Gündem Peş peşe son dakika uyarıları! İşte İstanbul'da 5 günlük tahmin...

Peş peşe son dakika uyarıları! İşte İstanbul'da 5 günlük tahmin...

27.06.2018 - 21:39 | Son Güncellenme:

Meteorolojinin uyarısının ardından İstanbul'da şimşek, gök gürültüsü ve ardından yağan yağmur etkili oldu. Bazı noktalarda dolu yağışı etkili oldu. Şimşekler gökyüzünü aydınlattı. Şiddetli yağış nedeniyle Atatürk Havalimanı'nda yaklaşık 10 dakika durdurulan hava trafiği normale döndü.

Peş peşe son dakika uyarıları İşte İstanbulda 5 günlük tahmin...

Alınan bilgiye göre, başta Esenler, Eyüp, Güngören, Ümraniye, Kartal, Maltepe, Silivri, Beykoz, Tuzla, Sultangazi, Üsküdar, Ataşehir, Bakırköy ve Silivri olmak üzere yağış İstanbul genelinde etkisini sürdürdü. Şiddetli yağmur, yerini zaman zaman dolu yağışına bıraktı. Yağış nedeniyle yollarda su birikintileri oluşurken, sürücüler araçlarıyla ilerlemekte güçlük çekti. Bazı bölgelerde sürücüler araçlarını yol kenarına çekip yağışın dinmesini bekledi.

Haberin Devamı

Vatandaşlar iş yerlerine ve evlerine su girmesini önlemek için kum torbalarıyla önlem almaya çalıştı. Bazı bölgelerde ev ve iş yerlerini su bastığı, tahliye için itfaiye ekiplerinin çalışmalarını sürdürdüğü bildirildi.

HAVA TRAFİĞİNDE KISA SÜRELİ AKSAMALAR YAŞANDI

Alınan bilgiye göre, İstanbul'da akşam saatlerinde etkisini artıran yağmur ve dolu nedeniyle seferlerde kısa süreli gecikmeler oldu.

Uçaklar, 5 dakikalık süre için havalimanındaki pist başında beklerken, Atatürk Havalimanı'ndaki hava trafiğinin kapanmadığı bildirildi.

Bazı uçaklar havada tur atmak zorunda kaldı. Bu sırada tarifeli bir uçak pisti pas geçti.

Hava trafiği daha sonra normale döndü.

Gece yarısı AKOM'dan yapılan uyarıda, "Bir saat içerisinde kuvvetli yağış geçişinin boğaz çevresi ile Anadolu yakasında ağırlıklı olarak etkili olması bekleniyor. Yağışın yerel olarak kısa süreli dolu şeklinde etkili olma ihtimali vardir." denilmişti.

Haberin Devamı

Peş peşe son dakika uyarıları İşte İstanbulda 5 günlük tahmin...

METEOROLOJİ UYARMIŞTI

Genel Müdürlükten yapılan açıklamada, 21.40-23.30 saatleri arasında İstanbul'da Boğaz çevresi ve Avrupa Yakası başta olmak üzere etkili olan yağışın ardından 23.30-01.00 arasında Marmara Denizi üzerinden gelen yeni bir yağışlı kütlenin şehirde yerel olarak kuvvetli gök gürültülü sağanak yağış şeklinde devam edeceği belirtilmişti.

Açıklamada, vatandaşlardan sel, su baskını, yıldırım, yerel dolu riski ve yağış anında kuvvetli rüzgar gibi olumsuzluklara karşı dikkatli ve tedbirli olunması istendi.

İSTANBUL'DA 5 GÜNLÜK HAVA TAHMİNİ

İstanbul'da bu hafta hava sağanak yağışın etkisi altında. Gökgürültülü sağanak yağışın hissedileceği İstanbul için dolu uyarısı yapıldı. Yapılan uyarıda dolu yağışından dolayı araçların zarar görmemesi için önlem alınması istendi. İşte İstanbul'da 5 günlük hava durumu raporu...

Peş peşe son dakika uyarıları İşte İstanbulda 5 günlük tahmin...

ŞİMŞEKLER GÖKYÜZÜNÜ AYDINLATTI

Meteorolojinin uyarısının ardından İstanbul'da şimşek, gök gürültüsü ve ardından yağan yağmur ve dolu etkili oldu. Şimşekler gökyüzünü aydınlattı. Dolu yağışının etkili olmasıyla bazı vatandaşlar araçlarını getirdikleri kilimler ve naylonla örtmeye çalıştı. Araçlarını örtmek için yoğun çaba sarf eden vatandaşlar zor anlar yaşadı.

