Siyaset 'Metanetimizi korumalıyız'

'Metanetimizi korumalıyız'

23.04.2019 - 08:15 | Son Güncellenme:

MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu’na yönelik saldırıya ilişkin yazılı açıklamada bulundu.

Metanetimizi korumalıyız

Bahçeli, özetle şunları kaydetti:

Haberin Devamı

MHP AZMETTİRİCİ GÖSTERİLEMEZ: CHP Genel Başkanı Sayın Kemal Kılıçdaroğlu’nun katıldığı şehit cenazesinden hemen sonra maiyetiyle birlikte karşı karşıya kaldığı saldırı ve kötü muameleler kabul edilemez niteliktedir. Dünkü manzaraları MHP reddetmektedir. Hiç kimse olayların gizli faili ve azmettiricisi olarak partimizi ve dava arkadaşlarımızı göstermeye kalkışmamalıdır. Partimizi hedef alan iğrenç iftiraların, sosyal medya aracılığıyla yapılan hayasız saldırıların, ilkesiz medya karalamalarının alçak bir komplo olduğu katidir, kesindir.

GİZLİ GÜNDEMİN SONUCU: Mehmetçik katilleriyle örtülü ittifak yapanların, HDP’yle aynı kareye girenlerin, YPG’ye “terör örgütü” demekten acziyet yaşayanların protesto edilmeleri neredeyse kaçınılmaz iken, adeta meydan okur gibi hiçbir tedbir almadan, güvenlik güçlerini bilgilendirmeden şehit cenazesine katılmaları gaflet değilse, kesinlikle bir gizli gündemin sonucudur.

Haberin Devamı

TİTİZLİKLE ARAŞTIRILMALI: Kuşkusuz menfur saldırı bütün yönleriyle, bütün unsurlarıyla incelenmeli, adli ve idari soruşturma ve kovuşturma süreçleri derinleştirilerek temin ve takviye edilmelidir. Gizli kapaklı hiçbir şey kalmamalıdır. Provokasyon varsa, oyun varsa, tuzak varsa, organize bir tertip ve tezgah kurulmuşsa mutlaka deşifre edilip sonuçlar milletimizle paylaşılmalıdır. Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı’nın olay mahallinden Genel Başkanı’nı bırakıp kaçması titizlikle araştırılmalı, olayların içinde parmağının olup olmadığı analiz edilmelidir.

TÜRKİYE UÇURUMA ÇEKİLMEK İSTENİYOR: Puslu ortamları siyasi çıkarları için devşirmeye kalkışan müflis siyaset eskilerinin; hem Cumhur İttifakı’na hem de Cumhurbaşkanlığı Hükümet Sistemi’ne kurnaz akınları Türkiye’nin uçuruma çekilme amacının en bariz delilidir. Vatan ve millet uğruna evlatlarını şehit veren, bu yolda gazi olan, yıllarını bu mücadeleye adayan bütün kardeşlerimden, ailelerinden, arkadaşlarından ve vatandaşlarımdan metanetlerini korumalarını temenni ediyorum. Türk milletinin, CHP ile PKK’nın kurduğu tuzağa düşmeyeceğine, birliğini ve beraberliğini bozmayacağına yürekten inanıyorum. Bilinmelidir ki, MHP karanlık şirret oyunun içinde asla yer almayacaktır.