Siyaset Meydana çıkan bedelini öder

Meydana çıkan bedelini öder

22.01.2018 - 01:30 | Son Güncellenme:

Zeytin Dalı Harekâtına ilişkin olarak, “Durduk, durduk, durduk bir gece ansızın vurduk” ifadelerini kullanan Cumhurbaşkanı Erdoğan, “Bu milli mücadeledir, karşımıza kim çıkarsa çıksın ezer geçeriz bu böyle bilinsin” dedi...

Meydana çıkan bedelini öder

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, AK Parti Bursa İl Kadın Kolları Kongresi’ne katılmak üzere geldiği Bursa’da gündeme ilişkin önemli açıklamalarda bulundu. Erdoğan’ın açıklamalarından satır başları şöyle:

Haberin Devamı

SOYKIRIM BİZE YAPILDI: Birileri hep soykırım diye bizi suçluyor ya aslında son asrın en büyük soykırımına Türk milleti maruz kalmıştır. Balkanlardan çekilirken verilen sivil kayıplar 2 milyon üzerindedir. Kafkaslarda en az bu kadar kayıp vardır. 1. Dünya Savaşı’ndaki ağıtlar bugün de yüreğimizi dağlamaya devam ediyor. Ermeni tehciri sebebi olan katliamlarda kaybettiğimiz insanların sayısı soykırım diye ifade edilenlerden katbekat fazladır.

DURDUK DURDUK, VURDUK: Ne oldu Cerablus’ta El Bab’da; dedik ki bize yanlış yapmayın sınırlarımıza saldırmayın, bizi taciz etmeyin eğer böyle yapacak olursanız çok daha fazla dayanamayız. Obama’ya da söyledim. Beklediğimiz cevabı alamadık. 15 Temmuz gazileri bana haber gönderiyor, ‘Bize müsaade etsin biz de Afrin’e gidelim’ diyor. 15 gündür ne dedik; ‘Bir gece ansızın gelebiliriz’ dedik. Bu arada tabii maalesef müttefikimiz olan bazı ülkeler terör örgütüne silah yardımı yapmadık diyorlar biz terör örgütüne silah yardımı yaptıklarını kayıtları ile biliyoruz, görüntülüyoruz. Kimi aldatıyorsunuz ya! Bunların hepsi bilinen gerçekler. Beş bin TIR’ın dışında iki bin civarında uçakla gelen mühimmat var; PKK/PYD/YPG desteklendi. Bir kısmı Afrin’e yerleştirildiler. Bunların takipçisi olarak durduk, durduk, durduk bir gece ansızın vurduk. İşimiz çok. Dün akşam hava harekatıyla gereken adımlar atıldı, kara harekatı başladı devam ediyor. Dedim ya onlar kaçacak, Mehmetçiğim, bizler hep birlikte kovalayacağız.

Haberin Devamı

KARŞIMIZA ÇIKAMAYACAKLAR: Afrin, yüzde 55’i ile Arapların yüzde 35 orada sonradan yerleştirilmiş Kürtler var. Yüzde 6-7 civarında Türkmenler var. Amacımız Afrin’i gerçek sahiplerine teslim etmek. Hedefimiz topraklarımızdaki Suriyeli kardeşlerimizi kendi topraklarına bir an önce göndermek. Bu PKK’yı, PYD’yi, YPG’yi ülkemizde bunları hiçbir tanesi kalmayıncaya dek bunların işini bitireceğiz. Suriye tarafından gelmek isteyenler de bunun bedelini çok ağır öderler. Emin olun şu operasyonlardan sonra bir daha karşımıza çıkacak cesareti bulamayacak. ‘Bizim arkamızda ABD var’, ‘Nasıl olsa silah gönderiyor’ diyerek siz Türk Milleti ile baş edemezsiniz bunu böyle bilin.

