SAĞLIK
YEMEK
ASTROLOJİ
GÜZELLİK

Mevsimini bitiren eşyalar nasıl depolanır?

Baharın gelmesiyle ve mevsimin değişmesiyle birlikte baharlık montları çıkarıyor ve kalın yorganları yavaş yavaş kaldırmaya başlıyoruz. Bu noktada yer kaplayan eşyaları kaldırmak ve yer açmak gerekiyor. Peki, kaldırılan eşyalar mevsimine kadar nasıl depolanır? İşte tüm püf noktaları...

|

Soğuk geçen bir kışın ardından, çokça yer kaplayan uzun çizmelerden ve kalın botlardan bir an önce kurtulup sandaletlere yer açmak gerekiyor. Sadece kıyafet değil, kalın yorganlar ve battaniye gibi eşyalarda evinizde büyükçe yer kaplayabilir. Peki, mevsimini bitiren eşyalar nasıl depolanır? İşte tüm püf noktalarıyla anlattık.

Yorgan ve battaniyeler nasıl depolanır?

-Yedek nevresim takımlarını ekstra açtığınız bir yerde kolayca saklayabilirsiniz. Ancak uzun süre muhafaza edebilmek için, keten kumaşlı nevresim ve çarşaflarınızı ayrı bir yerde saklamalısınız.

-Battaniyeler için en kolay çözüm; vakum çantalarını kullanıp, yer kaplamalarını önleyerek dolabınızın üst kısımlarına yerleştirmek olmalıdır.

-Büyük sepet ve sandıklar, hantal yorganları saklayabilmek için kullanılabilir.

-Battaniyeler ve nevresimler de kıyafetlerde olduğu gibi; renklerini kaybetmemeleri için temiz bir şekilde yerleştirilmelidir.

Kıyafetler nasıl depolanır?

-Gardırobunuzun üstünde büyük hasır sepetlerde, kışlık kıyafetlerinizi saklayabilirsiniz.

-Yatağınızın altında bahar akşamları için kazaklarınızı saklayabilirsiniz.

-Asmanızı gerektiren kıyafetleriniz için, kanvas elbise çantalarını kullanarak korunaklı şekilde dolabınıza asabilir ve mevsimlik elbiselerinizden ayrı tutabilirsiniz.

- Eğer çatı katınız veya kullanmadığınız boş bir odanız bulunuyorsa, mağazalarda gördüğünüz tekerlekli giysi askıları fazla eşyalarınızı depolamak için harika bir çözüm olabilir. Bu şekilde kıyafetleriniz, düzenli ve korunaklı şekilde saklanabilir.

-Tüm kıyafetlerinizin temiz olduğundan emin olun; çünkü kirli kıyafetler depolama sürecinde rengini kaybedebilir ya da deforme olabilir.

Ayakkabı ve botlar nasıl depolanır?

-Saklama kutuları ve bavullar, mevsimi biten ayakkabı ve botları saklamak için en kolay ulaşımı olan yerdir.

-Plastik ayakkabı kutularını gardırobunuzun bir rafına dizerek saklayabilir veya az kullanılan en alt raflarda muhafaza edebilirsiniz. Şeffaf plastik ayakkabı kutuları sayesinde, hangi ayakkabınızın nerede olduğunu da kolaylıkla bulabilirsiniz.

-Kıyafetlerinizde olduğu gibi, ayakkabılarınızın da kuru ve temiz olduğundan emin olmalısınız.

© Copyright 2024

Türkiye'den ve Dünya’dan son dakika haberler, köşe yazıları, magazinden siyasete, spordan seyahate bütün konuların tek adresi milliyet.com.tr; Milliyet.com.tr haber içerikleri izin alınmadan, kaynak gösterilerek dahi iktibas edilemez, kanuna aykırı ve izinsiz olarak kopyalanamaz, başka yerde yayınlanamaz.