Haberin Devamı

Sağanak yağışla birlikte bazı noktalarda yollar göle döndü. Bazı sürücüler yolda zor anlar yaşadı. Yağmura hazırlıksız yakalanan vatandaşlar da zorluklar yaşadı. Şiddetli yağış nedeniyle Atatürk Havalimanı'nda hava trafiği yaklaşık 10 dakika durduruldu.

Peş peşe son dakika uyarıları İşte İstanbulda 5 günlük tahmin...

Öte yandan, İstanbul'da dolu yağışından korumak için bazı araçların, karton, kilim ve naylonla bugün de örtüldüğü görüldü.

METEOROLOJİ UYARDI

Meteoroloji'den yapılan açıklamada, "Bugün 21.40 - 23.30 saatleri arasında Boğaz çevresi ve Avrupa Yakası başta olmak üzere İstanbul'da yerel olarak kuvvetli gök gürültülü sağanak yağış beklendiğinden sel, su baskını, yıldırım, yerel dolu yağışı, yağış anında kuvvetli rüzgar gibi olumsuzluklara karşı dikkatli ve tedbirli olunması gerekmektedir." denilmişti.

Peş peşe son dakika uyarıları İşte İstanbulda 5 günlük tahmin...

AKOM AÇIKLAMASI

İstanbul Büyükşehir Belediyesi Afet koordinasyon Merkezi (AKOM)'dan da; "İstanbul da sağanak yağış, Boğaz çevresi ve Avrupa yakası tamamında gece yarısına kadar etkili olacak. Yağışlar zaman zaman kuvvetli gök gürültülü olacak. Zeytinburnu, Merter, Bağcılar, Küçükçekmece, Avcılar, Beylikdüzü, Bakırköy ilçelerinde etkili oluyor. Yağışlar, Başakşehir, Eyüp, Sarıyer, Şişli, Gaziosmanpaşa, Arnavutköy ilçelerini de etkisi altına alacak. Meteorolojik tahminlere göre dolu yağışı beklenmiyor." açıklaması yapılmıştı.

Haberin Devamı

ALT GEÇİDİ SU BASTI

İstanbul’u etkisi altına alan yağış nedeniyle Bakırköy-Bahçelievler Bağlantı Yolu Alt geçitte oluşan su birikintisinde araçlar mahsur kaldı. Araçta kurtarılmaya bekleyenler otomobil üzerine çıkıp otururken, bazı sürücüler ise yarı çıplak bir şekilde araçlarını kurtarmaya çalıştı. Yaklaşık 1 saat mahsur kalan vatandaşlar itfaiye ekipleri tarafından kurtarıldı.
Meteoroloji ve AKOM’dan yapılan uyarıların ardından İstanbul’da beklenen yağış başlamasıyla birlikte sürücüler zor anlar yaşadı. Yağışın etkili olduğu Bakırköy-Bahçelievler bağlantı yolunda bulunan alt geçitte oluşan su birikintisi nedeniyle bazı sürücüler mahsur kaldı. Ona yardım etmek için giden başka bir minibüste su birikintisine saplanarak alt geçidin altında kaldı. Bağlantı yolunda su birikintisini gören vatandaşlar, geri geri çıkarak kendilerini kurtarmaya çalıştı.

Haberin Devamı

Aracın üzerine oturup yardım beklediler

Araç içerisinde dakikalarca kurtarılmayı bekleyen sürücüler, çareyi aracın üzerine çıkarak beklemekte buldu. Su birikintisi nedeniyle otomobilin kapısını açamayan sürücü ve arkadaşı, camı yumruklayarak kırmaya çalıştı. Başarılı olamayan vatandaşlar, daha sonra ise otomobilin sanroofunu zorlayıp açtı. Otomobilin üzerine çıkan vatandaşlar oturarak cep telefonun ışığını açarak kendilerini göstermeye çalıştı. Aracın üzerinde oturmaya başlayan sürücü ve arkadaşı ilk önce kurtarıcıyı aradı, ardından itfaiye ekiplerinden yardım istedi.

Bazı vatandaşlar yarı çıplak minibüsü kurtarmaya çalıştı

Su birikintisinin olduğu yere gelen iftaiye ekipleri ilk olarak otomobilin üzerinde bulunan vatandaşları, ardından da otomobil kurtardı. Halat yardımıyla otomobil çekerek sudan çıkartan itfaiye ekipleri, daha sonra ise minibüsü çıkarmaya çalıştı. Çalışmalar sırasında iki tane vatandaşın yarı çıplak bir şekilde suya girip, minibüsü sudan kurtarmak için uzun süre uğraştı. Yarı çıplak bulunanlardan bir tanesi elinde kazma ile minibüsün ön kısmında bulunan rögar kapağını açmak için uğraştığı görüldü.