Haberin Devamı

SÜREKLİ TAKİPTEYİZ: Şu anda havada, karada, cephede Mehmetçiğimizi, ÖSO’yu dualarınızla yalnız bırakmayın. Başbakanımız, Genelkurmay Başkanımız, hepsiyle sürekli görüşüyoruz, nerede ne oldu, oluyor sürekli takipteyiz. İnşallah çok kısa sürede bu operasyonu tamamlayacağız. Rabbim zaferle bunu noktalamayı bize nasip etsin ama ben inanıyorum Rabbim’in müjdesi var bizlere, yardımı da yakındır.

Meydana çıkan bedelini öder

EZER GEÇERİZ: Şimdi çıkmış HDP’nin terör örgütü KCK’nın temsilcileri meydanlara çağırıyor Kürtleri. Ey HDP, ey KCK, ey PKK nerede meydana çıkarsanız, biliniz ki güvenlik güçlerimizin sizin boynunuzdadır. Biz yerli ve milli duruşla şu anda ülkemizin sınırlarına saldıranlara karşı bir operasyon yapacağız, siz bizi içeriden vuracaksınız öyle mi? Nasıl dağdakileri ininden çıkardıysak, sizlere de asla o meydanlara bırakmayız. Sakın ha! Bu çağrıya uyup da meydanlara çıkma yanlışına düşen olursa bedelini çok ağır öderler bunu da böyle söylüyorum. Milli mücadeledir, karşımıza kim çıkarsa çıksın ezer geçeriz bu böyle bilinsin. Gereği neyse yaparız. Ana muhalafetin başındaki zat onlara destek veriyor diye dolduruşa gelirlerse aldanırlar. Yok, ‘kan dökülmesin’ diyoruz da. Sen ne diyorsun ya. Böyle bir süreç başladığı zaman şahadet de olur, gazi de olur, kan da olur.

Haberin Devamı

BERABER YÜRÜYELİM: CHP’nin içinde yerli ve milli olan kardeşlerimizin de olduğuna inanıyorum. Onları da bu saflara davet ediyorum. Gelsinler beraber yürüyelim, yerli ve milli olarak.

KIBRISLI GAZETEYE TEPKİ: Kuzey Kıbrıs’ta bir gazete ahlaksızca başlık atmış. Türk ordusunun Kıbrıs’tan sonra yeni bir işgal yaptığını söylüyor. Bu ne ahlaksızlıktır. Bu ne edepsizliktir. Kuzey Kıbrıslı kardeşlerimiz gereken cevabı onlara vermeleri gerekir.

‘Türkiye orada olmak zorundadır Bay Kemal’

“’Türkiye’nin şurada burada ne işi var’ diyenler ülkenin gerçeklerinden bihaber olanlardır. Türkiye orada olmak zorundadır Bay Kemal. Türkiye milli bekası için yılanın başını ezmek mecburiyetindedir Bay Kemal. Afrika’daki çocuklar dua ediyorlar. Terör örgütlerinin farklı güçlerin oyuncusu olarak sahada arzı endam ettiklerini biliyoruz. FETÖ demek ona tapan köle sürüsü değildir. PKK demek Kandil’deki katiller süresi değildir. DEAŞ demek nereden ve nasıl geldikleri belli olmayan tek vasıfları sözde Müslüman olan görevleri kan dökmek olan güruh değildir. Terör örgütlerinin hepsi döktükleri kanın yanında daha büyük bir oyunun planıdır. Kirli senaryolara figüranlık yapan örgütlerdir.”

Bahçeli’den destek telefonu

Cumhurbaşkanı Erdoğan, MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli ile telefonda görüştü. Bahçeli’nin, Erdoğan’ı arayarak harekâtla ilgili desteğini ilettiği belirtildi. Erdoğan’ın Bahçeli’ye duyarlılığından dolayı teşekkür ettiği; terör tehdidine karşı uluslararası hukuka uygun biçimde gerçekleştirilen bu operasyonun ulusal güvenliğimizi güvenceye almanın yanı sıra bölge barışına da katkı sağlayacağına değindiği öğrenildi. ANKARA-Milliyet