlarsınız, hem de bir sonraki öğünde kontrolsüzce yemenin önüne geçersiniz. Ama en önemlisi metabolizmanızın hızlanmasına katkıda bulunursunuz.

Gelin bugün size metabolizmanızı hızlandırarak hem kilo vermenize hem de kilo korumanıza yardımcı olacak iki tane kahvaltı önereyim. İkisinin de ana malzemesi yumurta ve avokado. Üstelik yapımları da son derece kolay.

Haberin Devamı

İŞE GİTMEDEN ÖNCE

Sabah erken saatlerde kısa sürede hazırlayıp güne enerjik bir şekilde başlamanıza yardımcı olacak her ikisi tarif de. Önce hafta içi ofise gitmeden önce kısacık zamanda hazırlayacağınız kahvaltıyı anlatayım. Sadece iki malzeme kullanacaksınız: Haşlanmış yumurta ve avokado.

Malzemeler:

Bir tane haşlanmış yumurta

Yarım avokado

Hazırlanışı:

Yapmanız gereken çok basit! Önce yumurtayı haşlayın. Ardından dilimleyin.

Sonra da yarım avakadoyu dilimleyin.

Hepsini bir tabağa koyun.

Üzerine dilediğiniz baharatı ekleyin. İşte size protein ve sağlıklı yağ zengini, metabolizma hızlandıran bir sabah kahvaltısı

VAKTİ BİRAZ DAHA BOL OLANLARA

Diyelim ki bir hafta sonu hem sağlıklı hem de lezzetli bir kahvaltı hazırlamak istediniz. İşte size bir öneri. Malzemelerin miktarlarını dört kişilik bir aileye göre veriyorum, siz dilerseniz değiştirebilirsiniz.

Gerekli malzemeler:

İki tane avokado

4 tane yumurta

Dilediğiniz baharatlar

Hazırlanışı:

Önce avokadoları ikiye bölün. Sonra bir tatlı kaşığı yardımıyla her bir parçanın ortasında bir yumurta kırabileceğiniz kadar bir boşluk açın.

Bu avokadoları bir tepsiye yerleştirin. Her birinin içine açtığınız boşluklara yumurtaları kırın.

Sonra bu tepsiyi önceden 180 ya da 200 derece ısıttığınız fırına yerleştirin. Protein zengini sabah kahvaltınız, fırınınızın pişirme süresine göre 20 dakika kadar sonra hazır olacaktır.

Haberin Devamı

Afiyet olsun.

BERSU EKİNCİ
Bütünsel Beslenme Danışmanı

https://bersuekinci.com/
https://www.instagram.com/bersuekinci/
https://www.facebook.com/BersuEkinciileYenileKendini/